buna ziua,
am o intrebare pentru persoanele pricepute in domeniu:
folosesc un nikon D60 si un blitz SB-600. ca sa il declansez remote am nevoie de un set transmitter/receiver.
acum cativa ani am folosit cea mai ieftina varianta, de la micnova. apoi am luat o pauza, dupa care am reincercat sa folosesc blitz-ul off-camera. evident setul micnova nu mai functiona, asa ca am optat pentru hahnel.
au ajuns azi jucariile, dar nu reusesc nicicum sa le fac sa mearga. mentionez urmatoarele:
camera foto o folosesc in modul manual
sb-600 mod manual
transmitter-receiver sunt setate pe canale compatibile, se observa faptul ca exista comunicare intre ele, doar ca nu declanseaza blitz-ul
blitz-ul pus pe camera functioneaza fara probleme
intrebarea mea este: trebuie sa fac vreo setare anume in blitz sau aparat? a trecut atata vreme de cand nu am mai facut asa ceva incat e foarte probabil sa fi uitat ceva. am frunzarit ghidul de utilizare sb-600 dar n-am reusit sa ma lamuresc.
alta varianta ar fi sa fie circuitul defect in receiver-ul hahnel, dar imi vine greu sa cred asta din moment ce l-am luat de nou. vreau deci sa fiu sigur ca e totul setat cum trebuie inainte sa returnez produsul sau sa incerc sa-l repar (depinde de gradul de dificultate).
va multumesc anticipat!