Acum este Mar Feb 20, 2018 8:04 am

Articole Nikonisti.ro

SB 700 problema functionare in TTL

Blituri externe de la Nikon

SB 700 problema functionare in TTL

Mesajde sfedu » Vin Oct 09, 2015 10:46 am

Salutare recent mi-a apratul o problema in functionare blitz-ului sb700, concret se comporta in TTL ca si cum acumulatorii ar fi descarcati, la o declansare lumineaza bine, apoi foarte slab, initial am crezut ca sunt de vina acumulatorii, dar am cumparat acumulatori noi, iar in manual functioneaza. Aveti idee care ar putea fi problema?
Avatar utilizator
sfedu
 
Mesaje: 563
Membru din: Lun Apr 02, 2012 1:26 pm

Re: SB 700 problema functionare in TTL

Mesajde moaartea » Vin Oct 09, 2015 12:24 pm

sfedu scrie: la o declansare lumineaza bine, apoi foarte slab,


foarte slab, sau DELOC????

daca in ttl iti declanseaza iar din cand in cand nu declanseaza DELOC, e ca si cum nu a delcansat deloc flashul, asta e un semn ca lampa e pe moarte.

ca sa testezi asta, pui blitul pe manual,putere maxima. si faci vreo 10-15 declansari succesive una dupa alta apasand pe butonul de test,DUPA CE LUMINA INDICA BLITUL CA E INCARCAT. daca apesi butonul de test si nu declanseaza la o anumita apasare atunci lampa e sigur pe moarte. poate sa mai fie si altceva dar lampa e sigurrr catre capatul vietii.

daca mai folosesti blitul ai sa vezi ca acele rateuri o sa devina tot mai dese si tot mai dese si pana la urma nu o sa mai declanseze deloc.
moaartea
 
Mesaje: 899
Membru din: Mie Oct 19, 2011 2:15 pm

Re: SB 700 problema functionare in TTL

Mesajde sfedu » Vin Oct 09, 2015 2:03 pm

In TTL declanseaza de fiecare data, dar uneori bine uneori slab, daca e lampa, cat costa achizitionarea/schimbarea lampei si unde se poate face?
Avatar utilizator
sfedu
 
Mesaje: 563
Membru din: Lun Apr 02, 2012 1:26 pm

Re: SB 700 problema functionare in TTL

Mesajde moaartea » Vin Oct 09, 2015 2:09 pm

daca e doar lampa si schimbarea ei nu e facuta la skin(stiu cu garantia, sau altele daca blitul nu e facut la ei bla bla,lasand la o parte acest lucru) lampa o gasesti pe net gen olx sau okazii cu vreo 30-40 lei poate mai ieftin,nu mai stiu acum, sau cu vreo 2 dolari si ceva cu tot cu transport de pe ebay sau vreo 3 dolari nu mai stiu care sunt preturile acum,poti sa cauti,dar astempti muuult de pe ebay....manopera la un service altul decat skin poate sa fie 30-40 lei . ca si idee, acum vreo 3 sau 4 ani, sa imi schimbe lampa (bine,mi-a schimbat si plasticul ala din fata blitului,lentila fressnell din fata la blitz) m-a costat aproape 300 lei(280 daca retin exact) + transport dus-intors care si ala a mai fost vreo 50 lei...

zici ca in ttl declanseaza...daca declanseaza DOAR PREFLASHURILE asta nu inseamna ca declanseaza, eu zic daca in fotografia finala se vede ca a declansat dar la o putere mai mica, sau nu a declansat deloc si e ca si cum nu ai fi avut blitz deloc pe aparat in fotografia finala(exeptie preflashurile care ala oricum declanseaza)
moaartea
 
Mesaje: 899
Membru din: Mie Oct 19, 2011 2:15 pm

Re: SB 700 problema functionare in TTL

Mesajde RPP » Vin Oct 09, 2015 3:55 pm

Ia sa vedem daca o nimeresc eu. Ce camera ai, cumva D7xxx sau pe-aproape?

Ia incearca cateva teste cu capul blitz-ului la un unghi diferit de 90 de grade direct in fata. Incearca cu el in bounce la cateva grade.

Ai aici o discutie mai veche legata de comportamentul bizar a lui SB700 in TTL montat direct pe D5100-D7000-71000 si in care nu livreaza indeajuns putere.

http://forum.nikonisti.ro/viewtopic.php?f=22&t=41903&hilit=SB700+Iluminare+mai+buna+orientat+in+sus%3F

Incearca cateva teste. Chiar sunt curios daca e aceeasi poveste.
RPP
 
Mesaje: 255
Membru din: Vin Noi 06, 2009 4:22 pm
Localitate: Iasi

Re: SB 700 problema functionare in TTL

Mesajde sfedu » Vin Oct 09, 2015 4:39 pm

Aparatul folosit este d750, problema a aparut recent si face la fel in toate pozitiile, de cateva ori lumineaza bine, apoi cu o intensitate foarte scazuta, setat pe manual lumineaza de fiecare data cu aceeasi intentitate, si eu banuesc, asa cum a spus un coleg mai sus, ca ar putea fi lampa.
Avatar utilizator
sfedu
 
Mesaje: 563
Membru din: Lun Apr 02, 2012 1:26 pm

Re: SB 700 problema functionare in TTL

Mesajde Bogdan Dulgheru » Vin Oct 09, 2015 5:07 pm

In mod logic, daca lampa ar fi de vina in functionarea curioasa, ar trebui ca in mod manual (fara nicio interventie din partea partii de comanda) intensitatea luminii generate sa se diminueze cu fiecare cadru pina cand in cele din urma sa-si dea obstescu sfarsit. Cum functionarea in mod manual este fara cusur (asa pare din explicatii) chiar si la putere maxima, defectul se afla in partea de comanda a blitzului (cel mai probabil controlerul nu mai comanda corect incarcarea condensatorului, iar descarcarea se face slab in moduri ce implica o oarecare masurare (TTL)). Condensatorul este in proportie mare functional, dar el nu este comandat corect; e posibil sa fie si decalibrat totusi ...

Eu sugerez trimiterea lui in service pentru o diagnosticare exacta, urmand ca in fucntie de valoarea reparatiei, sa se faca o alegere.
Cu stima,
Bogdan Dulgheru
Avatar utilizator
Bogdan Dulgheru
 
Mesaje: 3937
Membru din: Sâm Aug 29, 2009 10:28 am
Localitate: Bucuresti

Re: SB 700 problema functionare in TTL

Mesajde gabyte00 » Vin Oct 09, 2015 9:21 pm

Nu are cum sa fie lampa dacă funcționează ok în manual. Ce povestești tu e exact ce mi se întâmpla mie cu sb910 și D7100, dar mie îmi făcea așa de la cumpărare.
Ca idee generala, măsurarea ttl se face în aparat și nu în blit. Dacă atunci când luminează prea puțin led - ul de ready pâlpâie ca nu i-a ajuns lumina problema e în blit. Dacă nu pâlpâie el zice ca e ok, dar poza e subexpusa înseamnă ca problema e în aparat.

Trimis de pe al meu GT-I9195 folosind Tapatalk
Avatar utilizator
gabyte00
 
Mesaje: 741
Membru din: Dum Iun 16, 2013 1:17 pm

Re: SB 700 problema functionare in TTL

Mesajde moaartea » Vin Oct 09, 2015 9:59 pm

Bogdan Dulgheru scrie:intensitatea luminii generate sa se diminueze cu fiecare cadru pina cand in cele din urma sa-si dea obstescu sfarsit

nu chiar...cand se ajunge aproape de sfarsitul ciclului de viata apare problema ca tubul nu mai poate declansa. refuza sa declanseze. primele dati doar sporadic, ulterior aceste erori vor fi tot mai dese. cum in ttl blitul are multe declansari una dupa alta intr-un interval foarte rapid, cand i se cere sa declanseze la putere mare el nu mai declanseaza deloc, sau alte ori cand e in ttl nu mai declanseaza preflashul si atunci poza e arsa pt ca aparatul crede ca are nevoie de putere foarte mare si ii cere la blitz puterea maxima. dar aceste cazuri sunt mai rare, in general nu declanseaza deloc.

in modul manual pt ca nu mai are acele preflashuri el declanseaza normal. daca mai e folosit o sa vada ca si in modul manual incepe sa dea erori, care se vor tot intensifica pana nu va mai declansa deloc.

un mod foarte simplu de a testa un blitz daca area aceasta problema care spun eu, e sa pui pe manual, si sa declansezi manual la puterea maxima de vreo 10-15 una dupa alta, asteptand doar ca becul rosu sa fie aprins ca sa poata declansa. daca la una din aceste declansari blitul nu declanseaza(desi ledul rosu era aprins,si deci condensatorul incarcat) atunci e clar unde e problema...dar trebuie sa nu declanseze deloc. daca declanseaza dar la o putere mai mica cand esti in ttl si fotografiezi ceva(si in poza se vede clar ca a declansat si nu doar a dat preflashul) atunci altceva e problema.

ce spun mai sus in afara ca e teoretic, e si practic. asa ceva am vazut eu practic la 7 sau 8 blituri care au avut aceste simptome si de fiecare data lampa la blitz era de vina. in 2 cazuri mai era si altceva in afara de lampa, dar si lampa avea probleme, si a fost inlocuita si ea.
moaartea
 
Mesaje: 899
Membru din: Mie Oct 19, 2011 2:15 pm

Re: SB 700 problema functionare in TTL

Mesajde Bogdan Dulgheru » Sâm Oct 10, 2015 8:52 am

moaartea scrie:
Bogdan Dulgheru scrie:intensitatea luminii generate sa se diminueze cu fiecare cadru pina cand in cele din urma sa-si dea obstescu sfarsit

...
in modul manual pt ca nu mai are acele preflashuri el declanseaza normal. daca mai e folosit o sa vada ca si in modul manual incepe sa dea erori, care se vor tot intensifica pana nu va mai declansa deloc.


E exact ce am spus si eu, doar ca citatul este incomplet/trunchiat: "ar trebui ca in mod manual (fara nicio interventie din partea partii de comanda) intensitatea luminii generate sa se diminueze cu fiecare cadru pina cand in cele din urma sa-si dea obstescu sfarsit" ;)

moaartea scrie:...
ce spun mai sus in afara ca e teoretic, e si practic. asa ceva am vazut eu practic la 7 sau 8 blituri care au avut aceste simptome si de fiecare data lampa la blitz era de vina. in 2 cazuri mai era si altceva in afara de lampa, dar si lampa avea probleme, si a fost inlocuita si ea.

... si e logic sa fie asa: sunt 2 cazuri aici:
1. lampa a avut o sensibilitate din fabricatie si chiar comandata corect de procesor producea rezultate eronate;
2. circuitul/procesorul de comanda nu functiona corect, comanda eronat lampa, care s-a decalibrat din cauza regimului de functionare iesit din parametrii.

E foarte posibil ca si Gabi sa aiba perfecta dreptate si sa existe o incompatibilitate cu aparatul; asta ar fi cazul cel mai simplu de rezolvat: rescrierea firmware-ului blitzului ... in service.

Pare insa ca toti suntem de acord ca aici e nevoie de service. ;) [mie personal nu mi-e frica de "bau-bau" ... poate doar de preturi]
Cu stima,
Bogdan Dulgheru
Avatar utilizator
Bogdan Dulgheru
 
Mesaje: 3937
Membru din: Sâm Aug 29, 2009 10:28 am
Localitate: Bucuresti

Următorul

Înapoi la Blituri Speedlight

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator