Pagina 1 din 1

Ce fel de obiectiv sa aleg?

MesajScris: Dum Ian 28, 2018 11:46 pm
de darthur90
Salutare! Sunt fotograf amator si detin un service auto. Ne ocupam de codari/ retrofit/ customizare masini. Detin un D7100 cu urmatoarele obiective: 18-55 kit, 35mm 1.8 si sigma 24-70 f2.8. De obicei cand fac o lucrare fac poze si le postez pe social media. Problema e ca spatiul e destul de mic(am cam 50 cm in fata si in spatele masinii) si orice obiectiv as folosi nu prea incape masina in poza. Si in interiorul masinii am aceasi problema, spatiul fiind mic nu reusesc sa fac in asa fel sa incapa tot ce vreau.
Ma gandeam sa achizitionez un obiectiv wide 10-24 de exemplu. Credeti ca ar fi o alegere buna? Sau aveti alte sugestii? Multumesc frumos.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Ce fel de obiectiv sa aleg?

MesajScris: Lun Ian 29, 2018 8:33 am
de Bogdan Dulgheru
Alegerea nu e rea, dar te vei confrunta cu o serie de probleme: una ar fi cea a distorsiunilor (care pot fi corectate in postprocesare si in aparat pentru JPG-uri) si a doua ar fi iluminarea (ca sa ai un cimp de profunzime mare vei fi obligat sa folosesti diafragme inchise ceea ce va necesita o iluminare suplimentara fata de cea existenta in servcie ... ca sa nu cresti excesiv ISO si sa capeti zgomot de imagine)

Re: Ce fel de obiectiv sa aleg?

MesajScris: Mar Ian 30, 2018 8:22 pm
de darthur90
Bogdan Dulgheru scrie:Alegerea nu e rea, dar te vei confrunta cu o serie de probleme: una ar fi cea a distorsiunilor (care pot fi corectate in postprocesare si in aparat pentru JPG-uri) si a doua ar fi iluminarea (ca sa ai un cimp de profunzime mare vei fi obligat sa folosesti diafragme inchise ceea ce va necesita o iluminare suplimentara fata de cea existenta in servcie ... ca sa nu cresti excesiv ISO si sa capeti zgomot de imagine)Multumesc frumos. Exact de lucrurile astea imi era frica si mie( zgomot din cauza iso mare si distorsionarea imaginii)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Ce fel de obiectiv sa aleg?

MesajScris: Mar Ian 30, 2018 9:48 pm
de Bogdan Dulgheru
darthur90 scrie:...( zgomot din cauza iso mare si distorsionarea imaginii)


Si zgomotul si distorsiunile se corecteaza destul de simplu, iar D7100 sta bine la capitolul ISO ... asa ca nu sunt probleme.

Ar fi de luat in calcul si un obiectiv mai luminos, dar nu stiu cat permite bugetul; am in vedere Tokina 11-16/2.8 sau 11-20/2.8 ... iar ca 10-24 versiunile NOI de la Nikon sau Tamron (D7100 este compatibil din cate stiu cu diafragma electro-magnetica a acestor obiective AF-P, dar ar fi bine sa testezi sigur).

Re: Ce fel de obiectiv sa aleg?

MesajScris: Mie Ian 31, 2018 3:32 pm
de darthur90
Multumesc frumos pentru sugestii. Ce parere ai despre sigma 10-20 f/3.5?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Ce fel de obiectiv sa aleg?

MesajScris: Mie Ian 31, 2018 10:32 pm
de Bogdan Dulgheru
darthur90 scrie:Multumesc frumos pentru sugestii. Ce parere ai despre sigma 10-20 f/3.5?


Sent from my iPhone using Tapatalk


Nu l-am folosit personal, dar multi au fost multumiti de el. Eu m-am ferit de Sigma in general ... pe Nikon au ceva incompatibilitati si nici la robustetea/calitatea constructiei nu stau foarte bine ... e plin netul de anunturi de vanzare de obiective Sigma (vechi sau noi).

Re: Ce fel de obiectiv sa aleg?

MesajScris: Mar Mai 08, 2018 7:15 am
de dordeduca
Iti recomand cu caldura Samyang 14 mm. Distorsiuni mici, mai ales pe crop, diafragma 2.8 . Dezavantajul e ca e manual focus dar te obisnuiesti repede cu el e foarte usor de folosit. Merge super si pe full frame daca vei vrea sa treci in viitor.