Pagina 1 din 1

Tablete grafice

MesajScris: Joi Aug 23, 2012 10:11 pm
de Merlin
Salutare!
Ce tableta grafica ati alege pentru NX2, Adobe Photoshop si Lightroom dintre acestea ( link magazin online ) si de ce, multumesc!

P.S. - In limita a 500-600 ron!

Re: Tablete grafice

MesajScris: Joi Aug 23, 2012 11:20 pm
de Skytalker
Wacom Intuos4 Medium, pentru photoshop.(nu pot sa vad linkul)
Mouse Logitech G700, pentru CNX si LR4.

Re: Tablete grafice

MesajScris: Vin Aug 24, 2012 7:12 am
de Bogdan Dulgheru
In orice caz Wacom si o dimensiune max. medie; ce a propus Skytalker e cea mai buna alegere: are butoane personalizabile pentru functiile uzuale din PS, dimensiunea este buna ca sa nu-ti oboseasca mina la lucru de lunga durata cu ea, dar si pentru ecrane mari.
Personal detin un Wacom Bamboo Fun si imi este suficienta, Intuos-urile sunt mai ergonomice totusi; scopul in care o folosesc in principal este pentru contururi mult mai precise decat cele obtinute cu mouse-ul. Lucrul insa "pe post de mouse" este mai obositor pe tablete de dimensiuni medii si mari: iti oboseste mult mai usor mina din cauza miscarilor mai largi care trebuie facute. Pentru acest mod de lucru sunt mai indicate tabletele de dimensiune mica, asemanatoare cu cele prezente in laptop.

Graficienii, care folosesc din plin toate nivelele (parca 256) de atingere se pling ca in timp se uzeaza virfurile din plastic ale creioanelor; cred insa ca cele 5 virfuri sunt mai mult decat suficiente pentru un utilizator obisnuit; in plus exista si posibilitatea achizitionarii de rezerve la preturi mici (aici eu le recomand pe cele originale Wacom).

Re: Tablete grafice

MesajScris: Vin Aug 24, 2012 7:52 am
de Merlin
Va multumesc baieti .. sper sa pot proba respectivele tablete inainte de achizitionare sa vad care imi este pe plac. Spor!

Re: Tablete grafice

MesajScris: Vin Aug 24, 2012 12:15 pm
de Bogdan Dulgheru
Din pacate cred ca nu vei putea sa te bazezi decat pe review-uri si eventual pe ceva prietenti care au in dotare tabele grafice; in general e greu sa testezi un astfel de produs, chiar si in unele show-room-uri (cite mai exista) pentru ca dureaza foarte mult instalarea driverelor, configurarea dupa preferintele tale ale tabletei etc. si nu stiu cine te va lasa o perioda indelungata sa o testezi; ar fi si solutia sa o cumperi pe cea mai atractiva pentru tine, sa o testezi 2-3 zile, sa o returnezi si sa retestezi una mai scumpa s.a.m.d.; destul de complicat, pentru ca erogomia o vei putea verifica in timp (eu, daca o folosesc dupa 2-3 luni de stat in cutia ei, mi se pare obositoare, imi oboseste incheietura mainii drepte/stingi, dar daca o las conectata si o folosesc si pe post de mouse, dupa 2-3-4 zile incep sa ma reobisnuiesc cu ea si dispar (sau nu mi se mai par deranjante) toate efectele utilizarii ei.

E un device ce pare la prima vedere foarte accesibil si util, dar odata folosit intensiv isi arata si partile negative; e asemanator catirului" nu e nici cal, nici magar :lol:

P.S. Nici sa nu te gindesti la tablete grafice Genius sau alte dracii ... am avut (si inca o mai detin) una Genius (pe COM2) si e sub-orice critica; pentru vremea respectiva era "de vis", dar comparativ cu Wacom, nu suporta efortul de a incerca o comparatie.

Re: Tablete grafice

MesajScris: Sâm Sep 29, 2012 12:21 pm
de stefanev
eu folosesc de aproape 1 an Tableta grafica WACOM Bamboo Pen&Touch si sunt foarte multumit de ea. O recomand !

Re: Tablete grafice

MesajScris: Mar Oct 02, 2012 4:55 am
de obiectivstudio
recomand si eu wacom pen&touch. o folosesc de ceva vreme si isi face treaba foarte bine.

Re: Tablete grafice

MesajScris: Vin Mar 15, 2019 10:15 am
de nanfang
Depinde in mare masura de ce faci. Pentru editare cu Lightroom soarecele mi se pare mai comod. Pentru trucaje facute in Photoshop, probabil ca tableta e superioara, dar eu nu ma ocup cu asa ceva.

In general tabletele grafice au o sensibilitate mai mare decit un mouse, selectiile si editarile in Photoshop se fac mai usor.

Recomand XP-Pen Deco 03 wireless Graphics Tablet . $ 100 pentru 8192 nivele de presiune , fara baterii in stylus , 10"x5.62" suprafata activa .