Pagina 1 din 1

18-70 defect

MesajScris: Joi Ian 29, 2009 9:37 pm
de skipper
Salut!
Care aveti cumva o schema sau desenele desfasurate pt obiectivul AF-S 18-70mm 3.5-4.5 DX?
Obiectivul meu cu care a venit camera in kit are o problema: nu mai merge pe AF, scoate un fel de harait ca si cum angrenajele sau motorul calca aiurea. Am intrebat la service si ma costa mai mult sa-l repar decat sa iau un altul nou asa ca daca as avea desenele tehnice as putea incerca sa-mi dau seama ce are si paoi sa-l desfac. Care aveti un asemena desen si puteti sa-l sharuiti, dati un PM!
Multumiri! Dau o bere!!

Re: 18-70 defect

MesajScris: Joi Feb 19, 2009 3:20 pm
de liliandrei
as putea sa stiu cam care credeti ca ar fi cauzele defectului? (conditii complicate de utilizare sau altceva...) am unul destul de nou si as fi curios. am inteles ca tre' sa ai grija un pic mai mult de modelul asta, dar imi pare totusi fiabil...

Re: 18-70 defect

MesajScris: Vin Feb 20, 2009 2:28 am
de skipper
liliandrei scrie:as putea sa stiu cam care credeti ca ar fi cauzele defectului? (conditii complicate de utilizare sau altceva...) am unul destul de nou si as fi curios. am inteles ca tre' sa ai grija un pic mai mult de modelul asta, dar imi pare totusi fiabil...


Se poate sa fi intrat cativa stropi de ploaie in el. Acum are un fel de harait pe AF, pe MF merge ok.

Re: 18-70 defect

MesajScris: Dum Mar 29, 2009 10:10 am
de liliandrei
revin si spun... intr'adevar, dupa cateva saptamani de utilizare, imi pare cam firav modelul asta... ma deranjeaza faptul ca cele doua inele extensibile se cam misca in lacasul lor. inelul central cel putin se clatina cu zgomot, nu inspira prea mare incredere... in plus, nu e la fel de silentios ca celelalte modele pe AF si in general. imaginile sunt insa f bune.

ma intreb daca e normal pentru modelul asta sa fie atat de firav de la prima scoatere din cutie. zdrangane din toate inelele...

Re: 18-70 defect

MesajScris: Mar Mai 05, 2009 8:15 am
de liliandrei
opa! a aparut aceeasi problema si la mine, dar pe 18-135... din senin, a inceput sa scartaie pe autofocus, fara o regula anume, dar mai ales daca vizezi spre ceruri. probabil ca in pozitia asta motorul e cel mai mult solicitat... un scartait f ascutit. ceva rezolvari de moment? inainte sa incerc un service?

Re: 18-70 defect

MesajScris: Mar Mai 05, 2009 11:04 am
de gabriel.ionescu
Nici o rezolvare in afara de service. Daca vrei sa rezolvi problema, du-l la service si apoi vinde-l. I-ati un obiectiv cu montura metalica nu din policarbonat si piese mai ieftinute. 18-135mm este un obiectiv ok ca raport calitate-pret. Dar trebuie avut grije la utilizare. Nu trebuie bruscat prea tare sau tinut in medii cu umezeala si praf.
Daca vrei o varianta ok de obiectiv uita-te dupa un 18-70 SH sau nou. Mai sunt si alte optiuni 16-58mm VR, 18-200mm VR sau de la Tamron, Sigma sau Tokina pe montura Nikon AF.

Re: 18-70 defect

MesajScris: Mar Mai 05, 2009 9:29 pm
de liliandrei
intr'adevar, am cumparat acum ceva vreme un 18-70 si un 70-300vr (noi), ambele cu montura metalica, protectie, etc.... am vrut sa inlocuiesc 18-135-ul cu pricina (luat in kit cu D80) si sa imi largesc cu ocazia asta gama de distante.

insa nu am vrut sa arunc 18-135u' pe fereastra (nu il mai cumpara nimeni oricum, mai ales de cand cu 18-200vr), in schimb i'am luat prietenei un D60 si l'am montat pe el... si acum buba. inca functioneaza si manual si auto, dar scartaie.

imi cam pare rau de el (are doar un an totusi si am avut grija de el cat am putut mai bine! sunt maniac cu lucrurile mele). sper ca 18-70 si 70-300vr sa fie mai fiabile totusi. 70-300le mi se pare f bine inchegat pe moment, silentios, ok. 18-70ul e cam ciudatel deja, cum spuneam mai sus: i se cam misca inelele mediu si final... nu da senzatia de robustete ca 70-300le. e mai firav decat ma asteptam. 'om vedea... imaginile sunt insa net superioare dupa mine, prin comparatie cu "kit-ul".

cat despre service, citesc p'aici ca mai bine cumperi altul nou (desi e in garantie inca). cred ca il mai las pe D60 pana crapa definitiv si... altu' mai bun. il desfac sa vad si eu cum e un obiectiv inauntru, imi satisfac curiozitatea, il fac obiect de studiu :)

Re: 18-70 defect

MesajScris: Mie Mai 06, 2009 8:14 pm
de Dan Pop
liliandrei scrie: sper ca 18-70 si 70-300vr sa fie mai fiabile totusi. 70-300le mi se pare f bine inchegat pe moment, silentios, ok. 18-70ul e cam ciudatel deja, cum spuneam mai sus: i se cam misca inelele mediu si final... nu da senzatia de robustete ca 70-300le.

E un comportament normal pentru 18-70, care a fost si el, cindva, obiectiv de kit...
liliandrei scrie: imaginile sunt insa net superioare dupa mine, prin comparatie cu "kit-ul".

Asta e si motivul pentru care n-a fost abandonat de Nikon atunci cind a fost inlocuit de pe pozitia de obiectiv de kit pentru aparate de categorie amator.
liliandrei scrie:cat despre service, citesc p'aici ca mai bine cumperi altul nou (desi e in garantie inca). cred ca il mai las pe D60 pana crapa definitiv si... altu' mai bun. il desfac sa vad si eu cum e un obiectiv inauntru, imi satisfac curiozitatea, il fac obiect de studiu :)

Ar fi pacat sa nu profiti de garantie. Daca nu esti multumit, il poti desface si dupa aceea. Iar daca esti multumit, il desfaci cind s-o strica data viitoare.

E firesc sa scirtiie mai tare cind il indrepti spre cer, pentru ca cerul este un subiect extrem de dificil pentru sistemele de focalizare automata (din cauza contrastului redus) si motorul de focalizare lucreaza din greu (si, de obicei, degeaba).

Re: 18-70 defect

MesajScris: Mie Mai 06, 2009 9:26 pm
de liliandrei
Dan Pop scrie:Ar fi pacat sa nu profiti de garantie. Daca nu esti multumit, il poti desface si dupa aceea. Iar daca esti multumit, il desfaci cind s-o strica data viitoare.

E firesc sa scirtiie mai tare cind il indrepti spre cer, pentru ca cerul este un subiect extrem de dificil pentru sistemele de focalizare automata (din cauza contrastului redus) si motorul de focalizare lucreaza din greu (si, de obicei, degeaba).aveti dreptate, probabil ca ma voi ocupa sa folosesc garantia.

la fel, aveti dreptate, rar isi gaseste punct de focalizare spre cer, poate doar in conditiile in care "vede" nori sau limite de nori, etc... insa cuvantul "scartait" nu are ce cauta alaturi de cuvantul "obiectiv". cele doua lentile de care va spuneam sunt perfect silentioase chiar si vizand spre zone imposibil de focalizat (nici un sunet). singura chestie e ca devine mai greu de folosit zoom-ul din cauza greutatii lentilelor in acea pozitie, e normal. in plus au si scala de distante. inca un mecanism pe care 135ul nu il are.

nu dar problema e clara deja: garantie si voi vedea de acolo. ma supara ca a obosit atat de repede: aproape un an... pacat.

multumesc pentru sfaturi!

Re: 18-70 defect

MesajScris: Mie Mai 06, 2009 10:40 pm
de Dan Pop
liliandrei scrie:la fel, aveti dreptate, rar isi gaseste punct de focalizare spre cer, poate doar in conditiile in care "vede" nori sau limite de nori, etc... insa cuvantul "scartait" nu are ce cauta alaturi de cuvantul "obiectiv".

Intru totul de acord. Era vorba de o explicatie a faptului ca scirtiie mai tare decit in alte imprejurari, nu de o justificare a scirtiitului in sine, care este de nejustificat, mai ales la obiectivele Nikon, unde S-ul din SWM vine de la... "silent".
liliandrei scrie:in plus au si scala de distante. inca un mecanism pe care 135ul nu il are.

E firesc, fiind obiective din alta clasa. La obiectivele entry level, Nikon a luat toate masurile de reducere a costurilor de fabricatie posibile: montura de plastic, lipsa scalei distantelor, un mecanism de focalizare automata simplificat, care nu permite interventia manuala in orice moment si in orice mod de focalizare, un VR simplificat (la obiectivele cu stabilizare).

18-70 si 70-300 VR sint obiective de clasa medie si diferentele se observa imediat.
liliandrei scrie:multumesc pentru sfaturi!

Cu placere.