Pagina 1 din 1

Nikon d750 focus point blocat

MesajScris: Sâm Mai 27, 2017 8:11 pm
de CalinMihail
Buna.
Intampin o situatie ciudata cu alegerea punctului de focus. Am cautat si citit mult inainte de a posta aici. In afara de asta am incercat toate setarile posibile si poate ceva imi scapa.
Cand setez camera pe single point, AF-S, levierul pentru blocarea focusului nu este pe Lock ci pe punct...totusi dupa ce apas pe jumatate butonul de declansare tot nu-mi permite sa repozitionez punctul de focus in alta zona (ramane blocat pe centru)
Cand intru in live view pot sa fac acest lucru, si chiar sa blocez schimbarea puncgtului de focus cu levierul respectiv. In ate moduri (3d de exemplu) vad ca sistemul de focus foloseste toate punctele de focus fara nici o problema. Chiar cu punctul blocat camera focuseaza corect.
Nu am gasit nici un raspuns la toate astea si ma gandeam ca poate s-a mai intalnit cineva cu situatia data, si poate sa-mi dea o solutie cum sa mut punctul ala de la locul in care a ramas blocat.
Multumesc.

Re: Nikon d750 focus point blocat

MesajScris: Dum Mai 28, 2017 5:22 am
de Bogdan Dulgheru
CalinMihail scrie:...totusi dupa ce apas pe jumatate butonul de declansare tot nu-mi permite sa repozitionez punctul de focus in alta zona (ramane blocat pe centru)
...


Pai in momentul in care ai apasat butonul la jumatate, aparatul a focalizat si a blocat focalizarea pe punctul respectiv.
Selectia punctului de focalizare a faci INAINTE de a apasa butonul de declansare la jumatate pentru focalizare.

Cel mai simplu mod de a descurca niste setari este resetarea acestora le cele default.

Re: Nikon d750 focus point blocat

MesajScris: Dum Mai 28, 2017 12:48 pm
de CalinMihail
Am facut resetarile de mai multe ori, si in mai multe feluri, dupa cum am gasit tutoriale.
Apas shtter-ul pe jumatate pentru a activa sistemul de focalizare dupa ce modific setarile. Incercati sa modificati orice setare si veti vedea ca inainte de a misca punctul de focus trebuie sa apasati shutter buton. Ii dati drumul apoi, desigur :).

Pana acum nici o solutie...