Pagina 1 din 1

Pareri

MesajScris: Sâm Apr 27, 2013 11:27 pm
de paunica.mihail
Salut!Administrez un magazin online si la anumite produse am nevoie de fotografii facute de mine.
Am luat drept subiect un parfum .. nu aveam alceva la indemana.
Mie sincer poza mi se pare foarte buna insa am zis sa va cer o parere si poate niste sfaturi despre cum sa elimin umbrele.
Aparatul e un Nikon D5100.Am pus drept lumina o lampa de birou care sa bata de sus in jos pe subiect si am folosit si blitzul aparatului pentru a incerca sa mai elimin din umbre.Fundalul este din coli A4 si eram curios daca as putea obtine o nuanta mai apropiata de alb doar cu dotarea asta.Astept pareri.Multumesc.
http://postimg.org/image/phhb0yn8l

Re: Pareri

MesajScris: Dum Apr 28, 2013 12:12 am
de gabibv
Cu dotarea pe care o ai acum se poate dar cu multa munca,timp,improvizatie si post procesare.Incearca pe cat posibil sa nu "amesteci" sursele de lumina ( incandescent lampa de birou si flash de pe aparat au temperaturi de culoare diferite ).
Eu zic asa daca ai un trepied ( daca nu cumpara unul ) foloseste lampa de birou sau o sursa de lumina mai puternica ( poti folosi becurile economice,reflector cu halogen,etc ) ,pune o difuzie ( panza alba transparenta ) pentru a mai reduce umbrele si fa un balas de alb cu lumina respectiva.Fundalul alb curat nu il vei putea obtine cu setup-ul acesta dar macar te apropii de realitate si poti corecta in postprocesare ( photoshop ).Sa ai un fundal alb pur acesta trebuie iluminat separat fata de produs.
Mai util ar fi un cort de fotografie de produs si 3 surse de lumina ( stanga ,dreapta si deasupra ) http://youtu.be/enK2hbSN6hQ
PS: sau cea improvizat gen http://youtu.be/MCMTljhDJJU sau http://youtu.be/TM4zca0NH9M

Re: Pareri

MesajScris: Lun Apr 29, 2013 9:37 am
de Tudor_dx
Sfaturile date de gabibv sunt solide. :)