Pagina 1 din 13

Propuneri de îmbunătăţire a forumului şi alte anunţuri

MesajScris: Mar Feb 17, 2009 11:52 am
de mandea
Pentru ca nu au legatura cu problemele (pentru care exista topic separat) as dori sa mentionez aici pentru inceput doua functionalitati pe care mi le-as dori pe acest forum:
1. Link-urile externe sa se deschida in ferestre separate (target="_blank")
2. Sa se extraga automat informatiile EXIF din imaginile atasate (acolo unde exista) pentru a ajuta discutiile legate de tehnica folosita in fotografie.

Re: Sugestii, functionalitati noi etc.

MesajScris: Mar Feb 17, 2009 7:31 pm
de Dinu Lazar
Mai am io o sugestie... sa fie asta primul forum foto romanesc in care fiecare sa scrie sub sebnatura reala... sa avem nume reale toti... ce grozav ar fi... tragedia este ca la noi somnul ratiunii ( a se citi anonimatul) naste monstri...

Re: Sugestii, functionalitati noi etc.

MesajScris: Mar Feb 17, 2009 10:47 pm
de George21
Dinu Lazar scrie:Mai am io o sugestie... sa fie asta primul forum foto romanesc in care fiecare sa scrie sub sebnatura reala... sa avem nume reale toti... ce grozav ar fi... tragedia este ca la noi somnul ratiunii ( a se citi anonimatul) naste monstri...o mica completare .. dak are portofoliu online / blog .. sa puna numele real si langa link :D

Re: Sugestii, functionalitati noi etc.

MesajScris: Sâm Feb 21, 2009 1:12 pm
de satwien
Se poate deschide un "colt al incepatorilor"? Cred ca ar fi foarte util.

Re: Sugestii, functionalitati noi etc.

MesajScris: Dum Feb 22, 2009 7:57 am
de Sabina
În care ce să includem? (întrebarea e serioasă, nu la misto :) )

Re: Sugestii, functionalitati noi etc.

MesajScris: Dum Feb 22, 2009 11:23 am
de satwien
Sabina scrie:În care ce să includem? (întrebarea e serioasă, nu la misto :) )


Intrebarile vor veni, poti fi sigura de asta, sunt multi incepatori prin zona :D. Exista deja un topic deschis cu o astfel de intrebare: http://www.nikonisti.ro/forum/viewtopic.php?f=60&t=154 si cred ca mai sunt si altele.

Re: Sugestii, functionalitati noi etc.

MesajScris: Dum Feb 22, 2009 4:42 pm
de soulwise
Sugestie .

As dori sa se implementeze si aici un sistem de puncte de reputatie .
Numai asa putem sa ne dam seam noi incepatorii care sunt cei cu adevarat buni in domeniu , cei de la care putem invata .
Sugerez punerea la dispozitia fiecarui membru al acestui forum un nr de puncte care sa il poata atribui la alegerea sa acelui utilizator care l-a ajutat mai mult , sau aceluia care are o buna conduita pe acest forum .
Numarul de puncte ar putea sa creasca odata cu timpul , numarul de posturi sua a valorii ( exprimata in puncte acordate de catre alti utilizatori ) .
La fel de adevarat poate fi si reversul medaliei unde se poate scadea numarul de puncte daca cutare utilizator devine pre agresiv sau este adeptul certurilor ( flame sai flame bait )ori dezinformeaza voit sau nu comunitatea .

Pentru detalii , ( daca se doreste impementarea acestui sistem ) va stau la dispozitie .

Re: Sugestii, functionalitati noi etc.

MesajScris: Dum Feb 22, 2009 10:54 pm
de Sabina
Sistemul de puncte, dacă e accesibil tuturor devine uşor problematic. Adică nimic nu garantează că toate punctele alea sunt primite pe drept (în sensul că există veşnicile şicane, şi ciude care duc la notarea lui x cu mai puţine puncte doar pentru că i se pare lui că x îl persecutează). E doar un exemplu. Plus că s-ar crea un precedent, userii noi n-ar mai discuta decât cu cei cu reputaţie bună (puncte multe), ceilalţi devin uşor inutili. E o idee interesantă totuşi, utilizată mult de cei de pe Yahoo! Answers, din ce-am văzut.

satwien - forumul este dedicat oricui care doreşte să înveţe. Pe măsură ce timpul îmi va permite, voi încerca să fac nişte ghiduri pentru fotografia de portret, macro (cam pentru fiecare secţiune) ce vor putea fi updatate de useri. Astfel ajută cei care ştiu, şi învaţă cei care sunt la început. Cât despre întrebări - păi se pot pune orice fel de întrebări, de începători sau avansaţi pe orice secţiune :)

Re: Sugestii, functionalitati noi etc.

MesajScris: Dum Feb 22, 2009 11:04 pm
de soulwise
Implemantarea acestei functii ar duce mai repede la efecte pozitive decat la unele negative . Pe forum-ul unde activez eu de mai bine de un an s-a dovedit a fi de un real folos mai ales cand am fost nevoiti sa deparrtajam diferitele categorii de utilizatori .
Nu numai cei extrem de valorosi -au ales cu puncte si si cei care erau sa zicem avansati , cei care au adus reale contributii la dezvoltarea orumului , etc . Eu as dori implementarea unui astfel de sistem pentru ca ii cunosc beneficiile .
Partile proaste in realitate sunt mult mai mici .

Re: Sugestii, functionalitati noi etc.

MesajScris: Mar Mar 10, 2009 2:40 pm
de Robert_timisoara
As avea o alta propunere. ceva legat de cei care intra frecvent si care posteaza cel mai des (nu cunosc aceasta functie in totalitate, fiind doar o sugestie), in sensul ca cei care posteaza dupa un anumit timp sau numar de postari sa fie avansati in grad: sa zicem un rookie , power user etc. iar cei care nu au activitate pe site sa fie notificati prin e-mail ca nu au accesat contul iar in termen de X ore sau zile le va fi sters contul