de bogdan_dumitru » Dum Aug 14, 2011 12:41 pm
1. De ce te miri? Scopul votului popular este doar promovarea prin intermediul retelei de socializare FB. Este un scop pur comercial. Nu are relevanta ce voteaza poporul.
2. Avand in vedere ca este un concurs si ca participantii (printre care ma numar si eu cu 0 puncte) au trimis cele mai bune poze ale lor, treaba e cam groasa.
Sa nu te mire rezultatul atata vreme cat scolile de fotografie aparute in ultimii ani te invata sa compui in regula treimilor si sa inunzi cadrele cu lumina de sute de wati provenita din nu stiu cate flash-uri.
Publicul nefiind nici el pretentios, neintelegand ce se petrece, se multumeste cu putin. Adica putine poze bune, putini bani platiti etc.
Este totusi un concurs de mica anvergura, nu cred ca reprezinta situatia generala. Si pana la urma daca esti client si te duce putin capul, cauti un fotograf ca lumea platit cu peste 1000 Euro pe job si te uiti in portofoliul lui inainte sa il angajezi.
Daca te zgarcesti si vrei sa dai 150 Euro nu trebuie sa ai asteptari prea mari pentru ca vei avea parte de eternul incepator care nu intelege lumina, pune flash-ul pe direct, trage 1000 de poze toate la fel, colorate ca la balci, vignetate ca sa nu se vada cat de varza e compozitia, iti mai baga si cateva manele sepia ca sa aiba "patina timpului" si te-ai scos.
Nu mai vorbesc de momente suprinse natural si dezinvolt, clientul va avea cadre intepenite in care subiectii zambesc tamp sau stau lemn.
Este rezultatul simbiozei perfecte dintre ignoranta clientului si cea a pozarului standard de nunta la pachet cu aroganta si autosuficienta.
Mi-a placut fotografia castigatoare din primul moment, are geometrie, cromatica si atmosfera. E cam singura care are asa ceva in topul juriului.