Forumul comunitatii utilizatorilor Nikon din Romania
sgbolog scrie:Felicitari premiantilor! Am o singura nedumerire... cate oi pasc noaptea, ele de obicei dorm si... cu ce viteza de expunere a realizat fotografia, pentru ca ar trebui sa fie ceva "miscare", nu? Eu unu personal nu am vazut oi care sa stea nemiscate... Am o stana in comuna in care lucrez si vreau sa exersez si eu ) Multumesc.
admin scrie:sgbolog scrie:Felicitari premiantilor! Am o singura nedumerire... cate oi pasc noaptea, ele de obicei dorm si... cu ce viteza de expunere a realizat fotografia, pentru ca ar trebui sa fie ceva "miscare", nu? Eu unu personal nu am vazut oi care sa stea nemiscate... Am o stana in comuna in care lucrez si vreau sa exersez si eu ) Multumesc.
Cateva cuvinte despre fotografia castigatoare de la Andrea Zsigmond:
"Fotografia a fost realizata in Depresiunea Ciucului, intr-o dimineata, la rasaritul soarelui. Privelistea era una foarte obisnuita: o turma de oi pascand pasnic. Totusi m-a surprins stralucirea conturului oilor in primele raze ale soarelui, o impresie ce a putut fi redata numai intr-o fotografie.
Datele fotografiei: 1/4000 s, diafragma f/5,6, distanta focala: 200 mm, ISO 100."
cosmin_urdea scrie:Nu se gaseste nicaieri in regulament mentiune despre cum se acorda acel premiu. Conform legii acest lucru trebuia precizat. Tot conform legii nu aveai voie sa modifici regulamentul in mers.
mantavlad scrie:Pai ori este fotografie de noapte, ori este low-key. Acuma sa fim sinceri aceasta nu este o fotografie de noapte.
"Sincerele felicitari" juriului. De data asta chiar au nimerit-o.
Fotografie este una foarte frumoasa, doar ca nu se incadreaza in tema.
Toate cele bune,
Vlad.
Low-key: Tehnica fotografica in care majoritatea suprafetelor au tonuri negre sau gri inchis, cu suprafete foarte reduse de alb. Pe histograma, exista pixeli de la negru absolut pana la alb pur dar marea majoritate se grupeaza in partea dreapta.
Se cam incadreaza poza castigatoare aici ????
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator