Forumul comunitatii utilizatorilor Nikon din Romania
bogdangospei scrie:Cred ca am fost inteles gresit. Poate nu m-am exprimat eu bine.
Nu e vorba de nume real sau orice alt nume de utilizator.
M-am referit la faptul ca in momentul in care se va pune o intrebare, cel care este in masura sa raspunda, poate sa nu raspunda deoarece a fost deranjat cumva de atitudinea unui forumist, indiferent daca este nume real sau orice alt nume de utilizator
Stima
emp scrie:derek,pune intrebarea si o sa vezi daca ai sau nu dreptate.
derek scrie:d-le Grozescu nu am pomenit nicaieri numele dvs. dar ati raspuns de parca dvs. ati fi fost tinta mea. nu am nimic du dvs., dar va rog sa recititi posturile mai vechi si posibil veti vedea ca unele posturi (nu ma refer posturile dvs. ma refer in general la posturi) sunt arogante. tot asa se poate ca numai eu sunt sensibil si nu este nimic.
derek scrie:de ce va deranjeaza numele meu de utilizator? nu am gasit nicaieri specificat ca ar trebui sa folosesc numele meu real.
derek scrie: "chiar de accea nu iti vom raspunde". oricum emp dreptate nu exista.
dar hai de doar asa.
derek scrie:am facut cateva fotografii la gheta. in gheata se vad 2 portiuni: una transparenta si una opaca (din cauza direntei de temperatura ). intrebarea este: cum reusesc unii sa faca fotografii la gheta fara a avea aceea portiunea opaca.
derek scrie: intrebarea este: cum reusesc unii sa faca fotografii la gheta fara a avea aceea portiunea opaca.
Dan Pop scrie:derek scrie: intrebarea este: cum reusesc unii sa faca fotografii la gheta fara a avea aceea portiunea opaca.
Cel mai probabil, folosesc gheata fara portiuni opace. Vezi gheata din care se fac sculpturile de la diferitele expozitii de sculptura in gheata.
Gheata are o structura cristalina. Daca aceasta structura este (aproape) perfect regulata, blocul de gheata va arata ca un bloc de sticla. Zonele cu neregularitati in structura cristalina sint cele opace. Nu m-am ocupat de cresterea cristalelor de gheata, dar presupun ca principalii factori care influenteaza procesul de cristalizare sint puritatea apei si viteza cu care are loc procesul de inghetare. Cu cit apa e mai pura si procesul de inghetare mai lent, cu atit cresc sansele de a obtine o gheata fara portiuni opace. Cuburile de gheata obtinute in congelatorul frigiderului au fost supuse unui proces mult prea violent de racire pentru a fi lipsite de opacitati.
Putin off topic, dar interesant in context. Cel mai mare telescop din lume (undeva prin Rusia) are o oglinda de 6 metri in diametru. Pentru a se evita defectele structurale si tensiunile interne, racirea blocului de sticla din care a fost slefuita oglinda a durat 2 ani.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 25 vizitatori