Pagina 1 din 1

1-Cumparatorii din US ar plati in plus pentru brandul Nikon

MesajScris: Sâm Noi 19, 2011 11:48 pm
de bogdan_dumitru
Dpreveiw a plublicat recent un articol referitor la studiul de piata realizat de "My Product Advisor", studiu din care reiese ca pe piata din Statele Unite cumparatorii ar fi dispusi sa plateasca in plus pentru brand-ul Nikon. Pe locul doi s-ar afla Canon tot ca produse premium, in zona medie Olympus, Panasonic si Fuji, iar cei ce ar cumpara in special pentru design ar alege Samsung.
Aceasta ar fi si explicatia pentru pretul mare la care se vinde (sau incearca sa se vanda) sistemul 1. Spun ca incearca sa se vanda, in ciuda faptului ca Nikon declara ca nu pot face fata productiei, pentru ca pe forumul nostru nu a aparut nici macar un cumparator de J1/V1. Avand in vedere informatiile false care au iesit la iveala in cazul scandalului Olympus (timp de 20 de ani au fost falsificate rezultatele financiare ale companiei, riscand acum delistarea de pe bursa), am ajuns sa am indoieli in legatura cu veridicitatea oricarei informatii in general.
Cei de la "My Product Advisor" spun ca increderea in marca provine si din faptul ca Nikon este un brand care produce in special echipament fotografic si a facut asta in toti anii de existenta spre deosebire de Sony, Canon si altii.
As adauga ca nici camerele foto nu mai sunt ceea ce au fost odata iar acum avem de-a face cu computere extrem de puternice care, mai mult sau mai putin, toate fac acelasi lucru.
Complexitatea la care s-a ajuns nu cred ca ii mai poate permite producatorului sa realizeze de unul singur nici macar o camera compacta.
Asa cum spuneam tot intr-un post referitor la V1/J1, senzorul este produs de un tert (Aptina), desi cu totii am asteptat ca acesta sa fie primul realizat de Nikon. "Miracolul" nu s-a produs nici de data asta, puterea marcii stabilind totusi un pret considerabil ridicat avand in vedere specificatiile sistemului J1/V1, la acelasi pret putand fi achizitionate camere de la alti producatori avand senzori adevarati atat ca dimensiune cat si ca performante. Nu mai vorbesc de design si functionalitate.

Iata si linkul: http://www.dpreview.com/news/2011/11/18 ... valuenikon

Re: 1-Cumparatorii din US ar plati in plus pentru brandul Ni

MesajScris: Joi Noi 24, 2011 11:37 pm
de ministep
Simplu copy-paste, macar straduieste-te sa scrii fara greseli ortografice.

Re: 1-Cumparatorii din US ar plati in plus pentru brandul Ni

MesajScris: Sâm Noi 26, 2011 12:16 pm
de bogdan_dumitru
Mi-am imaginat ca daca mentionez sursele si pun link-ul catre articol nu vor exista comentarii in ceea ce priveste originalitatea lui.
:lol:
Da, intr-adevar articolul si sursele informatiilor nu imi apartin, deci, felicitari pentru vigilenta de care ai dat dovada.
Sau, cu alte cuvinte, m-ai prins :lol: :lol: :lol:

Re: 1-Cumparatorii din US ar plati in plus pentru brandul Ni

MesajScris: Joi Ian 26, 2012 6:20 pm
de mirelutza_albinutza
ministep scrie:Simplu copy-paste, macar straduieste-te sa scrii fara greseli ortografice.

Care sunt acele greseli de care spui? O greseala nu are cum sa fie ortografica, alaturarea termenilor a fost nefericita.

Re: 1-Cumparatorii din US ar plati in plus pentru brandul Ni

MesajScris: Vin Ian 27, 2012 10:46 am
de LiviuDumitru
Nici eu nu prea as fi dispus sa arunc banii pe un V1/J1 singurul motiv pentru care as lua unul ar fi factorul de crop + TC + tele 200-400 sau mai mult as obtine o focala buna. Au fost postate rezultate interesante aici: http://nikonrumors.com/2012/01/21/nikon-v1-ft1-adapter-celestron-reflex-2000mm-f10-5400mm.aspx/ asta pt cine are nevoie :D.

Re: 1-Cumparatorii din US ar plati in plus pentru brandul Ni

MesajScris: Vin Ian 27, 2012 2:17 pm
de mesterul
Livik scrie:... singurul motiv pentru care as lua unul ar fi factorul de crop + TC + tele 200-400 sau mai mult as obtine o focala buna. ...


Si cam la ce rezultate te astepti de la o astfel de "combinatie" :?: (banuiesc ca te arunci direct si la TC-20Eiii, ca ar fi pacat sa folosesti unele mai mici ;) )
Focala pentru ce ar fi buna (nebuna):?:
Dai 7000 $ pe un 200-400 si te vaiti ca V1/J1 sunt scumpe :!: :?: