Pagina 1 din 1

problema d70

MesajScris: Vin Feb 27, 2009 1:18 pm
de akun2500
Salutare, un prieten si-a cumparat un d70 de curand (sh) care se pare ca nu vrea sa mearga tot timpul. Face poze in regula, dar are unele momente cand nu vrea sub nici o forma, cu toate ca si atunci, daca scot cardul din el merge ok...Am incercat cu alt card, am resetat camera, am facut update la firmware, am incercat obiectivul si pe focus manual si auto ( obiectivul de altfel merge fara nici o problema pe d80-ul meu), dar nimic, nu vrea sa declanseze. Dupa o cautare pe internet nu am gasit decat ceva legat becul verde de la card care palpaie, dar pe d70-ul in cauza nu palpaie becul ala decat cand inchid sau deschid camera, ceea ce mi se pare normal sa faca. Dupa ce am incercat tot ce se putea sau cel putin tot ce mi-a trecut mie prin minte, am ajuns la concluzia ca nu e ceva ce se poate remedia acasa, dar totusi ar putea cineva sa ma lamureasca ce are ? eu tind sa cred ca problema vine de la soft....dar e doar parerea mea.
Multumesc anticipat celor care or sa raspunda.

Re: problema d70

MesajScris: Mie Mar 04, 2009 9:13 am
de Cosmin Gheorghita
Daca are obiectiv cu montura din plastic, verifica sa faca contactul tot timpul si sa nu-ti dea mesajul F--, daca nu, fuguta la service cu el, ceva nu-i clar acolo. Poate are o pana de contact la conectorii de la card sau altceva. Apropo, cand nu declanseaza, poti face altceva cu el? Sa vezi pozele facute, sau sa navighezi prin meniu? L-ai incercat si cu alt obiectiv?

Re: problema d70

MesajScris: Vin Iun 05, 2009 12:44 pm
de akun2500
Am incercat cu 2 obiective, un 18-70 si un 18-55...face la fel. Aparatul merge "normal" tot timpul, numai ca are perioade cand nu vrea sa declanseze cu cardul in el.

Re: problema d70

MesajScris: Dum Iun 14, 2009 9:14 pm
de emtee
pe lcdu' de sus, ce eroare itzi arata? sau, itzi arata vreo eroare? incearca sa formatezi cardul de fiecare data cand mergi la pozat (normal, daca ai scos pozele precedente de pe el...)

din cate am auzit, ceea ce "moare" la d70 este ...comunicarea cu cardul... asta ma cam sperie si pe mine. Imi face si mie fitze la un ultra 2 de la sandisk. Totushi, nu am avut probeleme cu un extreme iii de 8gb si nici cu cel de 4gb. Daca tot mai ai probleme, incearca sa il duci la o verificare (oricum Nikon sugereaza sa se faca o verificare a camerei o data la cel putin 2 ani, daca nu ma insel)... si, apropos de verificare, are cineva idee cat costa? Nush de ce am impresia ca ar fi mai profitabil sa vand camera la fier vechi si imi cumpar alta decat sa o duc la o verificare la o firma in romania...