Pagina 1 din 2

Af Assist

MesajScris: Lun Mar 09, 2009 8:37 pm
de Sajuuk
Intrebarea mea e una... sper.. simpla: ce efect are asupra focalizarii daca opresc lampa de AF-Assist ?

Mentionez ca de putine ori fac poze inauntru. De multe ori s-a dovedit ca lampa de AF-Assist este suparatoare pentru subiect...

Andrei

Re: Af Assist

MesajScris: Lun Mar 09, 2009 9:00 pm
de sorinls
ce sa patesti? :)
daca observi ca rateaza des atunci ii dai drumul iar. sa vezi bucurie daca aveai una din celelalte marci care n-au lampa ci lumineaza cu blitzul.

Re: Af Assist

MesajScris: Lun Mar 09, 2009 10:25 pm
de Radu_Grozescu
Sajuuk scrie:Intrebarea mea e una... sper.. simpla: ce efect are asupra focalizarii daca opresc lampa de AF-Assist ?

Mentionez ca de putine ori fac poze inauntru. De multe ori s-a dovedit ca lampa de AF-Assist este suparatoare pentru subiect...


Eu inchid lampa de AF assist in momentul in care fac setarile de baza ale unui aparat nou si inchisa ramane. Mai ales ca in cazul folosirii de obiective mai mari si cu parasolare, oricum e obturata.

Re: Af Assist

MesajScris: Lun Mar 09, 2009 11:46 pm
de Dan Pop
Sajuuk scrie:Intrebarea mea e una... sper.. simpla: ce efect are asupra focalizarii daca opresc lampa de AF-Assist ?

Raspunsul e la fel de simplu: in unele situatii, aparatul va focaliza greu sau deloc si nici tie nu-ti va fi mai usor sa focalizezi manual. Daca te lovesti suficient de des de asemenea situatii, o reactivezi la loc, daca nu, mergi mai departe fara ea. E util de mentionat ca efectele depind, in mare masura si de obiectiv. Obiectivele luminoase "suporta" mult mai bine lipsa lampii decit cele a caror luminozitate se apropie de f/5.6, luminozitatea minima pentru care a fost proiectat sistemul de focalizare automata.

Re: Af Assist

MesajScris: Mar Mar 10, 2009 12:56 am
de soulwise
Indraznesc si eu cu un sfat . Daca vrei focalizare automata , mai rapida ( as zice eu ) si ne-suparatoare pentru subiect poti utiliza cu succes un blitz SB 600 , 800 SAU 900 ( depinde de buget ) .
Eu am descoperit recent acest lucru si il gasesc deosebit de folositor .

Cu intentii bune :)
M.

Re: Af Assist

MesajScris: Vin Mar 13, 2009 8:45 am
de Catalin M
Soulwise,nu vad cine ar cheltui de la 900 de lei in sus pe un blitz pentru af assist.Blitzul extern il iei pentru alte motive.

Re: Af Assist

MesajScris: Vin Mar 13, 2009 12:47 pm
de soulwise
Eu am dat un exemplu doar asupra faptului ca un blitz de genul celui de mai sus ofera si aceasta posibilitate .
In plus este grozav si pentru iluminarea scenei .
Nu am spus ca musai trebuie cumparat asa ceva , asta sta la aprecierea fiecaruia daca are nevoie de asa ceva .

Salutari .
M.

Re: Af Assist

MesajScris: Mie Iun 03, 2009 10:20 am
de actodea
din pacate SB600 nu se poate rezuma la a face AS assist si trebuie sa faca si lumina (pe care o dai la minim, in tavan si speri sa nu deranjeze prea mult - mai ales daca deranja lumina alba de AF assist a body-ului).

SB800 si SB900 pot fi folosite numai ca AF assist (cand ai nevoie). din pacate am aflat asta la 2 ani dupa ce mi-am luat SB600-le si cum nu am nevoie de un al doilea blitz deocamdata trebuie sa ma descurc asa. oricum, uitand acest aspect, SB600 cred ca reprezinta cea mai buna investitie a mea in echipament (si una din cele mai mici :)).

poti incerca si focusul manual insa nu cred ca vei obtine rezultate prea bune pentru ca la evenimente e important sa fii rapid.

Re: Af Assist

MesajScris: Mie Iun 03, 2009 10:26 am
de sorinsava
actodea scrie:din pacate SB600 nu se poate rezuma la a face AS assist si trebuie sa faca si lumina (pe care o dai la minim, in tavan si speri sa nu deranjeze prea mult - mai ales daca deranja lumina alba de AF assist a body-ului).


nu poti sa iti pui pe Fn Flash Off?

Re: Af Assist

MesajScris: Mie Iun 03, 2009 2:19 pm
de glumetu
in cazul meu, asa cum zicea si Radu, AF assist sta inchis inca de la setarea camerei. Nu am avut niciodata probleme serioase de focus pe lumina putina, atat timp cat am gasit o zona cu un contrast cat de mic pe care sa pun punctul de focus.