Pagina 1 din 1

Ce sunt hotpixelii?

MesajScris: Sâm Mar 28, 2009 8:34 pm
de vladimirvararu
Mi-am luat un D70 la mana a doua si m-a incantat foarte tare - e primul meu DSLR, apoi am vazut niste mici stelute stralucitoare in cateva din poze am crezut ca sunt pixeli morti dar un prieten mi-a zis ca daca nu sunt albi sunt hotpixeli, altcineva mi-a zis ca daca nu sunt negrii sunt hotpixeli, apoi mi-am luat un D80 si desi nou avea si el cativa musterii de felul asta, m-am dus la magazin sa o schimbe - link magazin online - si mi-au zis ca sunt hotpixeli si ca Nikon nu schimba un aparat decat daca are pixeli morti. Prin urmare imi permit sa intreb care este diferenta intre ei? De ce aparatele noi au hotpixeli? Pot fi indepartati altfel decat print-un program de editare - fie el si intern aparatului? Se pot multiplica? De ce Nikon schimba aparate cu pixeli morti si cu hotpixeli nu schimba? Astept cu nerabdare comentarii.

Re: Ce sunt hotpixelii?

MesajScris: Sâm Mar 28, 2009 9:02 pm
de Radu_Grozescu
vladimirvararu scrie: link magazin online - si mi-au zis ca sunt hotpixeli si ca Nikon nu schimba un aparat decat daca are pixeli morti. Prin urmare imi permit sa intreb care este diferenta intre ei? De ce aparatele noi au hotpixeli? Pot fi indepartati altfel decat print-un program de editare - fie el si intern aparatului? Se pot multiplica? De ce Nikon schimba aparate cu pixeli morti si cu hotpixeli nu schimba? Astept cu nerabdare comentarii.


A mai fost o discutie aici:
viewtopic.php?f=19&t=13&p=908&hilit=hot+pixel#p908

Despre politica de service, doar Nikon Romania poate face comentarii, deci ar fi bine sa-i contactezi.

Atentie, acesti pixeli apar in general la timpi lungi de expunere, cand captorul e foarte solicitat. Multe aparate au o setare de Long exposure Noise reduction. Daca intr-adevar au aparut la timpi de expunere lungi (de peste o secunda) ar fi bine sa activezi aceasta optiune.

Re: Ce sunt hotpixelii?

MesajScris: Sâm Mar 28, 2009 9:09 pm
de sorinsava
Pixelii morti sunt morti in sensul de mort.
Celelalte tipuri de pixeli ciudati isi pot reveni in timp, la variatii de temperatura, de ISO, sau pot ramine asa.
Exista la toate aparatele de la toate marcile si numarul lor creste cu anii de utilizare. La service ii remapeaza din firmware. Daca sunt f multi fa-ti drum pe la service si vezi ce iti spun ei, altfel ignora-i. Unele convertoare de RAW ii scot automat, altele cum e NX sunt f conservatoare si ii lasa ca sa-i vezi, dar te rezolva PixelFixer cu orice tip de RAW.