Pagina 1 din 1

[HDR] Solutie exposure bracketing D60

MesajScris: Mie Apr 01, 2009 11:17 pm
de alex
Nikon, in marea sa pricepere marketingista :), a preferat sa nu doteze modelele dslr entry d40-d60 cu o biata optiune de bracketing a expunerii. Nu intram in detalii.

Pentru bracketingul de hdr putem apela si la un raw exportat cu expuneri diferite, e drept. Dar pentru un bracketing "hardware", avem o solutie si pt. bietii D enter :)

http://www.d-software.co.za/

Frumos, nu? Bracketing si nu numai.

Re: [HDR] Solutie exposure bracketing D60

MesajScris: Joi Apr 02, 2009 9:59 am
de sorinsava
era de asteptat sa apara o multime de programe de cind SDK-ul e public fara sa mai necesite aprobarea lor. daca te pricepi la programare poti sa faci orice cu el.

mie mi-ar placea ca producatorii sa permita 3EV din firmware, e mai util la HDR decit 2 care se suprapun prea mult peste DR pozelor precedente.

Re: [HDR] Solutie exposure bracketing D60

MesajScris: Sâm Apr 04, 2009 10:40 pm
de vid313
Vad ca merge cu D40.
Multumesc!

Re: [HDR] Solutie exposure bracketing D60

MesajScris: Mar Apr 07, 2009 12:48 pm
de fakemail2x
Bine ca merge si pe D40 :D

Re: [HDR] Solutie exposure bracketing D60

MesajScris: Mar Apr 07, 2009 6:28 pm
de Maniac
Pentru cine doreste HDR cu D40/x/60:
a) Tragi RAW, folosesti Photomatix si in 5-10 minute de jucat cu slidere-le acestuia obtii HDR-ul dorit.
b) Se pune camera pe trepied, se alege subiect static (pentru subiecte in miscare/sau cand nu aveti trepied a se vedea punctul a) se trage un cadru cu o expunere, se compenseaza dupa gust cu +x EV se mai trage un cadru apoi iar se compenseaza expunerea cu -x EV fata de valoarea alesa la primul cadru, se mai trage un cadru... se repeta dupa preferinte (am vazut ca se pot face HDR-uri cu 5 cadre). Imaginile rezultate se trec prin Photomatix et voila, HDR!

Re: [HDR] Solutie exposure bracketing D60

MesajScris: Mie Apr 08, 2009 12:16 am
de Radu_Grozescu
alex scrie:Nikon, in marea sa pricepere marketingista :)


Se pare ca nu v-ati uitat ce face Canon cu aparatele, unele destul de pretentioase ( ex. 5D ) ca sa nu "pericliteze" vanzarile celor mai scumpe :-)

Asta cu lipsa bracketing-ului e chiar de inteles, atat deoarece pretul acestor aparate e foarte redus, deci este necesara o separatie de cele "middle", cat si datorita faptului ca publicul tinta nu prea stie ce e diafragma, daramite bracketing-ul si HDR-ul :-)