Pagina 1 din 1

"rateuri" blitz intern d40

MesajScris: Mie Dec 30, 2009 4:04 pm
de goppo
Salut,

Ieri am intalnit pentru a doua oara urmatoarea problema: folosesc d40 intr-o incapere cu blitzul ridicat, program A, diafragma 8, imi indica corect shutter 60 insa la unele cadre cand apas butonul de declansare (sau chiar putin inainte) viteza afisata se schimba in alta valoare mult mai mare (de exemplu 2) iar blitzul nu se declanseaza. Am incercat si alte programe insa la fel, cateodata declansa, cateodata nu. La un cadru chiar se schimba foarte rapid indicatia din 60 in alta valoare, apoi in 60, trecea iar in cealalta valoare, si tot asa pana am declansat.
Am iesit afara la lumina puternica si am incercat din nou. Blitul ridicat, program A sau P, mai mult n-a declansat. ISO setat pe 200, AUTO ISO dezactivat, masurare matrice, blitz TTL. Am activat AUTO ISO insa la fel. Am setat modul blitz manual, la fel, mai mult nu declansa. Asta vara am facut niste poze pe lumina puternica cu blitzul ridicat si a declansat corect la 1/500, deci functiona corect.
Singura banuiala pe care o am este ca am tinut aparatul mai bine de trei sferturi de ora in portbagaj, afara fiind aprox. 2 grade, dupa care l-am folosit in incaperea respectiva. Cu toate ca in incapere am stat vreo ora si erau mai mult de 2 grade...
Acasa, la temperatura camerei, am incercat din nou dar nu am mai putut reproduce fenomenul. O sa mai tin aparatul la frig si sa incerc din nou, insa pana atunci va intreb daca s-a mai intalnit cineva cu acest comportament?
In manualul de utilizare se specifica plaja de temperatura 0-40 grade celsius.

Multumesc

Re: "rateuri" blitz intern d40

MesajScris: Sâm Ian 02, 2010 11:50 pm
de Sajuuk
Am intalnit rateuri la blitul intern de D40 cand am incercat realizarea unei succesiuni rapide de cadre. Aceste intarzieri [in cazul meu] s-au datorat timpului mare de incarcare a blitului.

Andrei

Re: "rateuri" blitz intern d40

MesajScris: Dum Ian 03, 2010 11:55 am
de mariuseek
Am patit si eu cu d40x de doua ori, eram afara si destul de frig. Probabil s-a incarcat mai greu blitzul decat asteptam ori m-am grabit eu sa declansez. Nu am mai repetat experienta, aparatul functioneaza excelent in continuare.