Pagina 1 din 1

Sfaturi - incepatori - achizitie aparat!

MesajScris: Mie Dec 30, 2009 10:32 pm
de Gotihka
Buna,
Sunt incepatoare in ceea ce priveste fotografia , insa e o pasiune mai veche pe care am tot neglijat-o. Acum vreau sa iau lucrurile in serios cu fotografia si incep prin achizionarea unui aparat. M-am oprit asupra nikon desi multa vreme am fost fan canon chiar la un pas de a achiziona unul acum cativa ani,dar nu mi-am permis...Deci cum spuneam , sunt incepatoare am avut ocazia si am fotografiat cu diverse aparate insa nu am avut niciodata unul al meu cu care sa pot jongla si sa invat mai multe.
Acum am pus ochii pe Nikon D90 sau mai pe romaneste "mi s-a pus pata" insa discutand cu diversi prieteni mi s-a sugerat sa incep cu ceva mai "ieftin" fiind incepatoare. Am posibilitatea sa achizitionez un D90 dar as dori sa stiu daca este potrivit pentru un incepator sau ar fi mai potrivit un D60 sau un alt aparat... Deci astept sfaturile/sugestiile voastre

Re: Sfaturi - incepatori - achizitie aparat!

MesajScris: Sâm Ian 02, 2010 12:03 am
de Dan Pop
Gotihka scrie:Acum am pus ochii pe Nikon D90 sau mai pe romaneste "mi s-a pus pata" insa discutand cu diversi prieteni mi s-a sugerat sa incep cu ceva mai "ieftin" fiind incepatoare. Am posibilitatea sa achizitionez un D90 dar as dori sa stiu daca este potrivit pentru un incepator sau ar fi mai potrivit un D60 sau un alt aparat...

D90 este alegerea potrivita. Are modul auto, deci poate fi folosit din prima clipa fara nici un fel de cunostinte speciale, dar e recomandabil ca etapa fotografierii pe modul auto sa fie cit mai scurta, astfel incit aparatul sa fie utilizat la intregul lui potential.

Re: Sfaturi - incepatori - achizitie aparat!

MesajScris: Sâm Ian 02, 2010 11:57 am
de GabrielC
Si eu merg pe ideea ca D90 (daca exista posibilitatile financiare) este cea mai buna varianta. E un aparat complex, cu multe posibilitati - se poate incepe eventual si cu modul auto - dar iti va fi de folos si nu te va limita o buna perioada de timp.
Daca adaugi si o carte buna pe langa sau in loc de manualul de utilizare (de exemplu Thom Hogan - Complete Guide to Nikon D90) ai ocazia sa treci mult mai rapid si cu rezultate mai bune peste faza de incepator.

Daca as fi in situatia respectiva, as evita optiunile intermediare.

Re: Sfaturi - incepatori - achizitie aparat!

MesajScris: Dum Ian 03, 2010 6:07 pm
de soulwise
Aceleasi sugestii le-as avea si eu . Desi mult mai avansat si mai complex in mare parte decat DSLR-urile entry level mi se pare un foarte bun aparat pentru o incursiune mai serioasa in ale fotografiei chiar si pentru incepatori ( musai cu chef de invatat ) . Eviti astfel drumul anevoios al upgraade-ului prin care am trecut si eu si care ti se va parea absolut necesar peste catava luni , in functie de cat de repede esti dispusa sa inveti . Eviti astfel cheltuieli inutile si timp pierdut .

Pareri pro si contra fata de clasele inferioare ti-ar putea da multi de pe aici insa , daca ti s-a pus pata pe un D90 cred ca le-ai citit deja .