Pagina 1 din 1

D3200 cu tenta de verde

MesajScris: Lun Aug 07, 2017 11:01 pm
de B.Alexis
Salutare!
Am cumparat ieri in inel adaptor de la f64 cu montura m42 pt un 55 vechi (anume un Asahi auto takumar 55 f2), si am observant ca au o tenta foarte verzuie pozele, si ca sunt blurate..
Initial am observat fenomenul asta si pe 18-55, dar nu am bagat de seama crezand ca poate asa e el, mai ciung.. :))
Pe langa Nikon ul asta mai am un pentax K10d care nu are nicio prob cu obiectivul pe montura m42, montat tot cu adaptor.
Tin sa precizez ca am facut azi o proba la f64 cu unul din aparatele lor (tot Nikon) si nu avea problema asta cu tenta si blur ul, deci am ajuns la concluzia ca are ceva aparatul.

Pareri?

Re: D3200 cu tenta de verde

MesajScris: Mar Aug 08, 2017 9:28 pm
de Bogdan Dulgheru
Daca aparatul arunca acea tenta de verde cu toate obiectivele tale Nikon ... atunci trebuie sa verifici aparatul in service.

Daca aparatul se manifesta asa numai cu adaptorul ... adaptorul e de vina (sau o cuplare gresita in montura aparatului). Incearca si alt adaptor identic ...

Re: D3200 cu tenta de verde

MesajScris: Mie Aug 09, 2017 9:41 am
de CBV
„am observat fenomenul asta si pe 18-55”, da?

Evident că cei de la magazine trebuiau să vă spună ei cum stă treaba.
Aparatul în sine are o problemă.

Re: D3200 cu tenta de verde

MesajScris: Joi Aug 10, 2017 7:10 am
de moaartea
ma gandesc, ca nu te-ai jucat (din greseala sau intentionat) pe la setarile de balans de alb pe axa verde-magenta si sa fi schimbat (poate din greseala) si sa fi lasat balansul de alb pe G1, G2, etc....nu? ai verificat in primul rand setarile acestea?

cat despre focus, daca nu ai selectat din greseala vreun mod de focus necorespunzator pt ce vrei sa fotografiezi(ex sa ai selectat din greseala af-c si tu vrei sa focalizezi si sa reincadrezi poza dupa ce ai ficalizat de ex sau sa ai pus af-s pt subiecti in miscare, etc etc),sau chiar sa ai selectat din greseala focus manual, sau punctul de focus selectat sa fie altul decat care iti trebuie si ce incerci sa ai in focus, sau subiectul s-a miscat dupa ce ai focalizat si pana ai facut poza, sau tu nu te-ai miscat in timpul ala, sau ai dat zoom dupa ce ai facut focusul, si tot timpul sesizezi ca obiectivul focalizeaza in fata sau in spatele subiectului constant si repetabil, atunci e posibil sa fie de la aparat si/sau obiectiv, altfel, cel mai probabil e de la tine ca nu ai selectat corect setarile care iti trebuie sau nu ai folosit corect aparatul,adica autofocusul