Pagina 1 din 1

Primul meu DSLR

MesajScris: Mie Feb 28, 2018 1:18 am
de claudiu_arad_86
Salutare la toată lumea. Sunt nou pe aici și aș avea și eu o întrebare la voi. As dori sa achiziționez primul meu Dslr pe care sa experimentez. As dori un body Nikon(cu ecran rabatabil) și obiectiv wide pentru peisaje. Bugetul va las pe voi sal decide-ți ținând cont că o vreme nu o să scot bani. Dar prin muncă și dobândire experiență vreau sa ajung la fotografia de evenimente. Dacă se poate câteva exemple de body + obiectivele aferente. Mulțumesc frumos la toată lumea ;)

Re: Primul meu DSLR

MesajScris: Mie Feb 28, 2018 4:05 am
de Plesoianu Marius
Daca pozezi peisaje ramai pe telefon, diferenta fata de SLR nu o sa vezi decat daca dai 100% zoom, plus ca te chinui si cu ditamai scula dupa tine.
Plus ca telefoanele iti permit sa salvezi si dng din care poti scoate foarte mult.
Daca vrei un aparat decent la pesaje D3300 ar fi, insa trebuie sa mai bagi inca ceva in obiective potente deoarece cel de kit este dezastruos.
Atasez o poza care tot am atasat-o pentru a se vedea diferenta dintre SLR si telefon: https://postimg.org/gallery/m3g028ds/

Re: Primul meu DSLR

MesajScris: Mar Iun 05, 2018 11:45 am
de dordeduca
Ti-as recomanda un DSLR pentru incepatori si anume D5300 cu body si obiectiv la 2600 lei. La acesta as mai adauga un fix de 50mm 1.8 pentru fotografii deosebite.

Re: Primul meu DSLR

MesajScris: Mar Iul 03, 2018 7:31 am
de vectorialpx
Salut Claudiu!

Fotografia are mai multe ramuri iar peisajul cu evenimentele nu prea se intersecteaza, decat foarte putin. Eu ti-as recomanda o configuratie de portret si sa te apuci sa-ti fotografiezi prietenii. Un obiectiv de portret il poti folosi si pentru peisaj dar invers nu merge.

Recomandarea mea este asa:
- Un Body Nikon in functie de buget - iti recomand seria D7000 - 7200+ eventual, cum ziceam, in functie de buget
- Acum, partea importanta, un Nikon 35mm fix 1.8
Care-s motivele
1. acest obiectiv il poti folosi si la peisaje si la portrete
2. nu are zoom, o sa inveti extrem de multe cu el
3. este un obiectiv excelent - foarte sharp si foarte rapid
Ca si dezavantaje, faptul ca nu ai un zoom poate sa para un dezavantaj... eu nu il vad asa. Un mic "defect" al acestui obiectiv este ca are ceva aberatii cromatice la diafragme deschise dar, cam asta e toto.

Mult succes si, sa ne zici ce ai ales! :)