Acum este Mar Mar 19, 2024 7:52 am

Articole Nikonisti.ro

View/capture nx vs altii

Despre editarea si printarea fotografiilor realizate

Re: View/capture nx vs altii

Mesajde Radu_Grozescu » Vin Feb 07, 2014 10:59 pm

CTz scrie: cei de la Nikon refuza sa faca "open source" partea de soft ce tine de af...


Este o singură montură modernă „open source”, anume 4/3 (atentie, nu micro 4/3).
Iar în montura 4/3 nu stiu să mai facă cineva aparate :-)
Cu stimă,

Radu Grozescu

Avatar utilizator
Radu_Grozescu
 
Mesaje: 3950
Membru din: Sâm Ian 17, 2009 7:24 pm
Localitate: Bucuresti

Re: View/capture nx vs altii

Mesajde Merlin » Sâm Feb 08, 2014 12:05 am

N-as fi putut atat timp cat Lightroom nu are Color control point desi in Nik Color Software sunt mult mai bine implementate. n-as fi putut cel putin la nivelul meu .. insa tranzitiile, tonurile si claritatea indiferent cat de multa munca ii dau pe Lightroom tot nu iese. Chiar daca este mult mai ergonomic si mai rapid decat NX2. Acum na, mie imi place sa ma chinui si sa ma bucur de rezultatul muncii mele ... Eu nu folosesc NX 2 decat pentru proiectele mele personale, in rest Lightroom 3.2 si atat. :P
Merlin
 
Mesaje: 1579
Membru din: Dum Ian 18, 2009 4:48 pm
Localitate: Galati

Re: View/capture nx vs altii

Mesajde c6t9 » Lun Mar 03, 2014 5:02 pm

Devine interesantă discuția cu acest beta în vizor. Pare un pas lateral spate, dar poate nu este complet configurat încă.
Oricum calitatea maximă vine prin softul Nikon și este unul dintre motivele pentru care mai toate testele de pe net le consider invalide, nefolosind softul lor.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
c6t9
 
Mesaje: 1243
Membru din: Dum Iul 04, 2010 11:07 am

Re: View/capture nx vs altii

Mesajde c6t9 » Lun Mar 03, 2014 8:29 pm

S-a rezolvat.
c6t9
 
Mesaje: 1243
Membru din: Dum Iul 04, 2010 11:07 am

Re: View/capture nx vs altii

Mesajde dorin.iulian » Dum Mai 18, 2014 1:37 pm

ovidiu.buzzi scrie:Ma rog....asta e romanul nu poate spune o parere pe forum....

Mesajul tau initial a fost interesant si de folos pentru mine. Imi place stilul expunerii, care denota un om familiarizat cu aceste soft-uri, mai ales ca nu multi amatori au posibilitatea sa experimenteze si cauta experiente anterioare pentru a invata din ele. Mesajele ulterioare denota o interpretarea personala, bazata pe experienta orientata pe un sigur soft, apoi te plangi ca asta e romanul, desi regula asta iti este aplicabila exclusiv! Mai intai spui cum crezi tu ca e bine si abia apoi declari ca nu ai folosi NX2. Cum poti sa dai sfaturi si recomandari daca nu ai folosit alternative si in concluzie nu poti face comparatii? Apoi vii aici si plangi ca un copil ca asta e romanul ! Esti la fel ca neamurile mele care atunci cand vin de afara cu banii adunati si cu masini SH, incep sa carcoteasca (pe buna dreptate) ca la Romanica nu au autostrazi si ca le consumam concediul cu timpul petrecut pe soselele patriei pe care merg cu nonsalanta cu suta la ora desi la vecinii unguri merg ca melcii in coloana cu 50km/h in orase si localitati, dar vezi doamne, in lipsa lor, nu am crescut la nivelul pretentiilor.
Avatar utilizator
dorin.iulian
 
Mesaje: 440
Membru din: Joi Aug 18, 2011 10:55 am

Re: View/capture nx vs altii

Mesajde obama » Sâm Dec 06, 2014 9:34 pm

Cei care folosesc LR, ce profil folositi cand importati imaginile? Eu folosesc Camera Neutral calibration si am observat ca poti incepe de la 0 cu procesarea si LR reda cam aceeasi imagine din camera (eu am setat camera neutru la picture control si wb la 4000k). Ce-mi place la ViewNX este ca importa ADL dar cam atat. Mi se pare imposibil de folosit cand ai de procesat 2000 de poze. Merlin, pune si fotografia din LR sa vedem comparatia. Eu am comparat si mi-a placut mai mult ce a iesit din LR pentru ca am facut-o exact cum a vrut eu, de la umbre si lumini pe regiuni pana la calibrarea lentilei.
Avatar utilizator
obama
 
Mesaje: 310
Membru din: Mie Dec 11, 2013 5:41 am
Localitate: Bucuresti

Re: View/capture nx vs altii

Mesajde gabyte00 » Sâm Dec 06, 2014 9:50 pm

Eu aveam o problema pt ca nu îmi plăcea cum importa LR imaginile, adică îmi plăceau mai mult jpg - urile direct din camera și erau multe cadre de ex de prin restaurante care nu trebuiau prelucrate ci doar exportate în jpg.

Am făcut câteva cadre raw+jpg și am făcut un profil nou de LR unde m-am jucat cu tonurile de culoare pana când am nimerit cât mai fidel jpg - urile. Acum când import o fac direct cu acel profil așa am o baza de pornire și nu e nevoie sa o iau de la cap de fiecare data și nu mai e nevoie sa umblu la imaginile ce trebuie doar exportate.
Avatar utilizator
gabyte00
 
Mesaje: 741
Membru din: Dum Iun 16, 2013 1:17 pm

Re: View/capture nx vs altii

Mesajde obama » Dum Dec 07, 2014 1:28 am

Care va place mai mult? Am pus doua cazuri.

Prima e cea originala din camera si urmatoarele doua sunt editate, una cu LR alta cu NX. Va spun apoi care cu ce e. (cred ca a ramas in exif softul dar fiti sinceri)

WB calculat automat cat si cel din gray point a fost un dezastru in ambele cazuri asa ca l-am facut manual.

Cu sharpul, vibranta si contractul am incercat sa le setezi la aceleasi valori si sa nu exagerez cu ele.

Noise reduction n-am aplicat la nici unele, NX-ul neavand asa ceva.

Am compensat putin expunerea, tras mult de lumini si umbre.
Fişiere ataşate
 orig.jpg
 e1.jpg
 e3_1.jpg
 orig2.jpg
 e2.jpg
 e4_1.jpg
Avatar utilizator
obama
 
Mesaje: 310
Membru din: Mie Dec 11, 2013 5:41 am
Localitate: Bucuresti

Re: View/capture nx vs altii

Mesajde moaartea » Dum Dec 07, 2014 6:30 am

mie personal mi-ar fi placut ultima versiune DACA nuuu era asa saturate si aveau un balans de alb corect. asa cum le-ai postat varianta de mijloc mi se pare cea mai ok, asta din cauza la WB mai corect



cat despre cnx vs lr din punctul meu de vedere cnx e cel mai bun ca si convertor raw in sensul ca daca ne referim la detalii fine, graduatii subtile si alte detalii mici si care se vad cand printezi o poza mare atunci cnx-ul e cel mai bun.

eu acum folosesc >99% LR cu anumite mici exeptii cand printez pozele intr-un format mai mare decat de obicei (in mod normal la albume foto in care printez o poza cu lungimea de 80 sau 90 cm maxim si atunci ce poate lr pt mine e suficient, dar cand vreau sa printez la dimensiune de peste 1m lungime pe cat posibil folosesc cnx-ul ca sa developez raw-ul)



poate ca nu stiu eu cum sa folosesc lr-ul pt ca sa imi iasa la fel ca la cnx - daca e asa va rog sa imi spuneti sa imi pot imbunatatii workflow-ul, dar eu cred ca daca te intereseaza doar calitatea absoluta, ai timp sa te joci cat vrei si ai un volum f mic de lucru atunci cnx-ul e mai bun.

nu are rost sa mai vb ca daca ai sa editezi si sa dai la clienti in unele saptamani peste 2500 poze finale de pe la 3 nunti diferite(in unele luni sunt si mai multe) cum fac eu atunci nuuuu ai ce sa cauti cu cnx-ul si ca lr-ul isi face toti banii, mai ales de cand e in CC.


ca si profil de culoare eu initial in lr foloseam portrait pt ca se apropie mai aproape de ce vad in camera, ulterior folosesc profilul neutru. ce nu imi place la LR e NR, eu fiind nevoit sa trec pozele si prin PS pt un rand de NR, resize si altele...noroc ca exista actiuni automatizate pt acest lucru dar era bine daca puteam face asta direct din lr...
moaartea
 
Mesaje: 948
Membru din: Mie Oct 19, 2011 2:15 pm

Re: View/capture nx vs altii

Mesajde gabyte00 » Dum Dec 07, 2014 7:25 am

Și mie tot cele din mijloc îmi plac.

Eu am încercat sa lucrez cu cnx la câteva cadre, dar sincer nu văd de ce as face-o. În afară de faptul ca e făcut de nikon pt ca trebuiau sa aibă și ei un soft propriu nu văd nimic ce nu poate face LR. Ce face LR însă nu face cnx.

Cat despre NR din lightroom este mult mai bun decât NR din Ps. Eu și dacă trag un singur cadru folosesc tot LR.
Avatar utilizator
gabyte00
 
Mesaje: 741
Membru din: Dum Iun 16, 2013 1:17 pm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Postprocesare si imprimare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator