Acum este Joi Mar 28, 2024 3:27 pm

Articole Nikonisti.ro

Încărcarea acumulatorului pentru Nikon D3200

Produse care nu isi gasesc locul in celelalte sectiuni, binocluri, lunete, accesorii third-party, modele care nu se mai fabrica

Încărcarea acumulatorului pentru Nikon D3200

Mesajde danimunte » Joi Dec 15, 2016 1:08 pm

Puteţi indica un material detaliat al producătorului despre încărcarea acumulatorului pentru Nikon D3200?
În cazul următor, am încărcat acumulatorul cu mai multe luni în urmă şi am utilizat atunci camera doar foarte puţin încât indicatorul nivelului de încărcare arată şi acum acumulator plin. Ar fi bine să pun acumulatorul la încărcat pentru a mă asigura că acesta este pregătit pentru o serie de fotografii (atâtea cât scrie în manualul de utilizare al camerei)? Sau ar trebui să mă bazez pe indicatorul camerei?
Vă mulţumesc frumos,
Daniel
danimunte
 
Mesaje: 1
Membru din: Joi Dec 15, 2016 12:26 pm

Re: Încărcarea acumulatorului pentru Nikon D3200

Mesajde Bogdan Dulgheru » Joi Dec 15, 2016 2:13 pm

Nu exista un astfel de material oferit de producator, dar indicatia aparatului este destul de precisa.
Acumulatorul fiind de tip Li-Ion se poate incarca (cu incarcatorul livrat de producator) in orice moment, indiferent de starea lui; daca se doreste sa se obtina numarul de cadre specificate de producator, atunci trebuie respectate intocmai si indicatiile privind conditiile in care trebuie operat aparatul (sunt specificate in manual: temperatura ambianta, umiditate, etc.).
Daca doresti sa ai siguranta ca acumulatorul este incarcat la maxim, il poti incarca imediat inainte de utilizare, fara nicio problema. Singura recomandare pentru acest tip de acumulator (Li-Ion) este: capacitatea acumulatorului sa nu scada sub 30%. Recomandarea se refera la durata de viata a acumulatorului; daca acumulatorul va fi complet descarcat, durata lui de viata se va reduce (treptat, daca se abuzeaza de descarcarea completa), iar durata incarcarii lui va creste (uneori) peste valoarea specificata de producator (in jur de 3 ore).
Cu stima,
Bogdan Dulgheru
Avatar utilizator
Bogdan Dulgheru
 
Mesaje: 4027
Membru din: Sâm Aug 29, 2009 10:28 am
Localitate: Bucuresti


Înapoi la Alte accesorii si produse

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori