Acum este Joi Mar 28, 2024 10:48 am

Articole Nikonisti.ro

Primul studio foto

Produse care nu isi gasesc locul in celelalte sectiuni, binocluri, lunete, accesorii third-party, modele care nu se mai fabrica

Primul studio foto

Mesajde alexandru.d » Mie Feb 15, 2017 6:09 pm

Salut!

Am nevoie de ajutorul vostru.

Am un Nikon D610 si un 50mm 1.8G. Locuiesc intr-un apartament inchiriat cu 3 camere iar sufrageria (3x5m) as vrea sa o transform intr-un studio foto pentru fanteziile personale (nu, din pacate n-am curajul sa incerc industria porno) cum ar fi diferite setup-uri si decoruri creative pentru portrete (si, in final, o intelegere mai profunda a luminii). Pentru echipamentul foto sunt nefericitul posesor al unui buget de 1500 de lei.

Momentan wishlist-ul meu e acesta:

D-Lite RX ONE/ONE Softbox To Go, pachet in afara promotiei la f64, dar mi-l ofera un amic cu 1000 de lei
link magazin online
+
Sport Fancier FT901 si fundal de carton - 449 ron
link magazin online

Cleme si un inlocuitor de blenda o sa caut in magazinele de bricolaj.


Ma macina insa cateva necunoscute.

Am citit ca rx one e gandit mai mult pentru produs, dar am vazut recenzii cu oameni in studio-uri modeste si rezultatele pareau decente. Ma gandesc ca cele doua blitz-uri de 100ws fiecare ar putea fi ajutate de o lumina ambientala.

Oare e suficient sa pun in tavan un banal bec led cu aceeasi temperatura de culoare cu a blitz-ului?


Acum nu-mi da pace urmatoarea idee:

Ar fi mai inteligent din partea mea sa incep cu un singur blitz, unul de putere medie - 400ws sau mai mult?

Un Elinchrom e scump, daca punem la socoteala softbox si transmitter, iar despre Quantuum nu au fost scrise nici macar advertoriale. In afara celor cateva clipuri pe youtube probabil sponsorizate, nu exista recenzii pentru aceste produse.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
:idea: :D :idea: :D
Avatar utilizator
alexandru.d
 
Mesaje: 12
Membru din: Mie Feb 15, 2017 5:24 pm

Re: Primul studio foto

Mesajde gabyte00 » Joi Feb 16, 2017 3:58 pm

De ce nu mergi pe blituri speedlight normale. Ocupa putin spatiu si se încadrează în buget. Poti merge pe Yongnuo fara probleme. Eu am făcut studio foto intr-o camera de 3.3m x 3.6m si a fost super ok. Am folosit 2 stative cu blit si softbox/umbrela plus inca unul de accent pt fundal pus pe pervaz. Gel-uri colorate la 2 dintre ele. Nu iti recomand sa te bazezi pe becuri din tavan. In studio trebuie sa controlezi lumina foarte bine. Becurile din tavan o sa te încurce.
Avatar utilizator
gabyte00
 
Mesaje: 741
Membru din: Dum Iun 16, 2013 1:17 pm

Re: Primul studio foto

Mesajde Dimitriyus » Vin Feb 17, 2017 2:02 pm

Pentru inceput e ok bliț cu patina. Strict studio, mergi pe blițuri manuale. Nu ai nevoie de ttl sau hss in studio. Poți încerca orice de la SB28 in sus. Preț/calitate excelent.
Dimitriyus
 
Mesaje: 107
Membru din: Dum Dec 28, 2014 10:41 am

Re: Primul studio foto

Mesajde alexandru.d » Mar Feb 21, 2017 7:02 am

Va multumesc pentru raspunsuri!

Am vrut blitzurile Elinchrom pentru ca le-am gasit la 1000 de lei cu tot cu trigger, stative, softbox si umbrela. Ma costa mai mult intregul echipament cu speedlight-uri.

Alt avantaj e ca pe viitor le pot folosi ca lumini secundare, daca simt nevoia sa cumpar un Elinchrom de 400ws sau mai puternic.

Am renuntat la ideea de a folosi becuri led. Cel mai probabil o sa fie suficienta lumina naturala ce intra pe fereastra, daca va fi nevoie de un surplus la un moment dat.

Dar pentru inceput o sa invat sa lucrez cu draperiile trase si doar cu monoblocurile pornite.
Avatar utilizator
alexandru.d
 
Mesaje: 12
Membru din: Mie Feb 15, 2017 5:24 pm

Re: Primul studio foto

Mesajde gabyte00 » Mar Feb 21, 2017 7:47 am

Wow studio cu lumina de pe fereastra nu am mai auzit. Si daca e înnorat sau daca ai sedinta foto seara, daca bate soarele si iti face dungi pe model/fundal. Becul cu les din tavan era o idee proasta, asta e si mai si. Nue nevoie sa iei tot echipamentul din lume o data. Pt inceput, ca sa intelegi si sa studiezi lumina e suficient un singur bloc cu stativ si o blenda. Poti sa faci multe lucruri cu O singura lumina.
Avatar utilizator
gabyte00
 
Mesaje: 741
Membru din: Dum Iun 16, 2013 1:17 pm

Re: Primul studio foto

Mesajde alexandru.d » Dum Feb 26, 2017 7:59 am

@gabyte00

Am inteles ca nu are rost sa amestec temperaturile de culoare si ca becurile mai rau ma incurca...

Dar te asigur ca se poate experimenta fotografia de studio cu lumina naturala.
Iata unul din multe exemple. Si nu vorbim de amatori.

https://www.youtube.com/watch?v=7m4WyLlgZlM
Avatar utilizator
alexandru.d
 
Mesaje: 12
Membru din: Mie Feb 15, 2017 5:24 pm

Re: Primul studio foto

Mesajde Dimitriyus » Dum Feb 26, 2017 8:55 am

Ok, în măsura care poți controla acea lumină.
Dimitriyus
 
Mesaje: 107
Membru din: Dum Dec 28, 2014 10:41 am

Re: Primul studio foto

Mesajde moaartea » Dum Feb 26, 2017 10:27 pm

se poate folosii cu succes si lumina naturala, sunt fotografi renumiti care folosesc lumina naturala si reflectoare, dar cred ca pentru inceput este mai usor si mai simplu sa folosesti blituri.
cei care folosesc lumina naturala cei care ii stiu eu au studioul in alte parti unde este soare aproape toate zilele din an, unde nu sunt foarte multi nori,ca norii sunt cea mai mare problema...cand a intrat soarele intr-un nor se schimba drastic lumina...lumina naturala variaza foate mult de aceea sugerez sa incepi cu blituri

speedlight-urile sunt foarte bune, dar...daca esti la inceput si nu te deranjeaza firele care trebuie sa le bagi in priza, sugerez blituri de studio. cel mai mare avantaj este ca au LAMPA DE MODELARE. altfel spus tu o sa astupi geamul sau orice alta sursa de lumina in afara de lumina data de bliturile de studio, si o sa vezi cum arata poza inainte sa declansezi. si acest lucru E FOARTE IMPORTANT, pt ca poti sa ii spui modelului cum sa stea ca sa fie ok lumina.


acel kit de blituri de studio mie mi se pare la un pret exagerat,dar daca poti sa il iei cu 1000 lei e un pret f bun. sigur puterea lor este foarte mica, 100 Ws nu este mult peste puterea la un speedlight care are undeva pe la 75Ws, dar lampa de modelare face diferenta. sigur,o sa trebuiasca sa cresti in anumite cazuri iso de la 100 la 200 sau 400 sau chiar 800 daca vrei sa inchizi diafragma mai mult sau sa scada timpul de reincarcare al bliturilor si sa poti declansa mai repede. dar atata timp cat nu faci fashion sau alte poze unde ai nevoie sa le printezi la niste dimensiuni uriase pozele totul e ok. deci iti sugerez sa ti-l cumpleri daca l-ai gasit la cineva cu 1000 lei.

probabil pe viitor o sa mai vrei sa iti cumperi anumiti modificatori de dimensiune mai mare decat ce e in acel kit, daca vrei un raport calitate/pret cat mai bun, poti sa iti iei de pe ebay sau amazon umbrele softbox sau umbrele octobox,dar NEAPARAT care au si GRID. o sa vezi ca o sa iti foloseasca ffffff mult gridul ca sa controlezi lumina intr-un spatiu mic.

de asemenea, poti sa iti improvizezi si niste reflectoare din 2 bucati de polistiren care sa le transformi in "v-flat"
Imagine
https://fstoppers.com/bts/studio-essential-how-construct-high-quality-v-flats-and-why-30377

nu trebuie sa fie atat de inalte,doar putin mai inalt decat modelul,adica vreo 2m ar fi ok, o sa vezi ca o sa te ajute f mult acestea,si sunt ieftine de construit. o parte alba si unua neagra
moaartea
 
Mesaje: 948
Membru din: Mie Oct 19, 2011 2:15 pm

Re: Primul studio foto

Mesajde CosminD » Lun Feb 27, 2017 11:31 pm

salut. Am un elichrom de 200w si trigger daca vrei la rubrica vanzari-alte accesorii viewtopic.php?f=49&t=49472 . Cele de 100w de care ziceai sunt intr-adevar prea slabe. Cel de 200w poate fi folosit fara probleme intr-un beauty dish , softbox/octobox mediu sau pe fundal . Ca o idee , pentru inceput poti sa completezi blitz-ul de studio cu inca un sb si o blenda si e destul pentru ceva decent(daca sti sa le folosesti :) ). Nu sunt de acord cu Gaby referitor la rezultate bune si cu o sursa de lumina. Iti trebuie macar o sursa de lumina principala (unu blitz de minim 200w) , una secundara (poate fi chiar si o blenda la inceput) si o lumina pentru fundal (poate fi un sb, eu am avut un kit rogue lighting kit pentru ele, care e foarte util) . Si niste rezultate aici https://www.facebook.com/Cosmin-Doldur-Photography-294849367375762/photos/?tab=album&album_id=294960567364642

PS: n-ar strica si niste cursuri despre fotografia de studio , eu am facut doua inainte de a cumpara sculele pentru studio , asa ca am stiut exact ce sa iau ;)
CosminD
 
Mesaje: 696
Membru din: Dum Aug 18, 2013 6:55 pm
Localitate: Craiova

Re: Primul studio foto

Mesajde gabyte00 » Mar Feb 28, 2017 7:34 am

Cosmin, ma refeream la o singura sursa de lumina. Sigur ca o blenda ar fi necesara la un setup de genul asta, dar nu e o sursa de lumina. Plus ca daca vei pune un blit cu umbrela intr-o camera mica cu peretii albi, va face bounce din toti peretii plus tavan. Deci vei avea fill destul. Sunt link-uri cu setup-uri cu o singura sursa de lumina. Pt a studia lumina la inceput este perfect. Nu sunt convins de link-ul cu lumina naturală in studio. Nu ai cum să inveti sa controlezi lumina cu o sursa de lumina necontrolabila.
Avatar utilizator
gabyte00
 
Mesaje: 741
Membru din: Dum Iun 16, 2013 1:17 pm

Următorul

Înapoi la Alte accesorii si produse

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 2 vizitatori

cron