Acum este Joi Mar 28, 2024 11:14 pm

Articole Nikonisti.ro

intrebari de gradinita

Ce dificultati tehnice ati intampinat?

Re: intrebari de gradinita

Mesajde danmihalache » Vin Mar 24, 2017 9:14 am

Plesoianu Marius scrie:Calibrarea la SKIN este un procedeu doar SOFTWARE, tot ce fac ei este sa iti puna pe 0 din af-tuneul ala obiectivele si aparatul, deci o MIZERIE, mai degraba te duci la baietasi de pe olx care nu doar ca o sa iti raspunda intrebarilor, dar sunt sanse mari chiar sa te REZOLVE.
Multumesc pentru informatie! Asta si cautam sa aflu, incep sa ma dumiresc. Am o rugaminte, avand in vedere ca sunt incepator si nu cunosc multe, imi poti da exemple de "baietasi de pe olx" ? Sau poate in privat daca nu doresti sa scrii public.
Ca orice majoritar prefer sa relationez cu cel care-mi surubareste aparatul. Probabil la acel service voi relationa doar cu secretara care-mi va spune sa las jucaria acolo dupa ce scriu cu pixu pe o foaie ce durere am. Apropos, am povestit mai sus cum mi-au ciobanit Loganul hotii de la Cobalcescu; ulterior am invatat sa mi-l repar singur; am citit de mi-a pocnit capul pe net, m-au ajutat mult forumurile (sa aflu macar ce caut sau cum se numeste ceea ce caut) si in final mi l-am facut singur dupa ce intr-o iarna nu mai pornea decat atunci cand avea chef. Problema era simpla si ieftina, daca m-as fi dus in service ma juleau aia! De exemplu, un prieten are un Renault jmecher (dar vechiut cu jdemii de kilometrii) si cand se duce in service intai citeste de-i crapa capul pe net si le spune alora pe unde sa caute si ce sa caute. Mi-a zis razand ca niciodata cand s-a dus cu masina aia in service nu a gasit pe cineva sa stie sa umble la motorul lui, fiind o varianta foarte complicata de motor diesel. El nefiind mecanic. Ultima data l-au chinuit, l-au pus sa cumpere piese inutile si in final nu au rezolvat defectul ciudat si aleatoriu. Tot el, proprietarul masinii a dat-o de capat citind pe net, s-a dus cu masina si piesele, le-a spus alora ce sa caute, ce sa desfaca, ce sa inlocuiasca, etc, si a facut-o.
danmihalache
 
Mesaje: 16
Membru din: Joi Mar 23, 2017 12:28 pm

Re: intrebari de gradinita

Mesajde Plesoianu Marius » Vin Mar 24, 2017 3:00 pm

http://gservice.ro/46-2/camera-service/
Incearca aici, omul e destul de priceput si chiar lucreaza bine, nu doar ca iti calibreaza ci iti verifica si elementii daca sunt la locul lor etc.
D750 + 24mm 1.8G, 50mm 1.8G, 85mm 1.8G + Meike MK910
Avatar utilizator
Plesoianu Marius
 
Mesaje: 524
Membru din: Vin Ian 02, 2015 6:50 pm
Localitate: Bucuresti

Re: intrebari de gradinita

Mesajde danmihalache » Vin Mar 24, 2017 8:44 pm

Multumesc pentru informatie! O voi folosi cand gasesc timp sa merg acolo. Mai degraba relationez direct cu cineva decat sa las jucariile la o secretara la un mega service, sa nu stiu ce se face cu ele.

E posibil sa am bazdaci si aparatul sa fie ok sau doar prea putin deviat. Insa acum alta banuiala - acel exponometru pe care il vad in vizor la mijloc-jos, se pare ca nu ma pot lua dupa el, daca il aduc pe zero imi ies pozele prea expuse, adica mult prea expuse. E a doua oara cand mi se intampla ori mai trebuie sa invat eu sa umblu la aparat.

Aseara am bagat si ultimul firmware la aparat. Nu am observat diferente.

Deocamdata mi-a incoltit o idee tampita, sa-mi mai cumpar un Nikon D7000 (e maxim pe lovelele mele de luna viitoare desi as fi preferat un D7100 cum doream la inceput, insa diferenta de pret second mi se pare crunta. Evident, piata tepara second hand unde calea tepei este deschisa larg! Macar D7000 are AF tuning).
Intrebare, ce merita mai degraba, un D90 sau D7000 ?

Apropos, scuze, am D5200, am spus gresit D5100....

Am tras azi pe la 6 seara niste foto la Unirea, canta un scotian la cimpoi. Pozele le-am pus aici:

viewtopic.php?f=39&t=147&start=110
danmihalache
 
Mesaje: 16
Membru din: Joi Mar 23, 2017 12:28 pm

Re: intrebari de gradinita

Mesajde Plesoianu Marius » Vin Mar 24, 2017 11:09 pm

Nu iti lua D7000 ca are si el foarte multe goange pe autofocus. 7100 minim.
Nici D750-ul meu nu calculeaza expunerea bine, dar de regula supraexpun cu +0.3-1EV in functie de situatie apoi mai bibilesc in lightroom.
D750 + 24mm 1.8G, 50mm 1.8G, 85mm 1.8G + Meike MK910
Avatar utilizator
Plesoianu Marius
 
Mesaje: 524
Membru din: Vin Ian 02, 2015 6:50 pm
Localitate: Bucuresti

Re: intrebari de gradinita

Mesajde Tachodiag » Vin Mar 24, 2017 11:57 pm

Ce buget ai ? Am eu un D7100 pe care l-as vinde ieftin.
Profitul e moartea pasiunii...
Tachodiag
 
Mesaje: 51
Membru din: Joi Ian 26, 2017 7:09 pm

Re: intrebari de gradinita

Mesajde danmihalache » Sâm Mar 25, 2017 11:23 am

Plesoianu Marius scrie:Nu iti lua D7000 ca are si el foarte multe goange pe autofocus. 7100 minim.
Mutlumesc inca o data pentru sfat! Initial pana sa gasesc un D5200 (aproape nou la un pret ok) doream D7100 si asta cautam. Insa pretul second hand (caci numai asa mi-as putea permite - cand ma uit la preturile de noi, ma ia cu lesin) era de la dublu in sus fata de D5200 (si nici asta nu e pe toate drumurile. Insa pe toate drumurile sunt Nikon D5000 si D5100, iar despre acesta am citit ca are bug-uri nasoale. Sunt foarte multe anunturi cu D5000 la pensie, adica sa moara la altul, precum si D5100. Chiar din ce citisem vechiul D5000 era mai de preferat decat D5100).

Cred ca al meu este praf pe exponometru. Am patit-o urat cu Nikkor 70-300/4 si apoi am patit-o cu Sigma 18-125/3.8. Cand m-am luat dupa acel exponometru am supraexpus grav, adica nici in "camera iluminata" nu am avut ce le face sa devina decente (dupa pretentiile mele). Cand l-am lasat pe automat a scos cateodata chiar minunat. Ma gandesc, ori atat poate jucaria, ori m-au "ajutat" si focalele prea mari. Mai e si varianta ca mai trebuie sa invat...
Asa ca mi-ai dat o veste dura pentru portofel! Probabil mersul meu va fi cel clasic, urmeaza 7100 dupa care urmeaza un full frame (pana ma obisnuiesc cu preturile).... :roll:

Tachodiag scrie:Ce buget ai ? Am eu un D7100 pe care l-as vinde ieftin.
intrebari de genul asta ma ingrijoreaza de obicei. Cei care ma intreaba, "- Mata cat ai da?", de obicei vand cel mai scump (ori nu stiu ce vand, ori cauta fraier). Chestia asta e in stilul acelor "comisi voiajori" dupa model american aplicat (ca nuca in perete) la noi. Acum nu mai exista, i-a luat lumea la ranga. Erau pe vremuri, te trezeai ca suna unul sau unii la usa sa-ti vanda cratiti sau mai stiu eu ce. Incepeau sa turuie daca le deschideai. Daca vedeai ceva care eventual te-ar curiozita, intrebai, "-Cat costa?". Nu-ti raspundea, continua sa turuie cat de stratosferica e cratita, cum spala sapunul o mie de ani si pasta de dinti o lasi mostenire la nepoti, etc. Tu continuai stoic, "-Dar cat costa?".... Ala continua pe limba lui fara sa-ti spuna. Tu, curios ca omu', il rabdai pana nu se mai putea (deja simteai ca ai investit timp si daca o termini, il pierzi) si in final, dupa lupta grea, spunea PRETUL. Cand il auzeai iti venea sa iei maturoiul si sa-l alergi in jurul cartierului pe nesimtit! Ideea era simpla, americaneasca, sa nu afli pretul ca altfel o luai la fuga din prima! De aia tehnica era, "pregatirea". Daca pretul ar fi fost ok (adica oferta buna/decenta pe piata) ti l-ar fi aruncat in fata in clipa cand crapai usa. Asa si eu, daca as vinde ceva la un pret mic, l-as spune din prima fraza. Daca nu..... (as pune intrebarea, "-Mata cat dai?")

Pretul trebuie facut de cel care vinde. Si probabil nu e locul in acest topic.
danmihalache
 
Mesaje: 16
Membru din: Joi Mar 23, 2017 12:28 pm

Re: intrebari de gradinita

Mesajde moaartea » Sâm Mar 25, 2017 5:05 pm

in majoritatea cazurilor, aparatele expun acceptabil, acum ca tu vrei sa supraexpui sau sa subexpui intentionat ca sa iti iasa poza intr-un anumit fel, ptasta trebuie sa sti si ce vrei... sau ca folosesti modul spot/center weight in loc de matrix sau invers si iti ies pozele arse sau negre,asta e alta treaba, asta e user error...adica nu stie userul sa foloseasca aparatul (sa nu mai zic de cazurile cand userul nu citeste manualul si nu stie ca la unele modele de aparat expunerea spot/center weight este masurata doar in punctul central, iar la alte camere expunerea este masurata unde selectezi punctul de focus si de aici el crede ca aparatul este stricat sau nu e bun)...

in majoritatea cazurilor daca expunerea e pe matrix si compensarea expunerii pe 0 pozele ies decent...trebuie doar sa umbliiiii la compensare daca e foarte mult negru/zone intunecate in poza care o faci, caz in care compensarea trebuie sa aiba valori negative, sau foarte mult alb/zone f deschise la culoare, caz in care compensarea expunerii trebuie sa aiba valori pozitive.

cea mai mare problema care o am eu cu auto expunerea e ca nu e consistenta de la o poza la alta...daca folosesti matrix mai merge cat de cat,dar tot nu e suficient de consistenta de la o poza la alta,pt ca expunerea depinde de cat de mult alb/negru este in cadrul fotografiat si asta duce la erori, dar in cele mai multe cazuri e acceptabila
moaartea
 
Mesaje: 948
Membru din: Mie Oct 19, 2011 2:15 pm

Re: intrebari de gradinita

Mesajde B.Becky » Sâm Mar 25, 2017 6:26 pm

Plesoianu Marius scrie:Nu iti lua D7000 ca are si el foarte multe goange pe autofocus...

Al meu D7000 functioneazä perfekt :D

@danmichalache
un simplu sfat: fotografiazä deocamdatä cu ce ai, vei vedea mai tirziu ce Objektive vrei (de ex. un 35mm f1.8. sau 50mm f1.8) :D Nu cheltuii banii degeaba :)
http://www.nikonisti.ro/comunitate/school/
D5200 este un Aparat bun. Vezi aici, in forumul german.
http://www.dslr-forum.de/showthread.php?t=1192230
>>Zwölf gute Fotos in einem Jahr sind eine gute Ausbeute.<<
Ansel Adams

15 Photography Mistakes
Avatar utilizator
B.Becky
 
Mesaje: 63
Membru din: Dum Mai 13, 2012 4:30 pm
Localitate: Nordrhein-Westfalen

Re: intrebari de gradinita

Mesajde Plesoianu Marius » Dum Mar 26, 2017 12:55 am

Eu am trecut acum doi ani de pe D5200 pe D750 si nu prea l-as numii un aparat bun decat daca faci manual focus si tragi la lumina controlata.
Ca incepator D5200 mi s-a parut mult mai greu de manevrat decat D750.
D750 + 24mm 1.8G, 50mm 1.8G, 85mm 1.8G + Meike MK910
Avatar utilizator
Plesoianu Marius
 
Mesaje: 524
Membru din: Vin Ian 02, 2015 6:50 pm
Localitate: Bucuresti

Re: intrebari de gradinita

Mesajde danmihalache » Dum Mar 26, 2017 1:03 am

Am o intrebare, credeti ca exista diferenta de calitate/stil imagine (culori si atribute artistice mai putin descriptibile) intre senzorii vechi de tip CCD si cei care i-au inlocuit, tip CMOS ? Stiu ca este greu de comparat deoarece conteaza si densitatea (megapixeli), nu mai discut de FX si DX (dar ma refer la o comparatie intre aparate cu aceeasi dimensiune de senzor ***), si evident obiectivul, softul, etc (conteaza probabil si modul in care sunt comprimate sau prelucrate fisierele).
Intreb asta deoarece am intalnit pe cineva care zicea ca ii plac mai mult aparatele vechi cu senzor CCD decat cele noi cu senzor CMOS.
Eu am senzatia (uitandu-ma la diverse sample) ca cele pe CDD parca sunt mai frumos si mai viu colorate, cele pe CMOS parca au o tenta mai "tehnica" (rezolutie, precizie dar culoarea nu la fel de vie), adica o tenta generala un pic mai terna, mai moarta, mai fara energie. Evident, una e ce face aparatul si alta e cum arata la final fisierul prelucrat in diverse softuri si pus pe net ca sample.
Alta chestie care parca am observat-o, in anumite cazuri cand aceluiasi senzor i-a crescut densitatea (megapixelii) la urmatorul model, parca nu mai e in regula, parca cel vechi cu mai putini megapixeli (mai putin inghesuiti) genereaza imagini mai frumoase, mai vii, mai impresionante. Ma refer la o privire artistica a imaginii, nu neaparat expusa 1/1 pe un monitor spre analiza amanuntelor (adica asa cum ne uitam la un tablou de la distanta, nu de aproape cu lupa).
In sensul asta mi se par foarte faine imaginile facute cu D50, poate chiar peste cele cu D80 (ambele CCD) si ambele peste D90 care probabil e primul din seria entry level cu CMOS si care a castigat in marimea informatiei dintr-un fisier, dar parca pierde cumva la "impresia artistica".

*** legat de CCD, din cate am inteles au avut problema cu incalzirea (la CMOS nu mai e cazul) asa ca aparatele full frame aveau problema asta cea mai acuta, corectata inclusiv.... software! Oarecum ca o deductie, am impresia ca CCD-ului ii statea mai bine in format mai mic (de senzor), de exemplu pe aparatele DX.

Poate spun prostii dar uitandu-ma la diverse sample-uri imi plac mult unele facute cu aparate vechi cum ar fi de exemplu D40x si D50 (exceptand zgomotul pe imagine si informatia mai putina din fisier). Culmea este ca uitandu-ma si la D80 parca nu sare mai sus, desi teoretic ar fi trebuit. Iar la D90 parca e alta prezentare care mie nu-mi place la fel. Sau mai exista si varianta ca autorii sample-urilor care mi-au placut sa fie mai talentati decat ceilalti, chiar daca aveau dotare tehnica usor mai slaba.
danmihalache
 
Mesaje: 16
Membru din: Joi Mar 23, 2017 12:28 pm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Probleme tehnice

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori