Acum este Joi Mar 28, 2024 7:16 pm

Articole Nikonisti.ro

Probleme la VR?

Ce dificultati tehnice ati intampinat?

Probleme la VR?

Mesajde sam10 » Vin Mai 05, 2017 8:08 pm

Salutare!

Am o intrebare legata de VR la un Nikon 24-120 f/4, poate va dati si voi cu parerea.

Suspectez ca VR-ul nu ar functiona. In primul rand pentru ca nu scoate acel sunet caracteristic cat timp shutter-ul este actionat la jumatate, si in al doilea rand pentru ca testele facute cu timpi de expunere mari (1/30 - 1/10) n-au evidentiat diferente notabile cu VR-ul pornit/oprit.

Folosesc obiectivul pe un D7200, care nu are pe display martor pentru VR. Inainte am avut un D5300 care initial nu indica pe display activarea VR-ului, dar care dupa un update de firmware afisa o mana miscata in momentul in care VR-ul era pornit.

Stiu cum trebuie sa se auda VR-ul, am mai multe obiective si toate fac acel zgomot specific. Asta e 'mut' complet (si am auzul destul de fin).

Nu am in momentul asta alt body pe care sa-l probez si nici alt 24-120 pentru a face comparatia.

Intrebarile sunt:

1. E posibil sa fie vreo incompatibilitate cu DX-ul (D7200), avand in vedere ca 24-120 F/4 e de fapt un obiectiv de FX? (compatibil, totusi, si cu DX)
2. Stiti vreun test relevant pentru VR, avand in vedere ca miscarea mainii nu poate fi reprodusa exact la doua expuneri, si deci testele nu sunt 100% concludente?
3. E cazul sa fac un update de firmware la aparat?
4. E posibil, ca fiind un obiectiv dintr-o gama superioara, sa aiba VR-ul atat de silentios incat sa nu se auda chiar nimic, atunci cand e pornit?
5. Are D7200 vreo setare prin meniu care sa opreasca VR-ul, chiar daca acesta e pornit din obiectiv? Desi ma cam indoiesc, cred ca as fi observat asta si la celelalte obiective cu VR.

Orice sugestie e bine-venita, multumesc anticipat!

P.S. Obiectivul l-am luat second, am posibilitate de retur, insa as vrea sa ma conving 100% ca problema e la obiectiv.
sam10
 
Mesaje: 65
Membru din: Mar Ian 26, 2016 1:19 am

Re: Probleme la VR?

Mesajde vannraz » Sâm Mai 06, 2017 9:02 am

Salut,

Am patit si eu ceva in genul intamplarii tale, am luat un 24-120 f4 SH de la cineva, i-am facut un test sumar si am batut palma. Ulterior, ajuns acasa am observat ca VR-ul nu functioneaza, asa ca am luat legatura cu vanzatorul, om serios, care s-a oferit sa-mi inapoieze banii sau sa merg sa repar obiectivul si-mi plateste el reparatia.
Asa am ajuns la Skin, care a constatat ca era dusa o panglica (FPC VR unit parca), costul reparatiei fiind destul de ridicat, undeva la 400 ron. Piesa a fost relativ ieftina, 68 ron, restul manopera, reparatie majora.
De atunci obiectivul si VR-ul functioneaza impecabil. Daca vrei ne putem intalni sa vezi cum ar trebui sa functioneze VR-ul.
Cand este activ se aude un mic bazait, imaginea se stabilizeaza in vizor. De asemenea, cand se dezactiveaza se aude un mic zgomot, eu il aud si afara, chiar daca este putina galagie. Clar trebie sa observi diferente la cadrele luate la timpi relativ lungi, 1/10, 1/15 sec cu VR-ul on sau off.
In rest nu are legatura cu FW sau vreo setare din aparat.

Pentru reparatie poti intreba la kamerawerk sau moptics, am auzit cuvinte de lauda si sigur te va duce mai ieftin decat la skin. Repet, daca esti din Bucuresti si vrei sa faci un test ne putem intalni.

Spor!
vannraz
 
Mesaje: 75
Membru din: Mar Iul 16, 2013 8:51 am

Re: Probleme la VR?

Mesajde sam10 » Sâm Mai 06, 2017 1:10 pm

@vannraz: Multumesc pentru intentie, insa momentan sunt plecat din tara. Am intors obiectivul pe toate partile, am discutat si cu cineva de la service F64, se pare ca intr-adevar VR-ul nu functioneaza. Avand posibilitate de retur, nu prea se justifica sa-l repar, indiferent cat de simpla/ieftina ar fi reparatia. Mersi oricum, toate cele bune!
sam10
 
Mesaje: 65
Membru din: Mar Ian 26, 2016 1:19 am

Re: Probleme la VR?

Mesajde vannraz » Sâm Mai 06, 2017 1:40 pm

Cu multa placere!
Intr-adevar, in conditiile date, cea mai buna solutie este returnarea obiectivului.

Spor si mai mult noroc data viitoare! ;))
vannraz
 
Mesaje: 75
Membru din: Mar Iul 16, 2013 8:51 am

Re: Probleme la VR?

Mesajde sam10 » Lun Mai 15, 2017 11:43 am

Am revenit cu o postare, in caz ca se va mai confrunta si altcineva cu problema asta. VR-ul era intr-adevar defect, am returnat obiectivul si am luat altul. Prin comparatie, era clar ca la primul oriectiv VR-ul nu functiona.

La cel nou zgomotul produs de VR este evident, imaginea tremura usor in vizor si se aude acel 'click' dupa ce shutter-ul este actionat la jumatate si eliberat, diferenta intre cadre cu VR on/off la timpi mari de expunere e evidenta, nu exista niciun dubiu.

Asadar, grija mare la achizitiile second-hand, la mine a fost un caz fericit ca aveam posibilitate de retur.
sam10
 
Mesaje: 65
Membru din: Mar Ian 26, 2016 1:19 am


Înapoi la Probleme tehnice

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori