Acum este Joi Mar 28, 2024 1:14 pm

Articole Nikonisti.ro

Incepator caut sfaturi

Sfaturi de achizitie si discutii despre toate modelele FX si DX de la Nikon

Incepator caut sfaturi

Mesajde Bearded » Sâm Mai 12, 2018 8:14 pm

Seara buna tuturor, numele meu este Pascu Sergiu, bine v-am gasit, am urmarit forumul de ceva vreme si azi mi-am facut curaj sa imi fac un cont sa pun si eu o intrebare sau doua.
De o perioada mi s-a nazarit si mie sa intru in acest hobby, evident pana nu demult am facut poze doar cu telefonul un amarat de j3, recent am intrebat o cunostinta cam ce aparat mi-ar recomanda pentru un incepator el mi-a zis ca detine un Nikon D90 si ca imi recomanda si mie. Si mi-a dat doua sfaturi de achizitie, primul sa nu cumpar Sh cu mai mult de 30k cadre si al doilea ca imi recomanda marca Nikon.
Acum eu va intreb pe voi daca sunteti amabili sa imi raspundeti.
1.Cat e bugetul minim care e nevoie sa il aloc pentru un aparat? (repet nu am avut contact cu un aparat foto de acest calibru pana acum)
2.Ce model mi-ati recomanda, sa merg pe D90 care am inteles ca nu se mai fabrica gen il voi gasi doar sh sau alt model ?
Orice sfaturi sunt bine primite, nu sunt pretentios la marca sau model, vreau doar sa imi achizitionez un aparat sa incerc mai multe.
3. E nevoie sa cumpar obligatoriu si obiectiv cu aparatul ?
PS pozele pe care vreau eu sa le fac vor fi mai mult in natura, si eventual as vrea sa ma joc si cu expunere indelungata.
Va multumesc pentru rabdare.
Bearded
 
Mesaje: 5
Membru din: Sâm Mai 12, 2018 8:03 pm

Re: Incepator caut sfaturi

Mesajde CosminD » Sâm Mai 12, 2018 10:20 pm

Bearded scrie:Seara buna tuturor, numele meu este Pascu Sergiu, bine v-am gasit, am urmarit forumul de ceva vreme si azi mi-am facut curaj sa imi fac un cont sa pun si eu o intrebare sau doua.

salutare si bine ai venit :)

Bearded scrie:1.Cat e bugetul minim care e nevoie sa il aloc pentru un aparat? (repet nu am avut contact cu un aparat foto de acest calibru pana acum)

pai depinde ce intelegi prin limita, poti sa gasesti aparate vechi cu tot cu obiective pe la 1000 lei ,dar sa nu ai mari asteptari ... , iar o limita maxima chiar nu exista crede-ma ...

Bearded scrie:2.Ce model mi-ati recomanda, sa merg pe D90 care am inteles ca nu se mai fabrica gen il voi gasi doar sh sau alt model ?

ala e e considerat model clasic , vintage sau ceva de genul, in anul 2018. Poate decat gratis sau la un pret de nimic si in lipsa de altceva as lua unul

Bearded scrie:Orice sfaturi sunt bine primite, nu sunt pretentios la marca sau model, vreau doar sa imi achizitionez un aparat sa incerc mai multe.

ia mai bine un compact cu senzor de 1" sau un mirrorless , trust me. Dslr-urile sunt mari , grele si pe cale de disparitie. Se pare ca anul 2019 o sa fie primul an in care vanzarile de mirrorless(la nivel global) o sa le depaseasca pe cele de dslr.

Bearded scrie:3. E nevoie sa cumpar obligatoriu si obiectiv cu aparatul ?


tu ce crezi ? Tu cand cumperi o masina o folosesti cu sau fara roti de exemplu? La combina/ casetofon / amplificator ai boxe sau n-ai nevoie ? :mrgreen:

Bearded scrie:PS pozele pe care vreau eu sa le fac vor fi mai mult in natura, si eventual as vrea sa ma joc si cu expunere indelungata.


pentru expunere indelungata iti trebuie doar un trepied (merge de exemplu si un telefon cu mod manual , intarziere la declansare si expunere lunga) , deci nici macar de aparat foto n-ai nevoie :) . Printre mai multe trepiede de diverse marimi am si un manfrotto pixi evo de exemplu , trepied care este destul de bun chiar pentru un mirrorless sau dslr de serie inferioara (3 sau 5) cu un obiectiv usor si la care am cumparat un adaptor pentru telefon precum acesta https://www.amazon.com/DaVoice-Adjustable-Smartphone-Universal-Attachment/dp/B00OS9E6AO . Inca n-am apucat sa-l folosesc , dar ideea era ca nu ai nevoie neaparat de aparat foto pentru expuneri lungi.
CosminD
 
Mesaje: 696
Membru din: Dum Aug 18, 2013 6:55 pm
Localitate: Craiova

Re: Incepator caut sfaturi

Mesajde Bearded » Dum Mai 13, 2018 6:12 am

Ok, pana aici sunt lamurit cat de cat, model mirrorless, care ar fi mai bun pentru un amarat de calibrul meu ? Imi poti face niste recomandari ? Multumesc anticipat.
Bearded
 
Mesaje: 5
Membru din: Sâm Mai 12, 2018 8:03 pm

Re: Incepator caut sfaturi

Mesajde berila_mz » Dum Mai 13, 2018 6:38 am

Cati bani esti dispus sa aloci acestui hobby?

Trimis de pe al meu MHA-L29 folosind Tapatalk
berila_mz
 
Mesaje: 559
Membru din: Mie Mai 30, 2012 10:35 am

Re: Incepator caut sfaturi

Mesajde Bearded » Dum Mai 13, 2018 6:47 am

Dat fiind faptul ca "seriful" nu prea vrea sa auda de asa ceva pe ascuns ca sa zic asa dispun momentan de 400 ron, am vrut sa scriu "daca e nevoie de mai mult" desi stiu ca hobby-ul e destul de scump, stau si mai strang pe ei, vroiam sa vad exemple de mirrorless mai de entry level, pot luna viitoare sa aloc si 1000 ron, nu e nu stiu ce dar nu sunt pretentios, repet e pentru placerea mea, nu am de gand sa merg sa scot bani din asa ceva, dar vreau sa fac poze frumoase in iesirile mele.
Bearded
 
Mesaje: 5
Membru din: Sâm Mai 12, 2018 8:03 pm

Re: Incepator caut sfaturi

Mesajde Sabin Dobrean » Dum Mai 13, 2018 7:59 am

Cand spui ca nu esti pretentios , dar ca vrei sa faci poze frumoase te cam contrazici . Daca nu esti pretentios , atunci nu te prea intereseaza cum vor iesi pozele , fiindca nu ai pretentii prea mari nici in ceea ce priveste aparatura . Deci , in acest caz nu vad de ce nu ai ramane la J3 .
Ceea ce vreau sa spun este ca exista o legatura intrinseca intre 3 factori care influenteaza direct si major calitatea unei fotografii . Ii voi enumera in ordinea importantei lor , asa cum o consider eu , fara a avea pretentia ca toata lumea trebuie sa o respecte intocmai :
1. Cunostintele in domeniul fotografiei , fara de care , cu nici un aparat din lumea asta nu vei reusi sa faci poze frumoase , asa cum spui tu ca vrei.
2. Ochiul si mana fotografului , simtul sau artistic , talentul de a vedea unghiuri , de a folosi lumina si de a face incadrari surprunzatoare pentru privitor .
3. Aparatura foto , care , de la un anumit punct incolo , va incepe sa-si arate importanta . Dar , fara suparare , in acest moment tu nu ai atins inca acel puct . Fiindca nici unul dintre noi nu ne-am nascut fotografi . Toti am avut un inceput in acest domeniu .
In concluzie , sfatul meu este sa te concentrezi pe primele 2 puncte de mai sus . Cei 1000 de ron pe care ii ai sunt cam atat cat ai nevoie pentru a cumpara un curs foto profi .
Fotografiaza cat mai mult cu telefonul , citeste si documenteaza-te , incearca sa te autoevaluezi , ca sa intelegi cam care iti sunt limitele in acest domeniu .
Apoi orienteaza-te spre aparatura pe care o doresti , in cunostinta de cauza , nu dupa sfaturile altora , fiindca nu suntem toti la fel .
Da , mirrorless pare a fi viitorul in fotografie . Astazi , eu as alege mirroless , Panasonic , Olympus , fiindca sistemul MFT are obiective mai ieftine si mai numeroase decat celelalte , Sony , Fuji, Canon . Maine , poate si Nikon va face mirrorless , sunt si zvonuri serioare in acest sens , cine stie .
Mult succes !!!!!!!!!
Sabin Dobrean
 
Mesaje: 113
Membru din: Lun Mar 16, 2015 5:25 pm

Re: Incepator caut sfaturi

Mesajde CosminD » Dum Mai 13, 2018 9:31 am

Beared , fotografia nu este un hobby ieftin , insa poti sa iesi "relativ" ieftin daca stii ce sa cumperi. Cu 1000 lei in nici un caz nu poti lua ceva decent , insa daca mai suplimentezi bugetul poti lua asa ceva https://www.olx.ro/oferta/aparat-foto-video-sony-alpha-a6000-ilce-6000l-wi-fi-si-kit-nou-sigilat-IDb3gLP.html#6d3a083271 , care este un aparat super ok pentru poze de familie. Sau poti lua chiar si asa ceva https://www.olx.ro/oferta/aparat-foto-panasonic-lumix-dmc-lx100-4k-senzor-4-3-f-1-7-f-2-8-ID9MxAw.html#d75f703f0f sau https://www.olx.ro/oferta/camera-foto-sony-cyber-shot-dsc-rx100m3-mark-iii-20-1-mp-2-9x-3-inch-IDaYFVt.html#9273b487cf pentru o portabilitate un pic mai mare.
CosminD
 
Mesaje: 696
Membru din: Dum Aug 18, 2013 6:55 pm
Localitate: Craiova

Re: Incepator caut sfaturi

Mesajde Bearded » Lun Mai 14, 2018 7:41 am

Dragi forumisti, dupa cercetari indelungate, am gasit o varianta ok pentru nevoile si planurile mele. Cand reusesc sa strang bani imi voi achizitiona un https://www.olx.ro/oferta/aparat-foto-subacvatic-olympus-tg-5-schimb-cu-huawei-p20-pro-IDaK9Kh.html#727a9b64ba , la cum m-am uitat la specs arata bine. Daca aveti ceva pareri sunt cu ochii deschisi. Vreau sa imi schimb stilul de viata umpic si sa merg prin drumetii sa vad una alta si parerea mea acest aparat avand in vedere fotogaful neindemanatic care il manuieste e mai mult decat perfect.
Bearded
 
Mesaje: 5
Membru din: Sâm Mai 12, 2018 8:03 pm

Re: Incepator caut sfaturi

Mesajde bv01 » Lun Mai 14, 2018 9:23 am

Ce e aia "umpic"?


Foto forum [emoji328][emoji991] www.fotocity.ro
Avatar utilizator
bv01
 
Mesaje: 233
Membru din: Mar Ian 05, 2016 1:29 am

Re: Incepator caut sfaturi

Mesajde CosminD » Lun Mai 14, 2018 2:18 pm

Bearded scrie:Dragi forumisti, dupa cercetari indelungate, am gasit o varianta ok pentru nevoile si planurile mele. Cand reusesc sa strang bani imi voi achizitiona un https://www.olx.ro/oferta/aparat-foto-subacvatic-olympus-tg-5-schimb-cu-huawei-p20-pro-IDaK9Kh.html#727a9b64ba , la cum m-am uitat la specs arata bine. Daca aveti ceva pareri sunt cu ochii deschisi. Vreau sa imi schimb stilul de viata umpic si sa merg prin drumetii sa vad una alta si parerea mea acest aparat avand in vedere fotogaful neindemanatic care il manuieste e mai mult decat perfect.


Olympus TG-5 este o alegere buna pentru aventurieri , este cam cel mai bun aparat de genul sau, dar sa nu te astepti la cine stie ce calitate a imaginii de la el https://www.dpreview.com/sample-galleries/3307890093/olympus-tg-5-sample-gallery/4403464518 si https://www.ephotozine.com/article/olympus-tough-tg-5-review-31164/performance . Sincer , un telefon gen S8/S9 , iphone X , pixel 2 , lg G6/7 are cam aceeasi calitate a imaginii. Chiar ai nevoie de un aparat rugged te intreb ? Il bagi des in apa sau vrei sa dai cu el de pamant ? Daca raspunsul este nu , sunt mult mai indicatele aparatele pe care ti le-am enumerat mai sus. Rx 100-le III ala de exemplu este foarte, foarte mic , incape intr-un buzunar de marime medie, iar daca vrei sa-l bagi in apa exista si destule carcase subacvatice pentru el https://www.amazon.com/EACHSHOT-Waterproof-Underwater-Housing-DSC-RX100III/dp/B01KFPB3QE/ref=sr_1_21?s=electronics&ie=UTF8&qid=1526299942&sr=1-21&keywords=underwater+case+RX100 sau aceasta firma https://www.amazon.com/Sea-frogs-Underwater-Waterproof-RX100/dp/B077P4Z1TY/ref=sr_1_4?s=electronics&ie=UTF8&qid=1526299942&sr=1-4&keywords=underwater+case+RX100&dpID=51cWpGIqfDL&preST=_SY300_QL70_&dpSrc=srch , care face carcase pentru mai multe modele compacte (da click in dreapta sus la color) . Iar ca si calitate a imaginii chiar nu are rost sa le comparam... https://www.dpreview.com/reviews/sony-cybershot-dsc-rx100-m3/14 si https://www.ephotozine.com/article/sony-cyber-shot-rx100-iii-full-review-25485 . Chiar si pentru A6000 exista carcase ... https://www.amazon.com/Underwater-waterproof-housing-Aluminium-16-50mm/dp/B012MN25KU/ref=pd_day0_421_6?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B012MN25KU&pd_rd_r=A0AWVXPEEZ63KAH9R407&pd_rd_w=ja2Ff&pd_rd_wg=OpvIY&psc=1&refRID=A0AWVXPEEZ63KAH9R407 si https://www.amazon.com/ILCE-6500-Underwater-waterproof-housing-Housing/dp/B073DZHLDN/ref=pd_day0_421_1?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B073DZHLDN&pd_rd_r=A0AWVXPEEZ63KAH9R407&pd_rd_w=ja2Ff&pd_rd_wg=OpvIY&psc=1&refRID=A0AWVXPEEZ63KAH9R407
CosminD
 
Mesaje: 696
Membru din: Dum Aug 18, 2013 6:55 pm
Localitate: Craiova

Următorul

Înapoi la Nikon DSLR

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori

cron