Acum este Joi Mar 28, 2024 12:26 pm

Articole Nikonisti.ro

PROBLEMĂ NIKON D80

Ce dificultati tehnice ati intampinat?

PROBLEMĂ NIKON D80

Mesajde Bocancios » Dum Mar 01, 2009 10:14 am

Acum câteva zile am primit un Nikon D80. Sunt foarte mândră de el, dar sunt îngrijorată în două privinţe.
Prima: că uneori nu mă mai lasă să fac poze pe AUTOMAT, numai (şi numai) pe M (MANUAL), iar eu nu înţeleg care este problema şi legată de ce...
A doua: nu ştiu cum pot îngheţa mişcarea (am încercat pe sport şi pe prog. S, dar iese mişcat dacă o pers. e în mişcare) şi nu ştiu cum pot face să fac mult mai multe poze pe SECUNDĂ, căci momentan, dacă apăs pe programul de făcut mai multe poze, le face foarte rar...

Aş fi foarte recunoscătoare dacă aş primi un răspuns, în special la prima problemă!
Mulţumesc mult că ai citit.
Bocancios
 
Mesaje: 5
Membru din: Dum Mar 01, 2009 10:05 am

Re: PROBLEMĂ NIKON D80

Mesajde Dan Pop » Dum Mar 01, 2009 11:50 am

Bocancios scrie:Acum câteva zile am primit un Nikon D80.

E nou sau a mai fost utilizat inainte de altcineva? Daca nu e nou, ti-as recomanda sa cauti optiunea Reset (prima din Custom Setting Menu) si s-o activezi.
Bocancios scrie:Prima: că uneori nu mă mai lasă să fac poze pe AUTOMAT, numai (şi numai) pe M (MANUAL), iar eu nu înţeleg care este problema şi legată de ce...

Ar fi fost util sa ne spui si ce obiectiv folosesti. Daca e unul care poate fi setat pe manual, verifica in primul rind ca e setat pe focalizare automata.

Daca obiectivul era setat pe focalizare automata, problema este legata de faptul ca focalizarea automata a esuat. Sau lumina a fost insuficienta, sau ai incercat sa focalizezi pe o zona cu contrast insuficient.
Bocancios scrie:A doua: nu ştiu cum pot îngheţa mişcarea (am încercat pe sport şi pe prog. S, dar iese mişcat dacă o pers. e în mişcare)

Nu poti ingheta miscarea daca nu ai suficienta lumina la dispozitie. In conditii de lumina slaba, singura solutie este flash-ul. Altfel, folosesti modul S si setezi timpul de expunere la 1/250 sec sau chiar si mai scurt, functie de subiectul a carui miscare vrei s-o ingheti.

Bocancios scrie:şi nu ştiu cum pot face să fac mult mai multe poze pe SECUNDĂ, căci momentan, dacă apăs pe programul de făcut mai multe poze, le face foarte rar...

Daca resetarea aparatului nu a rezolvat problema, verifica timpul de expunere, sa nu cumva sa fie foarte lung din cauza conditiilor in care fotografiezi. De asemenea, memorarea fotografiilor in format NEF poate incetini viteza de fotografiere in rafala, foloseste formatul JPEG. Din cite stiu, la D80 nu exista posibilitatea de a seta explicit aceasta viteza, care, in conditii optime ar fi de circa 3 cadre pe secunda.
Cu stima,
Dan Pop
Dan Pop
 
Mesaje: 4615
Membru din: Mie Feb 04, 2009 10:33 am
Localitate: Bucuresti

Re: PROBLEMĂ NIKON D80

Mesajde Bocancios » Dum Mar 01, 2009 2:31 pm

Aparatul este nou-nouţ. L-am cumpărat cu tot cu kit-ul de la FLANCO. Iar obiectivul este de 18-135 mm.
Mulţumesc foarte mult de răspuns. Apreciez.:)
Bocancios
 
Mesaje: 5
Membru din: Dum Mar 01, 2009 10:05 am

Re: PROBLEMĂ NIKON D80

Mesajde Bodhi » Joi Apr 09, 2009 3:20 pm

Buna Bocancios,

Probabil ca raspunsul meu a venit prea tarziu. Daca e asa imi pare rau (abia azi m-am inregistrat). Sau... poate va ajuta pe altcineva.

La ce te referi cand spui ca nu te lasa sa faci "poze pe AUTOMAT"? Te referi la modul de fotografiere sau la modul de focalizare? Aici nu stiu ce sa spun... Parca din cate tin eu minte daca bateria este prea descarcata aparatul nu mai declanseaza sau cumva mai este o optiune in care daca nu a realizat clarul nu declanseaza. Asta legat de modul de focalizare. Daca cumva este vorba de modul de fotografiere atunci e mai ciudat nitel.

Pentru a "ingheta" miscarea ai nevoie de timpi de expunere relativ rapizi. Astfel in situatiile in care lumina este insuficienta timpul de expunere va fi mai mare si ca atare insuficient de rapid pentru a "ingheta" miscarea subiectului. Poti incerca sa faci teste in timpul zilei. Vei vedea ca subiectul precum o masina aflata in miscare, va aparea perfect "inghetata".

Legat de fotografierea in rafala, aparatul nu declanseaza la 3 fps (sau cate are) daca filtrul de reducere a zgomotului la expuneri lungi este trecut pe ON.

In incheiere as sugera citirea/re-citirea manualului cu aparatul in brate. Ajuta mult la intelegerea acestuia.

Bafta!
Bodhi
 


Înapoi la Probleme tehnice

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori