Acum este Joi Mar 28, 2024 6:34 pm

Articole Nikonisti.ro

Test Nikon D700

Sfaturi de achizitie si discutii despre toate modelele FX si DX de la Nikon

Test Nikon D700

Mesajde Geo Dobre » Joi Ian 15, 2009 5:20 pm

Nikon D700 - cea mai echilibrata camera Nikon cu vocatie profesionala


Nikon D700 - pe scurt

Nikon D700 este un aparat format FX de 12 megapixeli, cu o calitate a imaginii exceptionala la sensibilitati mari, nu mai putin uimitoare la sensibilitati normale, cu o constructie metalica, protejat la praf si umezeala, cu o viteza de reactie si cadenta comparabila cu a celor mai bune camere de pe piata, AF si obturator performant.

Senzorul de mica densitate si posibilitatea de calibrare AF pe obiective duce la o claritate excelenta a imaginilor, iar sistemul de flash Nikon CLS este de o extrema flexibilitate in orice imprejurare.

Acestea fac aparatul Nikon D700 o alegere extrem de potrivita pentru majoritatea situatiilor fotografice, de la fotografia de reportaj, la sport, inclusiv in sala sau nocturna, evenimente, nunti, pana la fotografia de portrete si produse in studio.

De ce Nikon D700 si nu D3 ?

Intr-adevar, Nikon D3 poate parea mai atractiv pentru majoritatea acestor situatii, dar sunt cativa factori care ma fac sa consider Nikon D700 si nu D3 ca pe cel mai echilibrat aparat Nikon la ora actuala:

Pretul, dimensiunile si greutatea, flash-ul incorporat, dispozitivul de eliminare a prafului de pe senzor.

Nikon D700:
Rezolutia

Nikon D700 are o rezolutie de 12 MP (megapixeli) distribuiti pe formatul FX (full frame).

Dupa aparitia modelelor Canon 5DII si Sony A900 la preturi similare si cu rezolutii de peste 20 MP cei 12 MP par putin, dar pentru multe aplicatii fotografice reprezinta rezolutia optima.

12 MP reprezinta 24x36cm la 300 dpi, deci e ceva mai mult decat e nevoie pentru o pagina de revista, iar o dubla pagina se va printa la 236 dpi ceea ce este suficient pentru obtinerea unui tipar de calitate, mai ales daca luam in considerare calitatea excelenta a imaginilor generate de D700.

Pentru printuri pe hartie fotografica, fisierele de 12 MP ale aparatului Nikon D700 pot fi marite foarte mult fara pierderi, mai ales daca imaginile alese sunt de buna calitate.

Full frame

Nikon D700 este a doua camera format FX de la Nikon, anuntata la 10 luni dupa Nikon D3.

Avantajele cunoscute ale formatului FX sunt comportarea mai buna la sensibilitati mari, controlul profunzimii si revenirea obiectivelor la unghiurile traditionale corespunzatoare focalelor, spre deosebire de utilizarea lor pe formate reduse.

Comportarea la sensibilitati mari

In fotografia pe film, 400 ISO era considerata o sensibilitate mare, dar acum, in plina epoca digitala, majoritatea utilizatorilor sunt nemultuminti de aparitia "zgomotului" la 1600 ISO.

Nikon D700 dispune de captor si procesare similare cu cele de pe Nikon D3 care este inca cea mai performanta camera in materie de comportare la sensibilitati mari.

1600 ISO poate fi folosit absolut fara probleme, iar atat timp cat lumina este din directia corespunzatoare iar expunerea si balansul de alb sunt corecte nimeni nu va banui la ce sensibilitate ati fotografiat.

Rezultate remarcabile se obtin si la 3200 ISO, ba chiar la 6400 ISO care este cea mai mare sensibilitate "calibrata".

Asemenea performante deschid noi posibilitati in diverse domenii fotografice, de la fotografia de nunta la fotografia de sport in sala.

In concluzie, Nikon D700 este, alaturi de Nikon D3, cea mai potrivita camera pentru fotografierea in lumina existenta la sensibilitati mari.

Sensibilitati mici

Ce era mai putin de asteptat, si mai putin cunoscut, este calitatea exceptionala a acestui aparat la sensibilitatile normale, in apropierea ISO 200 care este sensibilitatea de baza a captorului.

Comparate cu Nikon D300 care are aceeasi rezolutie de 12 MP dar pe format DX, imaginile realizate cu Nikon D700 sunt vizibil superioare, atat din punct de vedere a claritatii cat si a tranzitiei de tonuri si culori.

Senzatia de spatialitate si redarea texturilor sunt de asemenea sensibil imbunatatite.

Aceasta comportare excelenta este datorata mai multor factori:

- "pixelii" sunt mai mari datorita captorului mai mare dar cu aceeasi rezolutie. Aceasta duce la un raport semnal/zgomot superior, deci la o calitate sporita a imaginii la orice setare de sensibilitate.

- procesarea semnalului si conversia analog/digitala la Nikon D700 este similara cu cea de la Nikon D3, superioare celor de la D300.

Comportare obiective

Aceiasi pixeli mai mari duc la o scadere a cerintelor fata de calitatile optice ale obiectivelor utilizate, intr-o asemenea masura incat veti avea senzatia ca aveti obiective noi, mult mai performante.

Am realizat imagini similare in studio, folosind aceleasi setari pe aparate, cu acelasi obiectiv macro, si imaginile de la Nikon D700 au o claritate si o senzatie de spatialitate superioare celor furnizate de D300, care este un aparat excelent pentru aceste aplicatii.

Astfel, obiectivele compatibile FX pe care le aveti vor genera imagini vizibil mai bune pe D700 fata de aparatele pe format DX.

Utilizare obiective wide

nikon 14-24/2.8In ultimii ani au aparut o serie de zoom-uri de buna calitate dedicate aparatelor de format redus, care ofera unghiuri la fel de mari ca cele care sunt in general disponibile pe aparatele "full frame", deci avantajul unui aparat FX de a folosi obiective superangulare a fost practic anulat.

Aceasta a fost valabil pana la aparitia zoom-ului Nikon 14-24/2.8, care, pe langa un unghi foarte mare intr-un zoom compatibil FX, are o calitate a imaginii care va va face sa abandonati obiectivele DX pe care le folositi in prezent, indiferent cat sunt de bune.

Practic, posibilitatea de a utiliza la adevarata valoare zoom-ul Nikon 14-24 este unul din argumentele care merita cu adevarat luate in considerare pentru trecerea de la Nikon DX la formatul FX.

Obiective "normale" si teleobiective.

Nikon 24-70/2.8Simultan cu 14-24/2.8, a fost lansat si zoom-ul Nikon 24-70/2.8, menit sa inlocuiasca binecunoscutul si apreciatul 28-70/2.8.

Este adevarat ca 24-70/2.8 functioneaza excelent si pe un aparat DX, fiind echivalent cu un 35-105, foarte potrivit pentru cei interesati de portrete dar mai putin pentru reportaj sau evenimente unde zona "wide" este mai solicitata.

Pe un Nikon D700 veti putea folosi 24-70/2.8 in scopul pentru care a fost creat, de zoom standard, cu acoperire de la 24mm, care pe FX este suficient de larga pentru majoritatea aplicatiilor.

Calitatea optica si a constructiei acestui zoom Nikon trebuie vazute pentru a fi apreciate, este suficient sa va spun ca in acest moment nu exista o alternativa "adevarata" pentru uz profesional in aceasta plaja de focale.

Astfel, majoritatea situatiilor fotografice pot fi acoperite cu doar doua obiective, un 24-70 si un 70-200.

Pe Nikon D700 si cunoscutul 70-200 va reveni la utilizarea traditionala, capatul de 70mm va redeveni 70 si nu 105 cat parea pe format DX, deci va fi mult mai usor de utilizat pentru portrete la distante medii.

Nu trebuie totusi uitat ca in capatul de 200mm zoom-ul vi se va parea mult mai "scurt" comparat cu ce va oferea pe formatul DX.

Nikon D700 dispune si de posibilitatea, foarte importanta, de a "calibra" obiectivele de care dispuneti pentru o functionare extrem de precisa a AF-ului.

Astfel, daca faceti trecerea la D700 de la orice Nikon in afara de D300, veti avea o surpriza extrem de placuta cand obiectivele vor functiona la maximum de calitate posibila, cu performante net superioare celor pe care vi le-au oferit anterior.

Aceasta calibrare, impreuna cu valorificarea mai buna a posibilitatilor optice ale obiectivelor de catre sezorul de mica densitate al Nikon D700, va oferi imagini de o calitate peste asteptari.

Daca doriti rezultatele maxime care se pot obtine cu zoom-uri pe Nikon D700 este bine sa va alegeti din "triada" profesionala Nikon: 14-24/2.8, 24-70/2.8, 70-200/2.8.

Este adevarat ca Nikon D700 accepta si obiective DX si poate trece in mod automat pe formatul DX la montarea unui asemenea obiectiv, dar rezolutia ramasa va fi doar de aprox. 5 MP.

Controlul profunzimii

Majoritatea sustinatorilor formatului FX nu uita sa aminteasca posibilitatile superioare de control a profunzimii de camp si fundalurile "blurate" care se obtin mult mai usor cu astfel de camere.

Aceasta se datoreaza folosirii de distante focale corespunzator mai mari pe formatul FX fata de DX pentru incadrari si distante similare la fotografiere, cat si factorilor de "amplificare" a calitatii obiectivelor pomeniti mai devreme.

Nikon D700 nu este o exceptie si va va oferi toate bucuriile unei profunzimi mai reduse decat cea cu care erati familiarizati pe formatul DX.

Bineinteles, exista si reversul medaliei, in multe situatii unde aveati o profunzime suficienta la o anumita diafragma pe formatul DX, veti descoperi ca va trebui sa mai inchideti o treapta pentru a mentine aceeasi profunzime pe FX.

Vignetare

Nikon D700 dispune de posibilitatea de corectie a efectului de vignetare care poate aparea pe formatul FX cu anumite obiective in general la deschiderile mari ale diafragmei, compatibila cu majoritatea obiectivelor Nikon.

Viteza de reactie, FPS

Viteza de reactie si AF-ul sunt intre modelul D300 si D3, ceea ce inseamna performante extrem de bune in comparatie cu majoritatea aparatelor de pe piata.

In configuratia normala, Nikon D700 "trage" 5 cadre pe secunda, iar daca doriti mai mult, este suficient sa adaugati grip-ul Nikon MB-D10 (compatibil si cu Nikon D300) care cu acumulatori AA sau cu bateria optionala Nikon EN-EL4 (compatibila cu Nikon seriile D2, D3) va va oferi 8 cadre pe secunda.

Gripul are duplicate rotitele si butoanele de comanda pentru declansare pe verticala, inclusiv un joystick pentru selectarea comoda a punctului de focus si este confectionat din metal, ceea ce duce la o mai mare rigiditate a combinatiei aparat/grip.

Flash, Nikon CLS

Nikon D700 dispune de un flash incorporat a carui principala atractie este posibilitatea de a declansa flash-uri externe, inclusiv functionand in regim de Commander in sistemul Nikon CLS.

Sistemul Nikon CLS este unul dintre cele mai performante de pe piata, permitand comandarea a pana la trei grupuri de flash-uri externe compatibile intr-o diversitate de moduri, de la Manual, la Auto, la wireless TTL cu corectiile aferente, la flash stoboscopic, de la un flash in regim master pe camera sau de la transmiterul Nikon SU 800.

Dispune de 4 canale separate pentru a permite lucrul mai multor fotografi in acceasi incinta fara interferente si este total imun la declansarea altor flash-uri in vecinatate.

Obturatorul

Este un model nou, cu caracteristicile cunoscute de la aparatele de clasa profesionala, 1/250s sincron flash, 1/8000s, testat la 150.000 declansari.

14 bit A/D converter

Nikon D700 foloseste un convertor analog/digital de 14 biti care produce tranzitii de tonuri si culori foarte line inclusiv in cazul folosirii formatului jpeg.

Spre deosebire de modelul D300, la D700 nu apare acea usoara intarziere la declansare in cazul fotografierii in format NEF de 14 biti, si nici scaderea de cadenta de fotografiere, deci aceasta optiune este utilizabila inclusiv pentru subiecte aflate in miscare si mult mai usor de utilizat pentru portrete.

Active D-lighting

Este o optiune menita sa ofere o utilizare optima a gamei dinamice a senzorului prin manipularea expunerii folosind curbe specifice.

Astfel in situatiile de mare contrast se pot obtine rezultate extrem de interesante, unele apropiate de cele care se obtin prin tehnici HDR in computer, dand impresia unei game dinamice foarte mari.

Picture controls

Facand parte din ultimele camere lansate de Nikon, D700 foloseste pentru setarile de camera asa numitele Picture controls care ofera o flexibilitate extrema in obtinerea de rezultate finisate direct din camera. Acestea pot fi combinate cu Active D-lighting sau pot fi inlocuite sau modificate printr-o curba creata de catre utilizator.

Avantajul acestora este ca sunt interschimbabile cu alti utilizatori ale aceluiasi tip de camera, pot fi salvate, copiate pe computer iar la ele pot fi adaugate noi seturi pe care le pune la dispozitie Nikon sau chiar alti utilizatori.

Sistem de eliminare a prafului de pe senzor

Spre deosebire de Nikon D3, D700 dispune de acest sistem care este foarte eficient in a elimina majoritatea particulelor care intr-un fel sau altul isi gasesc calea spre senzor.

Se pare ca pretul pe care il platim pentru implementarea acestuia, cat si a flash-ului incorporat, este acoperirea de doar 95% a vizorului, spre deosebire de 100% la Nikon D3 si D300, dar avantajele nu sunt de loc de neglijat.


Articolul original poate fi citit pe situl lui Radu Grozescu, http://q-foto.ro/_aparate/nikon-d700.html.
Geo Dobre
 
Mesaje: 4
Membru din: Vin Dec 05, 2008 5:53 pm

Re: Test Nikon D700

Mesajde frexxl » Vin Ian 16, 2009 12:29 pm

mda un aparat dorit de toti , cred ca este cea mai buna alegere daca vrei sa treci la FX .
Nikon D300
frexxl
 
Mesaje: 64
Membru din: Vin Ian 16, 2009 12:20 pm
Localitate: Cluj Napoca

Re: Test Nikon D700

Mesajde mono » Mar Ian 20, 2009 3:39 am

eu sincer, daca o sa iau vre-o data decizia de a trece la FX cred ca o sa fie direct D3, pentru ca diferenta de bani nu e foaaarte mare pana la urma, gandindu-te ca mai trebuie cumparate si obiective pentru FX care sunt o avere iarasi...

eu sincer vad D700 ca un raspuns la 5D de la canon.. poate la anu o sa avem si d700x cu senzor de d3x si care sa si filmeze :lol:


Sper sa scoata un format mediu cei de la nikon, asta chiar m-ar face fericit, ceva gen mamiya RZ ... ar fi prea frumos :roll:
D700 & D300 + MB-D10 + D5100 new
28-70 / 2.8 nikkor
80-200 / 2.8 nikkor
50 / 1.4 AiS nikkor
35 / 1.8 nikkor
19-35 / 3.5-4.5 Voigtangler
2x sb600 sb700
Avatar utilizator
mono
 
Mesaje: 41
Membru din: Vin Ian 16, 2009 5:11 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Test Nikon D700

Mesajde Radu_Grozescu » Mar Ian 20, 2009 6:48 pm

mono scrie:eu sincer, daca o sa iau vre-o data decizia de a trece la FX cred ca o sa fie direct D3, pentru ca diferenta de bani nu e foaaarte mare pana la urma, gandindu-te ca mai trebuie cumparate si obiective pentru FX care sunt o avere iarasi...


Corect, dar noi astia mai fara fonduri ne multumim si cu D700 :-)

mono scrie: eu sincer vad D700 ca un raspuns la 5D de la canon..


Ca marketing poate ca da, dar body-ul este excelent, e depasit doar de D3 ca performante. Spre deosebire de Canon care "taie colturile" la camerele care nu se cheama 1D, la Nikon nu se face rabat la performante.

mono scrie: poate la anu o sa avem si d700x cu senzor de d3x si care sa si filmeze :lol:


Eu sper sa-l avem anul acesta, prin august :-) Dar conform cu cele pe care le spui mai sus, cred ca alegerea ta ar fi D3x care e deja in rafturi.

mono scrie: Sper sa scoata un format mediu cei de la nikon, asta chiar m-ar face fericit, ceva gen mamiya RZ ... ar fi prea frumos :roll:


Eu sper sa nu, dar cine stie, poate si Nikon o ia pe urmele Leica :-)

Iar daca as vrea format mediu m-as repezi la oferta actuala de la Phase One, daca iei un P45+ capeti 5 (cinci) obiective gratis, pe alese :-)
http://www.phaseone.com/Global/NewsLett ... n2009.aspx
Sper ca stii ca avem importator de Phase One in Romania.
Cu stimă,

Radu Grozescu

Avatar utilizator
Radu_Grozescu
 
Mesaje: 3950
Membru din: Sâm Ian 17, 2009 7:24 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Test Nikon D700

Mesajde mono » Joi Ian 22, 2009 2:47 am

Da, stiu phase-one.. dar ideea mea nu este legata de un aparat ultraperformant, cu N megapixeli.. pentru ca fotografia nu-mi pare chiar asa o competitie.. cel putin pt. mine.. tine mai mult de aprecierea frumosului si conservarea lui

la camerele vechi imi place mult senzatia pe care o ai cand te uiti prin vizor si te joci cu focusul, iar camerele alea au un vizor imens care e o placere sa-l folosesti.


cat despre d3/d700 am spus asta avand in vedere ca in US pretul era acum 2 luni 4000$ si scade.. si comparand cu pretul lui d700 care e inca nou si se mentine, si oricum se asteapta o mica scadere si cu aparitia d3x care din pct. meu de vedere.. financiar nu prea renteaza, decat daca reusesti sa-l amortizezi intr-un an.. altfel.. 8000.. e un pret absurd din pct. meu de vedere


cat despre ce face canon :) de asta am ales nikon de la primul slr..
si ca o comparatie, am avut pe mana un markIII Ds nu D1 si am fost foarte foarte dezamagit de el, in special la timp de focalizare, zgomot de imagine urias la iso 1600 si mai sus nu mai zic.. si aveam lentile bune pe el dar degeaba.. cand mi-am cumparat d300-le am fost shocat cum la iso 2000 are mai putin zgomot ca marku la 1000.. plus pretul redus fatza de mark..

deci nota 10+ Nikon :D
D700 & D300 + MB-D10 + D5100 new
28-70 / 2.8 nikkor
80-200 / 2.8 nikkor
50 / 1.4 AiS nikkor
35 / 1.8 nikkor
19-35 / 3.5-4.5 Voigtangler
2x sb600 sb700
Avatar utilizator
mono
 
Mesaje: 41
Membru din: Vin Ian 16, 2009 5:11 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Test Nikon D700

Mesajde Merlin » Joi Ian 22, 2009 3:45 pm

Salutare!

Si-a facut update-ul de firmware cineva la D 700? Este reusit? Ori repara ceva si buleste altceva? Serios .. ma intreb si eu ... l-am dat jos de pe net (http://nikoneurope-en.custhelp.com/cgi- ... _topview=1) si nush daca sa-l bag in body ori ba!

Toate cele colorate!
Merlin
 
Mesaje: 1579
Membru din: Dum Ian 18, 2009 4:48 pm
Localitate: Galati

Re: Test Nikon D700

Mesajde Radu_Grozescu » Dum Ian 25, 2009 5:47 pm

Merlin scrie:Salutare!

Si-a facut update-ul de firmware cineva la D 700? Este reusit? Ori repara ceva si buleste altceva?


Eu l-am facut pe "incredere" din prima zi si n-am vazut nici un fel de efecte adverse.

Daca vrei discutii fara de sfarsit privind virtutile si eventualele probleme ale update-urilor poti intra la:
http://forums.dpreview.com/forums/forum.asp?forum=1021 eventual dai un search.
Cu stimă,

Radu Grozescu

Avatar utilizator
Radu_Grozescu
 
Mesaje: 3950
Membru din: Sâm Ian 17, 2009 7:24 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Test Nikon D700

Mesajde alithenake » Mie Feb 04, 2009 1:17 pm

Domnule Radu Grozescu, ma adresez in primul rand Dvs, dar nu numai, sunt curios sa aflu cat mai multe pareri si de la alti utilizatori de D700.

V-am vazut la lansarea D3x din Bucuresti, ca ati acoperit evenimentul cu un D700 (sper ca nu gresesc si Dvs erati :) ). Am vazut ulterior si pozele puse la dispozitie de catre Skin, multumiri pe aceasta cale. Am ramas profund impresionat de modul cum se comporta aparatul in zone de sensibilitate ISO foarte mari. Extrem de putin noise, si atunci cand era, un noise placut, care aduce mai mult a granulatie de film, si nu a mozaic de pixeli colorati.

Intrebarea mea pt Dvs ar fi daca ne puteti spune, referitor strict la noise, daca ati aplicat vre-o corectie in post-procesare si de asemenea ce setare legata de noise ati folosit pe aparat?

Eu lucrez cu un D200 inca, nu am considerat necesar un upgrade pana acum, din 2006 de cand il am. Insa, din ce in ce mai des ma gandesc sa trec pe D700. Motivele sunt mai multe, dar principalul atuu il consider posibilitatea de a lucra cu ISO ridicat, fara griji in privinta noise-ului.

Referitor la obiective, sunt curios daca ati incercat cumva Nikon 17-55 2.8 pe el. Fiind un obiectiv DX, banuiesc ca sunt ceva probleme, mai precis am inteles ca aparatul trece automat in ~5mpx folosind o zona mai mica a senzorului. Probabil ca va trebui sa vand acest obiectiv si sa imi iau ceva sa acopere in format FX aceasta plaja focala.

Orice sfat legat de acest aparat este bine venit, si de bine, si de rau (daca exista).

Va doresc o zi buna tuturor,
Alin Popescu.
alithenake
 
Mesaje: 12
Membru din: Vin Ian 16, 2009 1:07 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Test Nikon D700

Mesajde Radu_Grozescu » Mie Feb 04, 2009 2:34 pm

alithenake scrie:V-am vazut la lansarea D3x din Bucuresti, ca ati acoperit evenimentul cu un D700 (sper ca nu gresesc si Dvs erati :) ).


Eu eram. Ceilalti erau cu D3 :-)


alithenake scrie:Am vazut ulterior si pozele puse la dispozitie de catre Skin, multumiri pe aceasta cale. Am ramas profund impresionat de modul cum se comporta aparatul in zone de sensibilitate ISO foarte mari. Extrem de putin noise, si atunci cand era, un noise placut, care aduce mai mult a granulatie de film, si nu a mozaic de pixeli colorati.


Pai nici nu am folosit sensibilitati foarte mari :-) Majoritatea imaginilor au fost la ISO 1600, iar o parte la ISO 2500. Dupa cum ati vazut, nu s-au putut folosi flash-uri in timpul prezentarii, dar lumina a fost relativ suficienta chiar daca directiile din care venea nu erau cele mai fericite.

Am tras recent la o nunta cu D700, ISO 1600 imaginile cu flash, ISO 3200 in lumina existenta. Daca sunt clare si expuse corect, rezultatele sunt incredibile, la ambele sensibilitati.

alithenake scrie:Intrebarea mea pt Dvs ar fi daca ne puteti spune, referitor strict la noise, daca ati aplicat vre-o corectie in post-procesare si de asemenea ce setare legata de noise ati folosit pe aparat?


Nu am aplicat nici o corectie, de fapt nu am nici un soft pentru tratarea zgomotului si nu am folosit niciodata asa ceva.

Setarea pe aparat este Normal.

alithenake scrie:Eu lucrez cu un D200 inca, nu am considerat necesar un upgrade pana acum, din 2006 de cand il am. Insa, din ce in ce mai des ma gandesc sa trec pe D700. Motivele sunt mai multe, dar principalul atuu il consider posibilitatea de a lucra cu ISO ridicat, fara griji in privinta noise-ului.


De la D200 si D300 reprezinta un pas important inainte in privinta sensibilitatilor mari. D200 nu e prea "curat" nici chiar la ISO 400, D300 arata ceva mai bine la ISO 800, chiar si ISO 1600 cu expunere corecta :-) Mai precis zgomotul e monocromatic, deci mult mai acceptabil.

D700 e vizibil deasupra lui D300, acceasi rezolutie, captor cu suprafata dubla, electronica de la D3. Daca intr-adevar vreti sensibilitati mari, D700 este inca in pozitia de campion, impreuna cu D3. 12 mp ajung lejer pentru printuri 30x45, asa ca pantru majoritatea aplicatiilor e suficient.

alithenake scrie:Referitor la obiective, sunt curios daca ati incercat cumva Nikon 17-55 2.8 pe el. Fiind un obiectiv DX, banuiesc ca sunt ceva probleme, mai precis am inteles ca aparatul trece automat in ~5mpx folosind o zona mai mica a senzorului. Probabil ca va trebui sa vand acest obiectiv si sa imi iau ceva sa acopere in format FX aceasta plaja focala.


D700 poate fi convins sa nu treaca automat in format DX iar 17-55 acopera cadrul FX de pe la 30mm, dar nu stiu la ce calitate, nu am facut teste in aceasta directie.

Eu am inca 17-55 pentru DX, dar am preferat sa iau ceva dedicat ca zoom standard pentru D700 pentru ca zoom-ul standard este totusi cel mai folosit obiectiv in fotografia generala. Daca sunteti hotarat sa treceti la FX va recomand acelasi lucru.

Ar fi poate bine sa testati si un D300 inainte sa achizitionati D700, in ideea ca daca aveti 17-55 o sa vreti 24-70, probabil si zoom-ul wide il aveti DX si o sa vreti 14-24, iar bugetul pentru D700 + 14-24 + 24-70, chiar daca scadeti D200 + 17-55 + zom wide este destul de consistent.

E adevarat ca veti avea cam tot ce e mai bun in acest moment in materie de DSLR 12mp + obiective.

Mult succes,
Cu stimă,

Radu Grozescu

Avatar utilizator
Radu_Grozescu
 
Mesaje: 3950
Membru din: Sâm Ian 17, 2009 7:24 pm
Localitate: Bucuresti

Re: Test Nikon D700

Mesajde alithenake » Vin Feb 06, 2009 12:19 am

Va multumesc pentru timpul acordat unui raspuns mai mult decat complet. Bugetul pentru combinatia de care vorbeati este intr-adevar unul consistent si probabil ca voi folosi temporar o solutie de compromis, si anume:

vanzare d200, 17-55 si cumparare D700 cu un tamron 28-75 2.8 (asta pana mai refac un pic bugetul :)

Oricum, calul de lucru pentru mine este 70-200-le asa ca voi putea sa ma descurc o perioada si cu tamronul (l-am mai avut si pe d200, dar am avut mici probleme de focus cu el, strict numai pe aparatul meu. L-a luat un prieten si la el mergea perfect)

Inca o data multumesc pentru sfaturi.
Alin Popescu.

later edit: am revenit, de data aceasta ca posesor de D700. Alta mancare de peste, acum stiu cat de mult mi-ar fi lipsit, daca nu il luam :). Am rezolvat si cu obiectivul wide, am schimbat 17-55-ul pe un 17-35, asa ca problema e rezolvata.

ca o mica gluma, citez din manualul D700 (in limba romana :( )
"Orice schimbare a temperaturii culorii determina o diferenta mai mare a culorii la temperaturi scazute ale culorii ce ar fi mai ridicata la temperaturi mai ridicate ale culorii" NO COMMENT
alithenake
 
Mesaje: 12
Membru din: Vin Ian 16, 2009 1:07 pm
Localitate: Bucuresti

Următorul

Înapoi la Nikon DSLR

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori