Salut. Nu stiu daca ai cumparat deja obiectivul de 40mm, dar daca nu si ai vrea mai multe optiuni, poti arunca o privire la articolul asta
http://twolovesstudio.com/blog/4-ultimate-food-photography-lenses/.
Eu m-as fi gandit ca pentru fotografie culinara nu ai neaparat nevoie de un obiectiv macro, pentru ca in general vrei sa arati o compozitie intreaga, cu mai multe elemente si nu doar un element al unui dish.
Personal fac foarte rar fotografie culinara si atunci doar de distractie, dar cand am mai facut am folosit in general Nikon 50mm 1.8G ( pe camere DX, ca a ta, deci echivalent a 75mm pe full frame). Astea sunt 2 exemple mai reusite:
Dar daca vrei neparat un obiectiv macro, te poti uita la Nikon 60mm 2.8G, care e putin mai scump decat 40mm 2.8, dar cred ca merita, iar pe DX il poti folosii si pentru portrete. Este foarte sharp si iti permite sa pastrezi o distanta mai mare intre obiectiv si subiect, fata de cel de 40mm. Asta cand il folosesti pentru macro.
Doar cateva sugestii, sper sa fie de folos