emp scrie:incarcatorul maha c9000 iti spune daca acumulatorii sunt defecti?
Mai toate incarcatoarele cu pretentii iti spun daca acumulatorii sint defecti, dar nu detecteaza orice tip de defect ci doar cresterea impedantei (asociata, de obicei, cu o reducere drastica a capacitatii) sau scurtcircuitarea.
emp scrie:am sanyo 2500 pe care i-am incarcat pana pe la 2900,i-am pus pe un amarat de ceas si dupa 2 zile s-a oprit,i-am verificat si aveau 0 ma.se mai poate face ceva cu ei?
Am si eu doua seturi de Sanyo 2500 care s-au autodescarcat in mai putin de o saptamina inca de noi (dar care, testati imediat dupa incarcare, au capacitatea nominala). Perfect inutilizabili daca nu vrei sa-i incarci inainte de fiecare utilizare. In schimb, Sanyo 2700 sint perfect OK.
Pentru ca nu folosesc flash-urile prea des, am optat pentru acumulatorii cu autodescarcare lenta. Din motive conjuncturale, am ajuns sa am cite un set din fiecare marca: GP Recyko, Maha Imedion, Sanyo Eneloop, Hahnel Synergy. Punind 4 Imedion si 4 Synergy in acelasi MB-D10, am constatat ca, atunci cind aparatul declara grip-ul ca fiind descarcat, Synergy erau epuizati, in timp ce Imedion mai aveau energie in ei (pe hirtie, toti erau de 2100 mAh). De unde am concluzionat ca Imedion au capacitate mai mare. N-am facut si alte comparatii, desi am un C9000 pe care l-as putea folosi pe post de analizor de capacitate. Deocamdata, sint multumit de toti.