in primul rand iti recomand sa citesti cat mai mult , sa faci cateva cursuri si workshop-uri de fotografie si ca studiezi pe internet. Vezi linkurile din topicul acesta
viewtopic.php?f=70&t=51308 . Nu stiu din ce oras esti Denisa, dar daca esti din Bucuresti ai o gramada de cursuri si workshop-uri pe acolo(unele gratis, unele nu). Si eu obisnuiesc sa particip la cate 2-3/an pe diverse teme , chiar daca trebuie sa vin din Craiova.
Cat despre a fi fotograf profesionist , banuiesc ca te referi la evenimente(NBC) , nu ? Daca da, iti recomand neaparat ca dupa ce te instruiesti la un nivel peste medie cum zice moaartea (de obicei dureaza 1-2 ani in medie. Mai putin de 1 an doar daca esti foarte dedicata si citesti/te documentezi zilnic si iesi la fotografiat des). Si du-te la minim 2-3 evenimente ale prietenilor/rudelor ca fotograf secundar , pe lange cel pe care-l au ei. Ca aparat ia cu incredere un body seria 7 . Eu de exemplu am avut cateva luni un D7200 si mi s-a parut foarte ok pentru evenimente. Impreuna cu un obiectiv Sigma 18-35 1.8 si un fix de 85mm(la sedintele foto) si macar doua flash-uri externe ar trebuii sa fie destul pentru a avea rezultate decente. In nici un caz sa nu iei un aparat seria 3 sau 5 , cu obiectiv kit si sa te duci la evenimente cu ele(nu ca n-as mai fi vazut pe unii...

) !!! Cum fac unii agarici este bataie de joc , nu fotografie !
PS: tot cum zice moaartea , cat de buna esti pe partea de branding sau cat de buna esti de papagal cum zic altii

, conteaza de multe ori chiar mai mult decat pozele pe care le faci , deci sper ca esti buna la asa ceva