Anitadora scrie:Buna seara! Mi-am achizitionat recent un Nikon D5100.
Aseara am iesit cu el in oras, am vrut sa fac poze despre orasul "impodobit":D. Sunt incepatoare, nu m-am asteptat la mari succese, dar am incercat mai multe setari si pozele nu au iesit deloc frumos.Parca as fi facat poze cu telefonul

. Daca foloseam blitzul pozele ieseau foarte luminoase, daca nu intunecate. La modul Manual daca faceam poze fara blitz, chiar daca ridicam ISO-ul pozele ieseau intunecate. Aceasta problema este valabila si cand faceam poze in casa...
Aparatul în P (pe rotita de sus, aceea cu multe litere si simboluri).
ISO în Auto (de obicei asa vine aparatul).
Daca imaginea iese prea întunecată, apăsati pe butonul +/- de lângă declansator si în timp ce tineti apăsat, dati 2 click-uri cu rotita de sub degetul mare spre stânga. Dacă nici acum nu e bine, mai dati 2 click-uri.
Dacă imaginea iese prea luminoasă, rotiti la dreapta.
Dacă ati umblat în setările aparatului si ati inversat sensul de rotire, rotiti în partea care trebuie până iese bine.
Vedeti că la DSLR-uri puteti vedea imaginea abia după ce ati făcut-o, deci trageti, corectati, trageti din nou până iese bine.
Cam asta e esenta fotografiei digitale

Anitadora scrie:P.S. Cum incarc fotografii?

Nu ma lasa numai pana la 1 MB, dar fotografiile sunt mult mai mari.
Folositi Nikon View (livrat cu aparatul, dar poate fi descarcat gratis si de pe Net).
Alegeti imaginile pe care le doriti (tineti apăsat pe Ctrl si dati click pe ele) apoi click dreapta, Convert files si setati dimensiunea la cât doriti (latura mare in pixeli). Se poate regla si raportul de compresie, High quality ajunge.
Pentru Forum cred ca 800 pixeli ajung.
Mult succes.