Acum este Sâm Apr 19, 2025 9:48 am

Articole Nikonisti.ro

Transferul fotografiilor pe calculator

Ce dificultati tehnice ati intampinat?

Transferul fotografiilor pe calculator

Mesajde andrei_CJ » Vin Apr 25, 2014 10:58 am

Salutare,

Am o nedumerire referitor la transferul fotografiilor pe PC.
Care e cea mai buna metoda de a face acest lucru?

Eu ma gandesc la 2:
1. copiere direct din aparat cu cablu de date prin VNX/CNX
2. cu un card reader(scot cardul din aparat)

Dupa cum VNX/CNX transfera din aparat si informatiile setate de aparat pentru fiecare fotografie, la utilizarea unui card reader nu se pierd aceste informatii?
andrei_CJ

Re: Transferul fotografiilor pe calculator

Mesajde emil » Vin Apr 25, 2014 12:06 pm

andrei_CJ scrie:Dupa cum VNX/CNX transfera din aparat si informatiile setate de aparat pentru fiecare fotografie, la utilizarea unui card reader nu se pierd aceste informatii?

Raspuns scurt : NU, nu se pierd.

Raspunsul mai detaliat : Datele acelea sunt IN fisierul imagine, deci indiferent cum le copiezi cat timp nu prelucrezi imaginea datele vor fi acolo, si dupa prelucrare probabil nu se vor pierde decat daca programul care le prelucreaza le sterge. Din cate tin minte Lightroom pastreaza datele chiar daca nu le poate citi.

Acuma vine partea reala a problemei, programele 3d party (de ex Lightroom/Photoshop) nu pot citi acele date desi ele exista in fisier.
Putem "multumi" Nikon pentru aceasta situatie, ei tin secret unde anume si in ce format se salveaza setarile camerei, astfel ca producatorii de alte softuri pot face doar estimari.

P.S. teoretic s-ar putea face un "reverse-engineering" si descoperi ce date se salveaza si in ce format, dar nu ar fi legal, astfel ca producatorii de softuri (gen Adobe) prefera sa nu faca asta ca sa nu aiba probleme legale.
There’s no teacher who can teach us anything new He can just help us to remember the things we always knew. ~ ENIGMA
emil

Mesajde andrei_CJ » Vin Apr 25, 2014 12:14 pm

Multumesc "emil".
andrei_CJ

Mesajde jfte3 » Mie Dec 18, 2024 11:46 pm

Ao utilizar um calculador de horas, é mais fácil acompanhar o progresso de diferentes projetos e tarefas. Muitas dessas ferramentas fornecem gráficos ou relatórios calculo de horas extras visuais que mostram quanto tempo foi dedicado a cada atividade ou fase de um projeto. Isso permite que os gestores tenham uma visão clara do andamento das tarefas e possam fazer ajustes no planejamento caso haja desvios de tempo, sem esperar até o final do projeto para perceber a demora.
jfte3

Înapoi la Probleme tehnice