Pagina 1 din 1

Nikon D60 la inaltime..

MesajScris: Joi Dec 17, 2009 10:26 am
de aind
salut,
am vandut vara asta fostul meu D60 unei persoane din bucuresti care se intampla sa calatoreasca mult si sa mentina bloguri cu poze din excursiile sale.
ieri mi-a lasat un mesaj ca a dus aparatul pe nu stiu ce munte in franta, la 4000m altitudine si de atunci nu mai poate focusa decat manual (cu 18-55)..
aveti idee daca aparatul se poate defecta la inaltimea aia..?
thx.

Re: Nikon D60 la inaltime..

MesajScris: Joi Dec 17, 2009 11:33 am
de equinoxe
E posibil ca la 4000m sa fi fost extraordinar de frig. Desi in mod normal pana la -12 -15 grade, eu nu am avut probleme cu D90-ul, iar cu 700-le nici atat nu-mi fac probleme, nu stiu cum ar afecta un D60. Nu mai stiu exact pe unde am citit, dar am citit ca e o idee mai bine ca la genul asta de temperaturi, focalizarea sa se faca manual, si sa se debreieze motoru de autofocus, pentru a nu se gripa (nu dati cu pietre, daca mai stiam, dadeam un link....).

Re: Nikon D60 la inaltime..

MesajScris: Joi Dec 17, 2009 12:58 pm
de sorinsava
Daca nu e ceva comic de genul ca a miscat butonul pe manual fara sa observe, o posibila defectiune la af-s nu are cum sa fie in aparat pt ca motorul e in obiectiv. Daca la focalizare manuala ledul verde si bara rangefinder arata corect cind e in focus sigur nu e nimic defect in body.
Ar putea sa probeze usor cu obiectivul pe alta camera sau invers. Si sa verifice daca nu e mizerie pe contactele metalice camera-obiectiv.

Re: Nikon D60 la inaltime..

MesajScris: Joi Dec 17, 2009 3:33 pm
de aind
salut, mersi pentru raspunsuri, intre timp am aflat cum se comporta mai precis,
cand apasa half-way la focus, ii apare confirmare de focus prin patratele prin vizor insa pozele ies out of focus apoi..
mi-a aratat cateva exemple, din pacate nu le pot pune niciunde, eu banuiesc ca ori are setat pe auto cele 3 puncte de focus si face unde vede mai contrastant ori.. ceva aiurea atunci in obiectiv..

Re: Nikon D60 la inaltime..

MesajScris: Joi Ian 14, 2010 5:19 pm
de Sebi M
Aceasta problema apare de obicei daca se modifica distanta dintre obiectiv si senzor (acum nu e cazul). Doar atunci aparatul indica o focusare corecta si imaginea iasa neclara.

Problema amintita de tine cred ca este la obiectiv care ori nu transmite datele corect, ori e murdar pe dinauntru.

Eu mi-am carat D60 cu obiectivul de kit, vara trecuta in pestera la Scarisoara (diferenta mare de temperatura intre interior si exterior) si iarna aceasta l-am urcat in Alpi (-10 , -15 grade). Pana acum nu a dat dat vre-un simtom de functionare incorecta nici obiectivul si nici aparatul.