Forumul comunitatii utilizatorilor Nikon din Romania
Dionysos scrie: Astept pareri in special de la cei care au Cokin sistem A kit de alb-negru si as fi interesat daca acest sistem e compatibil cu obiectivele de 52 de milimetri. Pe site ziceau ca primul tip de filtre merge pana la un diametru de 62 de mm, ceea ce ar trebui sa includa logic si 52 de mm.
Radu_Grozescu scrie:Dionysos scrie: Astept pareri in special de la cei care au Cokin sistem A kit de alb-negru si as fi interesat daca acest sistem e compatibil cu obiectivele de 52 de milimetri. Pe site ziceau ca primul tip de filtre merge pana la un diametru de 62 de mm, ceea ce ar trebui sa includa logic si 52 de mm.
Ti-as recomanda sistemul P deoarece e posibi sa-ti iei la un moment dat un obiectiv de 77mm
Nu uita sa iei vreo doua parasolare, merg unul peste altul si filtrele Cokin nu sunt tratate deci parasolarul este foarte important.
Dionysos scrie:si sistemul p cum se monteaza, ca eu am 18-55 cu vr, care focalizeaza cu ultimul segment exterior si ma gandeam ca nu merita sa-mi iau un hoya de 52 de mm pe care n-o sa mai am cum sa-l folosesc daca imi iau un obiectiv mai mare in diametru.
Dionysos scrie:ca eu am 18-55 cu vr, care focalizeaza cu ultimul segment exterior si ma gandeam ca nu merita sa-mi iau un hoya de 52 de mm pe care n-o sa mai am cum sa-l folosesc daca imi iau un obiectiv mai mare in diametru. ... Cel care ma intereseaza cel mai mul e filtrul rosu in utilizare alb-negru.
sorinls scrie:nu are rost sa folosesti nici un filtru de film pe digital.
sorinls scrie:adaptor si holder de cokin sunt destul de ieftine sa-ti iei alta marime.
Sajuuk scrie:Am remarcat pe site la F64 ca ar exista un filtru Hoya Close-up +4. Din ce am citit in specificatii se pare ca reduce distanta minima la care focalizeaza obiectivul. dezavantajul ar fi necesitatea utilizarii unei diafragme mai mari. Acum intrebarea mea e daca pentru un 55-200VR se merita ? Ma deranjeaza putin distanta minima de focalizare de 1.1m.
Andrei
Radu_Grozescu scrie:Nu necesita diafragma mai mare deoarece nu absoarbe lumina. Cel mult introduce sau accentueaza aberatiile optice ale obiectivului.
Înapoi la Alte accesorii si produse
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori