Pagina 1 din 1

Tableta grafica

MesajScris: Joi Dec 29, 2011 9:07 am
de sergyu93
Buna, se merita aceasta link magazin online tableta pentru retus foto? adica daca este mai buna decat utilizarea mouse-ului ?

Re: Tableta grafica

MesajScris: Joi Dec 29, 2011 3:03 pm
de Skytalker
In general tabletele grafice au o sensibilitate mai mare decit un mouse, selectiile si editarile in Photoshop se fac mai usor.
Recomand tableta Wacom modelul Bamboo sau Intuous4, small sau medium. Se gasesc la: link magazin online sau Intuous link magazin online

Re: Tableta grafica

MesajScris: Joi Dec 29, 2011 8:19 pm
de Dan Pop
Utilitatea unei tablete foarte mici mi se pare indoielnica: fiecare punct de pe ecran este mapat pe un punct al tebletei. Daca tableta este mica, va avea mult de suferit precizia selectiilor pe care le poti face cu ea.

Eu am continuat sa lucrez cu soarecele si dupa ce mi-am luat tableta.

Re: Tableta grafica

MesajScris: Joi Dec 29, 2011 9:44 pm
de Skytalker
Eu am un Intuos4 Large pe care il folosesc pe un ecran de 24". Fiecare punct al ecranul este mapat pe cel al tabletei. Si uneori este obositor sa alergi din coltul de sus stinga pe cel dreapta jos. Selectiile se fac rar pe tot ecranul.
Pentru foto sigur Medium e mai buna. Am lucrat si cu small si doar pentru foto fara sa faci grafica, este OK.

Am un mouse Logitech G700 ( http://www.logitech.com/en-gb/gaming/mi ... vices/7244 ) care poate 5700 dpi, si in ciuda faptului ca este printre cele mai performante mouse-uri, nu se compara cu tableta.

Sigur acum depinde ce soft si ce editari facem. Ca doar sa tragi de cursoare in CNX sau LR un mouse sigur e mai eficient.
Cu toate astea, in final, ca si altele, este o chestiune de preferinta, daca rezultatul este cel dorit nu conteaza care este unealta. :)

Re: Tableta grafica

MesajScris: Joi Mai 30, 2019 1:06 pm
de huiwang
foarte bună tableta. Dacă ai buget pentru Wacom Intuos Pro, nu te uita la Intuos.
Eu am un XP-Pen Deco Pro ( 11 x 6" Suprafata activa ) Art Tablet și sunt foarte mulțumit. Pentru ce fac eu (ediatare foto în Photoshop) marmea medie e un pic cam mare, mă plimb cam mullt pe suprafața ei. Pentru desen cred că-i ideală.NU cred că beneficiezi prea mult de o dimensiune mai mare.

https://www.xp-pen.com/product/432.html

Re: Tableta grafica

MesajScris: Joi Sep 03, 2020 4:59 pm
de Mathias-Lozada
Prieten răspunzând la răspunsul tău, am petrecut mult timp lucrând cu un mouse, apoi am decis să încerc o tabletă grafică. Și adevărul este că a fost minunat pentru mine, precizia este mult mai bună decât utilizarea unui mouse și puteți lucra confortabil oriunde.

Tableta care mă însoțește întotdeauna pentru munca mea este un HUION Inspiroy H430P și funcționează foarte bine, fără erori sau probleme.