Acum este Vin Mai 09, 2025 7:19 pm

Articole Nikonisti.ro

Expodisc neutru?

Produse care nu isi gasesc locul in celelalte sectiuni, binocluri, lunete, accesorii third-party, modele care nu se mai fabrica

Expodisc neutru?

Mesajde Merlin » Mie Feb 18, 2009 10:10 pm

Salutare!
Foloseste cineva ori a folosit asa ceva: link magazin online ? Isi face bine treaba pentru care este proiectat ori ba? Merita atatia banuti? Multam pt ajutorul pe care mi-l veti da!
Merlin

Re: Expodisc neutru?

Mesajde Radu_Grozescu » Mie Feb 18, 2009 10:26 pm

Merlin scrie:Salutare!
Foloseste cineva ori a folosit asa ceva: link magazin online ? Isi face bine treaba pentru care este proiectat ori ba? Merita atatia banuti? Multam pt ajutorul pe care mi-l veti da!

Face o treaba excelenta. Recomand cu caldura. Daca faci mai mult portrete, ar fi de incercat si Expocap care e vizibil mai abordabil:
http://www.f64studio.ro/det.php?id=447&pid=5249

Atentie ca e intr-un fel echivalentul Expodisc-ului Warm, nu a celui neutru.

Altfel, eu fara Expodisc nu plec la treaba.
Cu stimă,

Radu Grozescu

Radu_Grozescu

Mesajde Merlin » Mie Feb 18, 2009 11:00 pm

multam fain de incurajare. Abia astept sa apara in stoc la .. numa sa nu-l scumpeasca prea tare!

Cu stima ...
Merlin

Mesajde Radu_Grozescu » Mie Feb 18, 2009 11:26 pm

Merlin scrie:multam fain de incurajare. Abia astept sa apara in stoc la .. numa sa nu-l scumpeasca prea tare!

Cu stima ...

Expocap de 77 e in stoc. Expodiscul nu e. Presupun ca totusi la D700 vrei Expodisc :-)
Cu stimă,

Radu Grozescu

Radu_Grozescu

Mesajde Merlin » Joi Feb 19, 2009 9:24 am

corrrect! ... daca tot e D 700 cu 24-70 .. zic io ca merita si un expodisc, nu?
Merlin

Mesajde Dan Pop » Joi Feb 19, 2009 10:49 am

Merlin scrie:multam fain de incurajare. Abia astept sa apara in stoc la .. numa sa nu-l scumpeasca prea tare!

Cel warm de 77 mm e pe stoc la acelasi pret. Si eu m-am cam plictisit sa-l astept pe cel neutru de 77, asa ca, la prima leafa ma duc sa fac un test cu cel warm si, daca sint multumit, il cumpar.

Am facut diverse teste cu obiecte albe translucide si rezultatele sint incurajatoare. Cel mai neutru rezultat l-am obtinut de la un plic de plastic pentru CD. Fundurile de pahar de smintina si tavitele de polistiren expandat testate de mine au dat rezultate usor mai reci.
Cu stima,
Dan Pop
Dan Pop

Mesajde sorinls » Joi Feb 19, 2009 11:10 am

presupun ca cineva inainte sa-si cumpere cite un Expodisc pt fiecare obeictiv a incercat cu hirtie, carti de vizita, capac de plastic etc sau macar cu un Hickspodisc
sorinls

Mesajde Radu_Grozescu » Joi Feb 19, 2009 11:20 am

sorinls scrie:presupun ca cineva inainte sa-si cumpere cite un Expodisc pt fiecare obeictiv a incercat cu hirtie, carti de vizita, capac de plastic etc sau macar cu un Hickspodisc

Bineinteles, dar Expodiscul arata mai bine si face impresie la clienti :-)
Cu stimă,

Radu Grozescu

Radu_Grozescu

Mesajde Dan Pop » Joi Feb 19, 2009 11:34 am

sorinls scrie:presupun ca cineva inainte sa-si cumpere cite un Expodisc pt fiecare obeictiv ...

Este si mai simplu si mai ieftin sa-ti cumperi unul singur (sau o pereche neutru & warm) pentru cel mai mare obiectiv (din punct de vedere al filetului de filtre), adica 77 mm in majoritatea cazurilor (ceea ce si explica lipsa de pe stoc a expodisc-ului neutru de 77). La folosirea cu obiective mai mici, il tii cu mina in fata obiectivului.
Cu stima,
Dan Pop
Dan Pop

Mesajde sorinls » Joi Feb 19, 2009 4:20 pm

eu n-am inteles f bine de ce va trebuie expodisc insa discutia cu capacul de WB imi aminteste de o alta care apare f frecvent pe forumuri: daca fac poze raw si schimb in batch WB din NX de ce nu aplica instantaneu?

raspunsul e simplu. la orice schimbare NX randeaza si un jpeg care e inclus in NEF. e imaginea care apare instantaneu cu ViewNX sau orice alt viewer de la Acdsee, Faststone pina la Explorer din windows. de aia e si putin mai mare un raw nemodificat trecut prin NX pt ca include un jpeg mai mare.
nu mai stiu exact care face patch la WB la NEF, parca Bibble sau Phase. adica in stil DPP de la Canon.

poate cu alta ocazie despre DNG si de ce e reclama dauneaza grav pozelor.
sorinls

Următorul

Înapoi la Alte accesorii si produse