.. io, invatacelul il ale pozelor, gandesc ca si un client obisnuit: ce-i ala frate balans de alb? Ce lumina mistica frate? Nu vezi ca-mi arata plodul rosu precum un rac fiert de zici ca nu-i al meu? Serios .. io, marlanul, iti dau bani sa-mi faci poze si gata! Nu ma lua mata cu arta, lumini, linii si puncte de forta! Daca nu-mi dai poza clara,sa nu ma vad pe margini, lucioasa si sa-mi arate rosata (= rozul) din obraji ... apai le faci dumneata degeaba ca nu ti le mai platesc! Si, serios ca am auzit discutii de astea garla ..
Inca odata, lasand gluma la o parte stiu foarte bine ca ... "gusturile nu se discuta" si sunt perfect de acord. Mai ales cel al "clientului" care ar trebui sa fie stapanul nostru .. altfel .. sa te feresti de reclama facuta de el.
Spre norocul meu, cineva, un prieten apropiat si cu ani multi si grei de experinta imi mai deschide ochii din cand in cand, dandu-mi suturile de rigoare. Deci nu m-am suparat cand mi-ai puricat cele trei poze. Din contra .. am incercat sa privesc si cu alti ochi insa, dupa cum spuneam mai sus ... tot ideea mea mi-a placut .. noroc ca s-a potrivit cu a clientului si a fost extrem de incantat, desi banuiesc ca .. daca ar fi avut o bogata cultura plastica mi-ar fi tras ceva suturi in fund .. ori m-ar fi ridicat pe piedestal. Cine stie? Vorba unui pictor galatean: cu arta si mai ales cu artistul sa nu te pui ca una arata si alta gandeste despre ceea ce expune. Asta nu inseamna ca aspir spre una din variante.
O singura problema nu am inteles .. de ce nu ai incarcat mostrele pe care le-ai dat clientului? Am observat ca fotografii cu o vasta experienta asa cum ai in CV-ul tau .. nu risca sa-si faca reclama decat cu ce-i mai bun din ce-i bun. A-pro-pos .. poti incarca o mostra din ultima fotografie, neprelucrata ori prelucrata dar cu exiff-ul intact?
Cu stima si salumana ..
P.S. - sper sa nu fiu inteles gresit .. vreau doar sa mai invat.