Acum este Mie Ian 15, 2025 8:03 pm

Articole Nikonisti.ro

Cateva intrebari pentru foto nunta (amator)

Cea mai frumoasa zi, in imagini

Re: Cateva intrebari pentru foto nunta (amator)

Mesajde zvonacfirst » Mar Apr 13, 2010 12:50 pm

sorinsava scrie:Cind zici "maxim 10" te referi la 1/10s? E normal. Indiferent cit de lungi ar fi, acolo unde lumineaza blitzul totul va fi perfect clar. Pe atit de clare pe cit de bun e blitz-ul. Restul depinde de tine si vr.

Asa e, m-am exprimat incomplet: e vorba de 1/10. Blitul este in semnatura, Nissin Di622TTL, nu e nici super nici prost, zic eu. Ma refeream la faptul ca, datorita timpului mare de expunere subiectii care nu sunt perfect statici ies miscati. Acum o fi ea nunta dar macar popa si tot se mai misca in cadru.

sorinsava scrie:FV lock ar trebui sa gasesti in meniul butonului Fn.

Am sa vad cand ajung acasa si revin daca e cazul.

sorinsava scrie:Daca te uitai putin pe google imediat gaseai exemple

Pozele din exemple au lagatura cu FV lock sau cu pannig?
Scuza-ma dar cate tehnici foto am citit in ultimul timp nici nu e de mirare ca le mai incurc.

Oricum multumesc enorm pentru efortul tau si, te rog sa ma crezi, nu a fost o critica ceea ce am afirmat in postul anterior, daca cumva asa a parut. Eu am scris ce am reusit (sau nu) cu sugestiile tale si am scris ca nu stiu daca le-am aplicat corect.
Toata stima.
Respecte.
George G.

Nikon D90 + Grip +Nikon 50mm f/1.4G + Nikon 16-85mm f/3.5-5.6GVR DX + Nikon AF-S 70-300mm f/4.5-5.6 G IF ED VR + Blitz Nikon SB-600 +alte maruntisuri
zvonacfirst

Mesajde sorinsava » Mar Apr 13, 2010 1:58 pm

Stai linistit :)

De fapt nissin 622 e mai de preferat din pct. asta de vedere decit altele. Vad ca are 1/800s flash duration, ceea ce e super. nissin 866 are 1/300s iar metz 51 are 1/125s :shock: Cu alte cuvinte in cazul tau subiectii iluminati de blitz o sa fie inghetati la o durata maxima de 1/800s.

La nikon SB-urile au valori in jurul 1/1000s la putere maxima si ajunge la ~ 1/40000s la puteri mici. Deci ca sa reiau: acolo unde pica blitzul e ca si cum ai face poze la durate de minim 1/1000s pina la 1/ zeci de mii de secunde.
sorinsava

Mesajde zvonacfirst » Mar Apr 13, 2010 3:41 pm

Stai...m-ai bagat in ceata.
Sa zicem ca: selector pe A, la F3,5, timp de expunere 1/10s. Ce lagatura are durata flashului? Este mai bine cand este mai scurta? Eu ma gandeam ca daca flashul are durata mai mare este mai bine deoarece subiectul este luminat pe toata durata expunerii. Este interesant ce zici, trebuie sa rumeg informatia.
Poate am sa revin cu intrebari.
Multumesc.
Respecte.
George G.

Nikon D90 + Grip +Nikon 50mm f/1.4G + Nikon 16-85mm f/3.5-5.6GVR DX + Nikon AF-S 70-300mm f/4.5-5.6 G IF ED VR + Blitz Nikon SB-600 +alte maruntisuri
zvonacfirst

Mesajde armag3d0n2oo5 » Dum Sep 11, 2011 3:19 pm

Daca este foarte puternic, eu zic ca , creezi niste umbre foarte dure si subiectul este supra-expus, incearca sa te joci cu blitu` la subexpunere si puterea lui sa fie cat de cat normala poza nu supra-expusa.
Si eu sunt incepator dar am mai citit si eu cate ceva pe ici pe colo.
armag3d0n2oo5

Anterior

Înapoi la Fotografie de nunta