Acum este Mie Ian 15, 2025 8:06 pm

Articole Nikonisti.ro

Prima Nunta

Cea mai frumoasa zi, in imagini

Re: Prima Nunta

Mesajde Ana24 » Vin Iun 10, 2011 4:05 pm

Hey, nu va certati. Eu cred ca amandoi aveti dreptate, depinde si de simtul artistic al persoanei in cauza. Eu tot timpul am fost mai inclinata spre partea asta, chiar daca nu am facut nimic niciodata (acum incep sa imi dezvolt latura artistica, cu fotografia).
E important intr-adevar, la o nunta cel putin, sa nu pierzi niste momente importante, ca totusi oferi un serviciu si trebuie sa tii cont si de ce vor clientii. E foarte important sa nu iti omori creativitatea si imagnatia, astea te pot ridica din marea de fotografi. Eu pozez pentru mine, asa ca momentan nu ma limiteaza nimc.
Don't worry. I can fix you in Photoshop.
Ana24

Mesajde Ana24 » Vin Iun 10, 2011 6:24 pm

ca tot mi s-au cerut fotografii de la petrecere:
Fişiere ataşate
k_149.jpg
k_157.jpg
k_138.jpg
k_156.jpg
k_159.jpg
k_161.jpg
k_166.jpg
k_170.jpg
Ana24

Mesajde LiviuP » Sâm Iun 11, 2011 7:44 am

Buna Ana,

Mi se par ok fotografiile de la petrecere, doar ca unele dau senzatia ca ai folosit flash direct. Ce flash ai folosit? Daca nu ai deja unul iti recomand achizitionarea unui flash extern (macar SB600, pentru inceput e si asta bun).

Foloseste de cate ori ai ocazia bounce flash, iti garantez ca vei obtine culori mult mai naturale.

Cat despre flash-ul de pe camera acesta este bun doar pentru a comanda unul sau mai multe blitzuri externe (mod CLS/AWL).

Cand nu poti folosi bounce flash cel mai bine achizitioneaza un diffuser, acesta va "inmuia" lumina blitzului cand il folosesti in mod direct (capul indreptat catre subiect).

Una peste alta:
- achizitioneaza blitz extern daca nu ai. E pacat ca la aparatul fabulos pe care il ai (nu stiu cati amatori au asa ceva si sunt sigur ca multi te invidiaza :D ) sa nu ai minimum un flash extern.
- chiar daca ai un aparat extraordinar pentru lumina putzina/lumina (in)disponibila folosirea flashului extern nu este exclusa (mai ales ca blitz de umplere), de multe ori acest lucru facand diferenta intre o fotografie extraordinara si una din categoria "etc".

Sper ca aceste sfaturi date de un amator (inca incepator) sa iti foloseasca.

Cu bine,
Liviu
LiviuP

Mesajde Ana24 » Sâm Iun 11, 2011 4:54 pm

salut, da, pai am facut bounce in tavan sau in spate cu un sb900(face parte din dotarea mea).
Si mie mi se par un pic ciudate culorile, o sa incerc pe alt monitor ca am pozat raw si pot sa schimb usor wb.
Ana24

Mesajde LiviuP » Lun Iun 13, 2011 7:07 pm

Vezi ca pentru a face bounce in tavan acesta trebuie sa fie de culoare neutra (preferabil alba), altfel lumina care se reflecta va avea o tenta colorata (culoarea tavanului).

De asemenea ai grija cu WB-ul. Daca sursele de iluminat existente au alta temperatura de culoare decat cea a flashului (se pare ca asa este din fotografiile pe care le-ai atasat) atunci WB-ul o sa cam aiba de suferit. Nu poti face WB corect cu 2 sau mai multe surse de lumina care au temperaturi de culoare diferite. Ti-as recomanda sa achizitionezi un bounce diffuser colorat care sa adapteze lumina flashului la lumina ambientala (aici un exemplu pt SB600/SB800: link magazin online). Astfel vei avea aceeasi temperatura de culoare si vei putea face WB la lumina existenta. De asemenea diffuserul va "inmuia" lumina flashului ceea ce nu poate fi decat benefic...
LiviuP

Mesajde badboybadea » Mar Iun 14, 2011 1:08 pm

aurelrapa scrie:
cristiansergiu scrie:
cum credeti ca as putea dobandi mai multa experienta in domeniu?

1.E foarte inportanta inainte de nunta sa vezi mai multe fotografii de nunta care cumva sa le copiezi si sa le aplici la nunta la care vei merge

2. fiecare fotografie realizata la nunta iau si analizeazo : vezi care a fost expunerea, care au fost conditiile de fotografiere, care a fost distanta focala

Ce sfaturi dai tu se numesc copy- paste sau xerox ...si ar trebui sa-ti fie rusine pt asta , altii se chinuie sa creeze ceva si unii doar vin si dau cu xeroxul si mai te intrebi de ce au aparut asa multi fotografi DE NUNTA
Ideea furata e ca si cum ai face o copie chinezeasca dupa Ferrari
Sfaturile tale nu fac decat sa ingradeasca creativitatea si sa incurajeze furtul de idei .Bravo !!!!

Si inca ceva fotografia se face cu inima nu cu copy -paste sau cum zicea cineva mai destept :
"Limpede nu vezi decât cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi vazut cu ochii." Antoine de Saint-Exupéry

stai linistit domnule Rapa,ca nu a inventat nimeni fotografia de nunta,din contra asa va evolua fotografia spre perfectiune (nu va reusi nimeni sa reproduca o fotografie in cel mai mic detaliu)dupa cum spunea cineva nu chiar asa de cunoscut precum Antoine de Saint-Exupéry...."nu inventam apa calda"..deci?..
badboybadea

Mesajde Meggido » Vin Iul 01, 2011 12:10 pm

Frumoase pozele... aparatura te ajuta foarte mult :D... nu-ti face griji de iso 2000 la D700.

Oricum daca mergi in continuare cu gandirea asta:
Ana24 scrie: Eu pozez pentru mine, asa ca momentan nu ma limiteaza nimc.
.... mai mult ca sigur te vei remarca mai devreme sau mai tarziu. :)

OFF Topic: si pe mine ma paste o nunta (fara plata fiindu-mi cumnata) si trebuie sa recunosc ca am emotii. Chiar daca va fi pe gratis, totusi nu-mi pot permite sa le stric amintirea nuntii :(.
Ma documentez si eu si sper ca vor fi multumiti de rezultate.
Fara obiective nu exista progres !

Nikon
Meggido

Mesajde zvonacfirst » Dum Iul 03, 2011 1:54 pm

Ana24 scrie:ca tot mi s-au cerut fotografii de la petrecere:

ana, ce culoare avea camasa domnului din prima fotografie? si rochia miresei? (in caz ca iti mai amintesti)
eu vad ceva probleme de WB si expunere in toate pozele. sunt originale sau le-ai trecut prin PS?
poza cu d-soara este super dar mi se pare cam plata, nu are stralucire. eu am incercat sa corectez putin levels (pentru ca ai pierdut ceva detalii pe zona de alb, vezi histograma) si arata mult mai bine.

si ... felicitari pentru curaj.
mi-a venit sa plang cand am vazut ce dotare ai!!! bravo.
Respecte.
George G.

Nikon D90 + Grip +Nikon 50mm f/1.4G + Nikon 16-85mm f/3.5-5.6GVR DX + Nikon AF-S 70-300mm f/4.5-5.6 G IF ED VR + Blitz Nikon SB-600 +alte maruntisuri
zvonacfirst

Mesajde Ana24 » Vin Iul 08, 2011 6:10 am

Camasa mirelui era alba si rochia un bej-crem-alb murdar, nu stiu exact cum se cheama. Le-am trecut prin photoshop dar de atunci le-am mai trecut o data :) si au iesit ok in final. Am descoperit in plus ca windows 7 are un programel de calibrare a monitorului si m-a ajutat si asta. Intre timp am vazut ca in baruri, localuri etc imi vine greu sa fac un wb corect, chiar manual daca ma joc cu el nu iesea ca ceea ce vedeam eu. Chiar si in casa cateodata. Asa ca mi-am luat un expodisc si nu mai am problema wb :)
Nu plange! Mie cateodata imi vine sa-l arunc de pereti, ca faceam poze mai usor cu d90-ul. (Nestiinta, dar invat)

Dupa editare au iesit cam toate asa, cu nuante ok de ten si in general corespunzator. La imprimat au iesit si mai misto :). Ma tot gandesc daca sa particip si eu la concurs, am o poza faina cu mireasa sub umbrela. Poate imi fac curaj.
Fişiere ataşate
 k_230.jpg
Ana24

Mesajde sorinsava » Vin Iul 08, 2011 11:37 am

WB tehnic corect e de multe ori urat, mai ales cand sunt oameni in cadru. Prima grija trebuie sa fie culoarea pielii si apoi ca lucrurile evident albe sa ramina albe: ochii, dintii, hartia etc. Asta nu implica neaparat un WB "corect" pt ca lumina emisa de becurile din sali nu are un spectru complet, adica iti trebuie un preset de WB pt tipul respectiv de bec, nu o doar o valoare K.

Cu alte cuvinte k_156 nu are culoarea pielii corecta, k_159 e prea warm, k_161 e ok, la k_166 e aproape ok.

Si ai putea sa prelungesti expunerea ca sa prinzi mai multa lumina ambientala. 1/200s cu blitz la interior nu face decat sa stinga lumina in sala fara niciun avantaj, cel putin nu aici.
sorinsava

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Fotografie de nunta