Acum este Mie Ian 15, 2025 7:36 pm

Articole Nikonisti.ro

Prima Nunta

Cea mai frumoasa zi, in imagini

Re: Prima Nunta

Mesajde LiviuP » Vin Iul 08, 2011 1:34 pm

M-am mai uitat putzin pe ultimele fotografii. 2 din ele au mici defecte de incadrare si anume k161 (se vede gatul unei sticle in partea din jos) si k170 (picioarele din coltul dreapta jos, chiar daca sunt out of focus).

Chiar daca nu sunt foarte deranjante cred ca aceste erori ar trebui sa le eviti sau sa incerci sa le corectezi la postprocesare. Stiu ca vizorul lui D700 nu are acoperire 100% (mai bine renuntau la flashul integrat si il faceau asa), totusi cu putzin exercitiu si eventual o incadrare mai stransa sau o pozitionare mai potrivita astfel de neajunsuri ar putea fi eliminate. Daca nu merge, atunci nu ramane decat solutia cropului (eventual combinat cu o usoara rotatie a cadrului). La k170 as fi facut un crop pe verticala pentru a evidentia doar subiectul fotografiei. Sau as fi facut de la inceput fotografia pe verticala prinzand si picioarele subiectului.
LiviuP

Mesajde stefanev » Joi Sep 15, 2011 1:44 pm

unele putin defocalizate, nu foarte spectaculoase, insa e ok pentru prima nunta. Felicitari !
stefanev

Mesajde Ana24 » Mie Sep 21, 2011 8:28 pm

M-am mai perfectionat intre timp si am mai fost la cateva, tot asa ca al doilea fotograf. Saptamana asta am de pozat o nunta singura si promit sa postez poze. Am inceput sa ma obisnuiesc cu vizorul, dar trebuie sa fiu foarte atenta la ce e in jurul meu. Anyway, e din ce in ce mai bine :)
Don't worry. I can fix you in Photoshop.
Ana24

Mesajde LiviuP » Vin Sep 23, 2011 10:51 am

Ana24 scrie:M-am mai perfectionat intre timp si am mai fost la cateva, tot asa ca al doilea fotograf. Saptamana asta am de pozat o nunta singura si promit sa postez poze. Am inceput sa ma obisnuiesc cu vizorul, dar trebuie sa fiu foarte atenta la ce e in jurul meu. Anyway, e din ce in ce mai bine :)

Dupa cum spuneam cu putzin exercitiu se poate face o treaba foarte buna chiar daca nu ai 100% acoperire in vizor. De multe ori e mai important ca vizorul sa fie mai mare decat ca el sa fie cu acoperire totala.

Intrebarea mea este cum vezi dimensiunile (greutatea si volumul) lui D700 in raport cu D90 de exemplu. E mai usor de manevrat, cum ti se pare? Te ajuta sa castigi timp? M-am tot informat, sunt constient de ergonomia superioara, totusi ma interseaza mai mult parerile celor care utilizeaza efectiv aparatul decat diversele reviewuri de pe net. Si pe mine m-ar tenta sa trec la un moment dat la D700 (doar ca amator) de aceea te intreb.

Scuze de off-topic si spor la fotografiat nunta!
LiviuP

Mesajde RRS » Vin Sep 23, 2011 12:23 pm

LiviuP scrie:
Ana24 scrie:M-am mai perfectionat intre timp si am mai fost la cateva, tot asa ca al doilea fotograf. Saptamana asta am de pozat o nunta singura si promit sa postez poze. Am inceput sa ma obisnuiesc cu vizorul, dar trebuie sa fiu foarte atenta la ce e in jurul meu. Anyway, e din ce in ce mai bine :)

Dupa cum spuneam cu putzin exercitiu se poate face o treaba foarte buna chiar daca nu ai 100% acoperire in vizor. De multe ori e mai important ca vizorul sa fie mai mare decat ca el sa fie cu acoperire totala.

Intrebarea mea este cum vezi dimensiunile (greutatea si volumul) lui D700 in raport cu D90 de exemplu. E mai usor de manevrat, cum ti se pare? Te ajuta sa castigi timp? M-am tot informat, sunt constient de ergonomia superioara, totusi ma interseaza mai mult parerile celor care utilizeaza efectiv aparatul decat diversele reviewuri de pe net. Si pe mine m-ar tenta sa trec la un moment dat la D700 (doar ca amator) de aceea te intreb.

Scuze de off-topic si spor la fotografiat nunta!

sa-ti raspund eu, am trecut prin D5000-D90-D700 (backup acum) si acum D3s
te ajuta sa castigi timp prin cateva aspecte:
- fps
- incadrare wide de unde poti face usor crop in soft de edtiare, deci nu mai ai presiunea unei incadrari in cele 4 puncte de intersectie
- viteza motorului si sistemului optic si a obiectivelor specifice FX
E mai usor de manevrat, insa nu sesizabil, meniurile sunt asemanatoare, la fel si butoanele de acces. Cu grip D700 este greu :(
cand poti, fa pasul.
-
https://raresion.com/ro/
ma gasiti via email. multumesc
RRS

Mesajde spatar ovidiu » Vin Sep 23, 2011 8:08 pm

Cu 2 zile de odihna dupa o nunta iti trece :)
spatar ovidiu

Mesajde Ale3n » Vin Sep 23, 2011 8:50 pm

cu d700 poti trage lejer cu iso 3200. incearca sa folosesti cat mai mult din lumina ambientala, sa ai o expunere pe lumina ambientala, astfel rezolvi pe de o parte fundalul intunecat, iar pe de alta parte te ajuta si la WB, nemaifiind lumina blitzului atat de buternica. revenind. cu expunere pe ambient, folosesti blitzul doar sa te ajuti si sa umpli anumite umbre. si eu am mai pozat cate o nunta, tot cu dotare asemanatoare. d700, 24-70 sb900, 70-200. eu nu ma feresc de iso 3200 si chiar 400, iar cu timpul cresc pana la 1/30 in biserica sau local (dar la scene cu putina miscare) diafragma 2.8 pana la 3.5.
cat despre oboseala...pe la 1-2 mi se taie tot cheful si vreau acasa
Am avutD700. acum am D800 cu display verde
27-70 f2.8, 70-200 f2.8 vrII, SB900, SB 700 x3, poketwizard flex & mini
acum vand tot, sa nu mai aud de skin
Ale3n

Mesajde Ana24 » Sâm Sep 24, 2011 6:17 am

d700 fata de d90 ... depinde de ce pun pe el. Acum foloses d90 ca backup si ca aparat de vacanta cu 18-105. Daca pun pe d700 un 80-200, grip si sb 900 ma doare spatele o zi dupa o nunta. Cu toate astea e suportabil si diferentele sunt imense. Am fotografiat si cu iso 4000 in bezna si e acceptabil. Daca las doar d700 si un 50, atunci chiar e usurel.

Auum am ajuns de la nunta, deci pozele pe luni.

Mie imi pare rau cand ma trezesc a doua zi dupa nunta si nu am nimic de fotografiat. Pe la 1-2 ori un red bull ori un shot de jager pe sest :)
Don't worry. I can fix you in Photoshop.
Ana24

Mesajde RRS » Sâm Sep 24, 2011 8:37 am

pentru a nu va durea spatele, coloana etc., recomand o curea pe diagonala prdusa de BlackRapid sau de Lambency.
si va spun din experienta...
apropos de ISO, am tras la 5000 fara probleme cu D700, chiar si la 8000 in cateva cazuri. acum merg pe dublu...
https://raresion.com/ro/
ma gasiti via email. multumesc
RRS

Mesajde Merlin » Sâm Sep 24, 2011 12:35 pm

Vorba cuiva de pe forum ... ce s-or fi facand "pozacii" de nunti prin anii '70-'80 cand, daca trageau cu un maxim ASA - 400, 800 se simteau de parca il tineau pe Dumnezeu de picior? Da' probabil, dupa cum "ironic" spunea acelasi interlocutor, or fi ramas sutele de mii de miri fara pozici? Nu cred ... si sunt sigur ca recunoasteti si voi ca este asa ..
De cand mii de unitati ISO te face sa fii un fotograf mai bun si face ca pozele dinainte sa devina ... fotografii??
D 700 este un aparat superb la fel ca si D90. Ghiciti de ce?? Ambele au setari manuale care te vor face sa fii atotputernicul fotograf! Iar D90 este la ani lumina de aparatura utilizata prin anii '80-2000. Un ISO ridicat curat te ajuta, insa lipsa lui nu iti limiteaza tehnica si creativitatea!
Merlin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Fotografie de nunta