Forumul comunitatii utilizatorilor Nikon din Romania
dany86 scrie:Pot sa spun cu mana pe inima ca din 14-15 obiective schimbate in 2 ani, 18-105 e de departe cel mai slab (dupa el 85 mm F1.8 D dar cu ala e alta poveste).
dany86 scrie:Pur si simplu nu am fost multumit de el. Obiectivul era aproape nou dar majoritatea cadrelor ieseau miscate incat nu le puteai folosi (chiar si la 1/200). Si nu mi-a placut nici optica pentru un obiectiv fix, luminos, facut de Nikon. Nu sunt singurul care se plange de el, am vazut mai multe comentarii negative pe internet.
Acum as vrea sa incerc varianta cu 1.4 Afs pentru ca vad ca este foarte laudat.
leonard_222003 scrie:pana ajungi sa iti permiti FX cu 14-24,24-70 si 70-200 si nu mai esti limitat in nici un fel.
Radu_Grozescu scrie:leonard_222003 scrie:pana ajungi sa iti permiti FX cu 14-24,24-70 si 70-200 si nu mai esti limitat in nici un fel.
Să stiti că pe lângă pret, există limitări datorate volumului, greutătii si necesitătii de a schimba obiectivele.
Obiectivele pe care le-ai mentionat (triada Nikon) au împreună aprox. 3.5kg.
În plus, 70mm e cam scurt (după unele gusturi) pentru portrete, deci e nevoie să avem aproape un 70-200 (1,6kg si cam intimidant pentru subiect).
E adevărat că utilizatorii „triadei” beneficiază de o calitate optică excelentă si o flexibilitate bună (14-200 la F:2.8, dar din 3 bucăti).
Dar uneori ne-am putea dori fie:
- o solutie fie mai usoară (ex. 28/1.8 plus 85/1.8 care au împreună 680g, mai usoare decât 24-70/2.8)
- o solutie mai flexibilă ( ex. 24-120/4) care ar face mai rare schimbările lui 24-70 cu 70-200.
Eu mă gândesc intens în ultima vrema la cele două solutii de mai sus, dintre care e cu adevărat greu de ales.
Probabil că voi opta initial pentru 24-120/4, care, împreună cu 50/1.8 G acoperă o multime de situatii
dany86 scrie:Pur si simplu nu am fost multumit de el. Obiectivul era aproape nou dar majoritatea cadrelor ieseau miscate incat nu le puteai folosi (chiar si la 1/200). Si nu mi-a placut nici optica pentru un obiectiv fix, luminos, facut de Nikon. Nu sunt singurul care se plange de el, am vazut mai multe comentarii negative pe internet.
Acum as vrea sa incerc varianta cu 1.4 Afs pentru ca vad ca este foarte laudat.
PS: Eu nu hulesc 18-105-ul, spun doar cat de dezamagit am fost de el.
parpa_tupac scrie:Obiectivul mentionat de tine are probleme pana la F2.5. De la 2.5 in sus e razor sharp.
...
Plangerile pe net erau legate de faptul ca e soft pana pe la 2.5 si are ceva aberatii, nicidecum ca nu se pot face fotografii sub 1/200 cum sustii tu.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator