Acum este Mie Ian 15, 2025 7:52 pm

Articole Nikonisti.ro

Sfaturi combinatii optime prima nunta

Cea mai frumoasa zi, in imagini

Sfaturi combinatii optime prima nunta

Mesajde Paul Fanatan » Mie Aug 18, 2010 6:02 pm

Postez si eu prima data pe acest forum, o sa cer si eu niste sfaturi. Prima nunta....Posed aparatura din semnatura, adica un d60, un d90, un 18-55 vr, un 55-200 vr, un tamron 17-50 f/2.8 vc, un sb-600 cu diffuser, doua seturi baterii flash, doua seturi acumulatori body-uri, trei carduri 8,4,4. Vom fi doua persoane. Teoretic stiu setarile de lumina, flash, iso etc. Intrebarea ar fi: cam cum ar trebui sa combin toate de mai sus (ce body, cu ce obiectiv, pe care flash-ul) in diferitele etape ale nuntii, acasa mire mireasa, primarie, biserica, afara, restaurant. Nunta pentru prieteni....dar e un fel de examen. Orice sfat e foarte binevenit, mai ales dela cei care au trecut prin aceste momente. Multumesc
Almost all I need
Paul Fanatan

Re: Sfaturi combinatii optime prima nunta

Mesajde bogdan_dumitru » Joi Aug 19, 2010 2:01 pm

Salut,

Eu as folosi D90+17-50+SB600 astfel:

La interior as merge cu ISO 1600-3200, in modul M, cu diafragma f4 si timp de expunere 1/125 foarte atent in vizor pe indicatorul expunerii pentru a evita supraexpunerea + flash.
Ca recomandare pentru flash nu as folosi nici un modificator de lumina, dar as directiona capul flashului catre cea mai puternica sursa de lumina din interior (a se citi apartament, casa, restaurant, etc.). Astfel vei reusi sa pastrezi pe cat posibil natura sursei de lumina suplinind lumina existenta, din aceeasi directie. Vei evita si senzatia de artificial data de lumina flashului.
Incearca sa te orientezi in asa fel incat suprafetele ce vor reflecta lumina sa fie cat mai albe, altfel ceea ce se intoarce va avea aceeasi culoare cu suprafata din care se reflecta.

Poti sa incerci si fara flash, la 2.8 si ISO3200 in lumina existenta. As dezactiva ADL pentru ca are tendinta sa mareasca zgomotul in zonele slab luminate ale imaginii si mie mi s-a parut ca are o usoara tendinta sa altereze si sa vireze spre pamantiu tonurile pielii.

La exterior si in biserica nu prea ai sanse sa ti se intoarca lumina din nimic si va trebui sa tragi cu flashul direct spre subiect, grup. Scazi puterea gradual, folosesti difuzorul si te uiti pe ecranul camerei pana esti multumit de rezultat.

As folosi diafragma 5.6-8 pentru exterior, in modul A sau M cu autoiso activ incercand sa obtin timpi cat mai aproape de 1/125. Insist asupra acestui 1/125 pentru ca reda cel mai bine si mai natural toate genurile de situatii, bineinteles atunci cand se poate obtine.
In biserica f4 + flash sau 2.8 pentru cadre largi in lumina existenta. La capatul wide poti sa tragi din mana si la timpi mai lungi cum ar fi 1/30 sau 1/15.
Nu as pune pret prea mare pe stabilizare pentru ca in cazul in care subiectul este in miscare nu ajuta la nimic.

As trage doar jpeg si as verifica cu atentie pe ecran cand se schimba ceva in conditiile de fotografiere.

As inmulti cu 2 bateriile pentru flash.

As fi foarte atent la incadrare si as trage putin mai larg, urmand sa fac crop ulterior daca este nevoie si nu as fi foarte stresat in privinta ISO mare pentru ca imaginile nu vor fi tiparite la scara 1:1, drept pentru care zgomotul nu va fi vizibil.

Bafta,

Bogdan.
bogdan_dumitru

Mesajde Paul Fanatan » Joi Aug 19, 2010 2:37 pm

Foarte detaliat raspunsul, mersi mult, doar ca nu m-ai lamurit cu al doilea om (eu o sa fiu principalul, dar oricum...) :) sa il las cu d60 si 55-200...asta imi e teama, ca e cam inceata si intunecoasa combinatia, imi e teama ca doar afara ar merge combinatia. oricum, mersi
Almost all I need
Paul Fanatan

Mesajde bogdan_dumitru » Joi Aug 19, 2010 6:22 pm

As tine de gat si D60+55-200 si l-as folosi sa trag niste cadre la exterior in care sa ii izolez putin pe cei doi miri.
Treaba asta cu fotografiatul se face cam de unul singur si nu iti pot recomanda inca o persoana.

In schimb, daca ai de gand sa petreci toata ziua cu cei doi, incearca sa fi pregatit pentru un efort fizic semnificativ si sa ai apa la tine. Nu neglija asta. Nu stiu daca ai vazut prea multi fotografi de eveniment supraponderali. E mult de alergat si nu face toata lumea fata.

Baietii care trag prin studiouri sunt ceva mai voinici.
bogdan_dumitru

Mesajde RRS » Joi Aug 19, 2010 6:42 pm

excelent criteriu :))
https://raresion.com/ro/
ma gasiti via email. multumesc
RRS

Mesajde agsabin » Joi Aug 19, 2010 11:55 pm

nu o sa iti ajunga 2 seturi doar ptr blitz....sau o sa fii mereu cu unul la incarcat...
parerea mea.....
in rest sfaturile colegului au fost mai mult decat pertinente...urmeaza-le si verifica mereu calitatea pozelor....e trist sa te trezesti acasa ca pe camera se vede una si pe calculator totul e diferit...eu am tot timpul lapul cu mine si verific din cand in cand de siguranta...

bafta si lumina buna !
agsabin

Mesajde Paul Fanatan » Vin Aug 20, 2010 10:16 am

Oricum a doua persoana este mai mult asistent, dar la o adica ar putea niste portrete cu 55-200. in schimb, nu stiu daca as putea "sa-i dau ceva de lucru" in interior. Ok, mai fac rost de ceva baterii pt flash...vad ca e o parere unanima. Laptop o sa am, mai am o drama cu raw sau jpeg, dar asta e cu totul altceva. Multumesc inca o data!
Almost all I need
Paul Fanatan

Mesajde parpa_tupac » Vin Aug 20, 2010 10:56 am

un singur lucru as recomanda
ferete-te de Iso 3200 la D90, doar in cazuri de forta majora sa il folosesti.
unii clienti nu agreeaza zgomotul mare, mai degraba SB-600 pe slave(pe stativ) si pop-up sa il comande
daca tot ai asistent te ajuta el cu mutatul/transportatul stativului
personal, pe durata ceremoniei religioase(de obicei acolo e problema cu lumina) folosesc maxim iso 1600,(in functie de biserica)
mai degraba m-as folosi de lumina celor 2 flashuri
Cu stima,
Radu Andreika
parpa_tupac

Mesajde MihaiZ » Vin Sep 03, 2010 12:22 pm

Puteti sa imi spuneti daca e suficient 35mm f1.8 in biserica, restaurant si pentru grupuri? Poate suplini lipsa unui zoom normal?
Mai am in trusa un 10-20mm Sigma, un Tamron 90mm f2.8 si un Nikkor 70-300 VR.
As vrea sa stiu care e cel mai necesar accesoriu de achizitionat: un zoom normal sau un SB600?
Multumesc!
50AFD, 70-300AFS, 105AFS
MihaiZ

Mesajde Alin M » Vin Sep 03, 2010 1:00 pm

MihaiZ scrie:Puteti sa imi spuneti daca e suficient 35mm f1.8 in biserica, restaurant si pentru grupuri? Poate suplini lipsa unui zoom normal?
Mai am in trusa un 10-20mm Sigma, un Tamron 90mm f2.8 si un Nikkor 70-300 VR.
As vrea sa stiu care e cel mai necesar accesoriu de achizitionat: un zoom normal sau un SB600?
Multumesc!

Blitz.... parerea mea... nu prea poti face fatza cu pop`up`ul
Sunt inofensiv ... dar gandul meu e ..... Criminal
http://www.facebook.com/Alin.Manole.Photography

Imagine

Nikon D80 body + Nikon AF-S 18-55mm f/3.5-5.6 G + Nikon AF-S 70-300mm f/4.5-5.6 + Nikon SB-700 + Giottos VT806 and Geanta Nikon CF-EU04
Alin M

Următorul

Înapoi la Fotografie de nunta