Acum este Dum Noi 10, 2024 9:46 pm

Articole Nikonisti.ro

Drifting

Sportivi in timpul jocului

Re: Drifting

Mesajde WpK » Vin Apr 16, 2010 2:07 pm

FullMetalJacket scrie:Dupa parerea mea, panning-ul e reusit atunci cand subiectul din prim-plan este cat mai clar, pentru a contrasta cu fundalul neclar, altfel pare ca de fapt obiectul care e in miscare e doar aparatul foto. In sensul asta, cea mai reusita mi se pare penultima. Sper sa nu te deranjeze, am editat-o putin dupa gustul meu, pentru a scoate in evidenta ceva mai multe detalii ale masinii si a schimba putin iluminarea pozei, datorata zilei innourate.

da, in principiu sunt de accord cu tine. totusi, e cam impsoibil sa scoti un panning la 1/5s (cu obiectiv fara VR) perfect nemiscat. chiar si cu monopied imi ieseau aproximativ la fel...
totusi, primele 2 sunt panninguri extreme...in a 2a imi dau impresia ca masina urmeaz sa se dezintegreze :)
de editat, nu le-am editat. am facut doar post-procesarea din Lightroom: expunere, wb, clarity si curbele de luminozitate si am bagat un filtru gradual pe cer care era mereu ars. a fost vremea nasoala asa mereu innorat, rareori se vedea albastrul cerului.
voi posta si poze cu masina foarte clara ceva mai incolo totusi...
multumesc de post
Nikon D700 with Nikon 80-200mm f/2.8, Nikon 20mm f/2.8, Nikon 50mm f/1.8, Nikon TC201 teleconverotr, Tamron 28-75mm f/2.8, and Nikon SB-900
WpK

Mesajde WpK » Vin Apr 16, 2010 2:13 pm

iooo scrie:mie imi plac. mai ales a doua si pen-ultima . cum te intelegi cu tamron-ul ca de juma de an ma tot gandesc si ma razgandesc daca sa-mi iau sau nu 17-50 -le VC

banuiesc ca te referi la tamron 28-75..
e un obiectiv bun pentru banii lui. focalizeaza acceptabil (ca viteza), e sharp atat pe centru cat si pe margini. constructia la el nu e cea mai reusita dar nu ma deranjeaza in mod profund. totusi nu ma bag cu el in zone de razboi :P
e de retinut ca e obiectiv gandit pentru full frame. daca tu ai crop mai bine mergi pe 17-50 VC. inainte sa trec pe full frame aveam tamron 17-50 normal si am fost destul de multumit de el. la cei 1500 ron pe care i-am dat cand l-am luat eu, a meritat. am scos poze bune cu el, desi e mai incet la focus decat 28-75 si sharpness-ul e mai mic. constructia e similara la ambele obiective, dar nu sunt foarte fragile. intamplator a fost scapat pe jos 17-50-ul de la 1.5m si a cazut direct pe asfalt. in afara de filtrul uv, nu a patit nimic (a cazut in elementul frontal).
Nikon D700 with Nikon 80-200mm f/2.8, Nikon 20mm f/2.8, Nikon 50mm f/1.8, Nikon TC201 teleconverotr, Tamron 28-75mm f/2.8, and Nikon SB-900
WpK

Mesajde Sabba » Vin Apr 16, 2010 5:07 pm

sorinsava scrie:Poate ar trebui facut ceva cu cerul ala gri

"Cerul" respectiv este peretele de la Real 3, care are culoare gri/cenusiu. Ce-i drept, era innorat.
Sabba

Mesajde sorinsava » Sâm Apr 17, 2010 10:06 am

Peretele chiar e cerul pt poza aia :)
Si la celelalte trebuie aranjat sau inlocuit cu ceva mai placut la vedere, eventual fara stilpi de tensiune.
sorinsava

Mesajde elby_82 » Lun Iul 05, 2010 4:56 pm

Cateva drifturi de amator.
Ce parere aveti?
Fişiere ataşate
drift1.jpg
drift2.jpg
drift3.jpg
drift4.jpg
elby_82

Anterior