Forumul comunitatii utilizatorilor Nikon din Romania
vlad.popescu scrie:
Cred ca ar fi de interes macar un comentariu pentru fiecare postare - o singura linie macar, de genul e publicabil sau nu pentru ca... Cel mai bine se invata din greseli
Chiruadr scrie:Astrofotografia este un tip specializat de fotografie ce constă în fotografierea imaginilor obiectelor astronomice și a altor porțiuni din cerul nopții. Prima fotografie a unui obiect astronomic (Luna) a fost făcută în 1840.
Aceasta imagine nu a fost realizata in 1840, ci pe data de 20 Aprilie 2013 cu ocazia Zilei Astronomiei. S-a folosit un D90 conectat la un telescop cu o distanta focala de 500 mm. Aparatul a fost atasat printr-un convertor. In urma folosirii unui adaptor, magnificarea telescopului este redusa dar indeajuns de a captura craterele si petele satelitului. Expunerea a fost ajustata in functie de luminozitatea astrului prin incercari repetate, senzorul de expunere fiind nefunctional in aceasta situatie.
DSLR: D90
Obiectiv: Telescop 500mm
Viteza de declansare: 1/200
Diafragma: f1/1.0
ISO: 200
Text si fotografie: Adrian Chiru https://www.facebook.com/chiru.adrian.54
ady_joe scrie:[Am facut acesta fotografie de pe Ponte della Liberta, Venezia, e podul ce leaga Venezia de "uscat" sa spun asa.Pentru aceasta fotografie am folosit un D600 + 80-200 2.8 , la diafragma F22, (ISO 100) intrucat plasele de pescuit se gaseau la o distanta destul de mare iar cu un gradangular luam in cadru si ceea ce nu era interesant, am folosit un filtru ND de 10 stop-uri plus 13 secunde . Poza a fost facuta la aproximativ ora 17.00, am asteptat ca mareea sa fie scazuta si sa nu fie barci imprejur.Sper sa va placa!
[img]http://img69.imageshack.us/img69/2175/trapok11di1.jpg[/img]
Calin Andra scrie:Fotografia de jurnalism reprezintă o veșnică provocare dar și o interacțiune cu lumea care ne înconjoară. Am profitat de un eveniment ce s-a desfășurat la mine în oraș și am decis să-l pun pe Nikon D600 la treabă pentru a confirma sau infirma aspectele negative asociate acestui aparat. Viteza de racție a aparatului și a focusului au fost determinante, scenele desfășurându-se cu repeziciune iar mișcarea personajului fiind neregulată am decis folosirea modului AF-A iar pentru zona de focus am ales Single.Obiectivul folosit a fost Nikkor AF-S 24-120 f/4 VR, ales pentru flexibilitatea distanței focale necesare acestui gen de fotografiere. Conștient de nevoia unui timp de expunere scurt, am crescut valoarea ISO la 800, unde D600 nu are nici o problemă mai ales în cazul unei expuneri corecte, modul de lucru al aparatului fiind setat pe prioritate de diafragmă, cu o valoare de f/5,6, pentru a fi destul de evidențiate și personajele de pe fundalul scenei. A fost necesară o compensare a aexpunerii cu +0,7EV în mod de expunere matricial. Alte setări de cameră au fost: Sharpness - hard, PC - neutral, Contrast +1, RAW 14 bits
Mai multe fotografii de la eveniment pe contul meu de facebook https://www.facebook.com/andra.calin.7?ref=tn_tnmn
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator