Pagina 1 din 1

"Transfer" aparatura nikonisti.ro

MesajScris: Joi Iun 18, 2015 5:58 pm
de ARTIST
Salut,
Cum as putea "transfera" aparatura inregistrata pe un anumit cont Nikonisti.ro pe un altul?
Am cumparat un obiectiv + blit si vreau sa le "inregistrez" pe contul meu. Sunt nou in comunitate.
Multumesc anticipat!

Re: "Transfer" aparatura nikonisti.ro

MesajScris: Joi Iun 18, 2015 8:51 pm
de Bogdan Dulgheru
Inregistrarea pe nikonisti.ro nu o poate face decat primul posesor, pe baza seriei aparatului, numarului de factura, etc.
Transferul acestor informatii (desi ar putea fi util in sectiunea vanzari SH de aparatura Nikon) nu este posibil nici macar manual (avand toate datele la dispozitie: factura, aparat, serii, etc.) intrucat ele au fost utilizate de alt utlizator (sic!); in teorie, service-ul si acordarea garantiei, se aplica numai primului cumparator ... (ideal ar fi ca garantia sa se acorde echipamentului, nu utilizatorului ...).

Ca "avocat al diavolului", ma pot gindi la servisari, in perioada de garantie, pentru aceleasi defecte produse la utilizatori diferiti ... (fara ca primul utilizator sa ai nici cea mai mica legatura cu aceste reparatii).
[Daca ne gandim ca un utilizator cumpara un aparat, se foloseste de el 1,5 ani fara probleme de service, il vinde unui tert inca fiind in garantie, iar acel tert/acei terti are/au multiple servisari in cei 1,5 ani ramasi din garantie, credibilitatea primului cumparator va fi afectata masiv pe viitor ...]

Concluzia e ca odata ce un echipament Nikon a fost inregistrat pe nikonisti.ro, nu e posibil sa mai fie inregistrat inca odata, iar minima logica da dreptate Nikon.