sofiana scrie:Am ales sa intru pe acest site deoarece am vrut sa vad arta fotografica.dezamagire totala!!!multe din aceste fotografii care culmea participa la un concurs,as fi putut sa le vad in oricare revista...femei super fardate,de parca ar fi o lectie de make-up,mai la o nunta...un botez...sau o sedinta foto!am vrut sa vad arta,sa vad dincolo de un chip ce zambeste intr-o fotografie,sa vad priceperea fotografului in manuirea aparatului.Si ca sa citez un membru si eu mi-as fi dorit sa raman cu gura cascata la vederea unor poze de concurs,dar din alte motive...doar e site de nikonisti..!!!!
Ai greșit de atât de multe ori în această intervenție, încât nici nu știu cu ce să încep.
În primul rând Nikon nu se adresează artiștilor. Nu sunt produse specifice acestora pentru a avea pretenția ca imaginile trimise să fie din sfera respectivă.
În al doilea rând trebuie să înceteze cumva condiționarea oamenilor normali de a ieși din documentare și de a trece în zona fotografiei, ca și mijloc de exprimare mai mult sau mai puțin într-o viziune deschisă.
În al treilea rând este un concurs pentru toți. Participă cine vrea, câștigă cine merită. Aici apare dilema între meritul fotografului prin utilizarea exclusivă a aparatului și a mijloacelor tehnice (hardware) disponibile sau a celor software. Fiind un regulament clar, personal nu consider că este loc de interpretări. Însă, într-o considerare mai largă a lucrurilor, ce diferență este între un machiaj fizic și unul virtual? Dacă este deschis tuturor, evident prin regulament se blochează accesul celor care nu au posibilitatea de a folosi un anumit machiaj, lumini, aranjamente etc. DEȘI poate au o viziune superioară celor care au acces la aceste mijloace. Discuția de principiu este una extrem de complexă și complicată.
Ce treabă are existența machiajului cu slaba calitate a unei imagini? Se exclud? Nici măcar dintr-o abordare artistică nu ar fi cazul, cu atât mai puțin punctual pentru cei care chiar din munca lor pentru reviste sau alte domenii asimilate, le-au scos să le trimită aici. N-am văzut prea multe expoziții artistice pe această temă.
Tema nici măcar nu este "Femeia într-o viziune artistică", pentru a putea spune că imaginile sunt total pe lângă. Și din ce știu eu, cei care judecă nu sunt critici de specialitate în acest domeniu, care oricum este mai puțin predispus spre ghidaj, spre judecată obiectivă.
Daniel Gordon, artist fotograf, portret de femeie ("Purple bust"):
Pentru necunoscători, nu e un "neica nimeni". Acum trebuie să reflectăm asupra conceptului de "artă".