Forumul comunitatii utilizatorilor Nikon din Romania
Morphy scrie:Observ ca nu incearca nimeni sa scrie cateva comentarii constructive asa ca incerc eu in limita cunostintelor pe care le am:
sebastian_comsa - nu as vrea sa ma intalnesc cu doamna respectiva. pare foarte rea.in rest nu pot scrie nici de bine nici de rau
Stiu ca imi voi lua o mie de injuraturi pentru acest post
sebys scrie:Si mie imi place fotografia lui Sebastian Bleoju, ca si o mica observatie mi-ar fi placut un cadru un pic mai larg; sincer. Nu-mi place acel crestet de cap taiat si umarul la fel..
sebastianbleoju scrie:Pe foarte scurt amintesc ca sunt doar cateva tipuri de portret pe care le poti face: 1. portretul close-up; 2. portretul facial; 3. portretul corpului superior; 4. portretele in mediul inconjurator; 5. o posibila combinatie fericita dintre acestea.
In portretul meu am ales combinatia de "environmental" implretita cu fotografia "close-up" deoarece m-am gandit sa aduc in prim plan tendinta glamour a machiajului/rujului/ojei in raport cu culorile naturii. In acest caz nu mai este importanta nici evidentierea pe larg a imbracamintei si nici a intregii coafuri deoarece ar deveni un portret banal si prea putin convingator in concretetea mesajului initial. Deasemenea umerii au fost suficient evidentiati cat sa completeze armonios si pe deplin "intregul" modelului folosit. Peste toate fotografia mea reuseste sa ofere un mesaj.
sebastianbleoju scrie:sebys scrie:Si mie imi place fotografia lui Sebastian Bleoju, ca si o mica observatie mi-ar fi placut un cadru un pic mai larg; sincer. Nu-mi place acel crestet de cap taiat si umarul la fel..
Multumesc tuturor pentru apreciere dar mai ales pentru critica.
In fotografie cel ce NU iubeste critica la fel de mult ca fotografia in sine nu are nicio sansa sa evolueze. Mi-a placut un citat intalnit recent in unul dintre filmele recent vazute, care suna cam asa "Judecatile bune provin din experienta iar mare parte din experienta provine din judecati proaste."
Fireste ca un umar sau cap taiat excesiv te-ar putea duce la un disconfort inestetic atunci cand este facut fara... cap (discernamant). Fireste ca e la latitudinea fotografului sa aleaga ce tip de cadratura alege si mai ales pentru ce tip de mesaj.
Pe foarte scurt amintesc ca sunt doar cateva tipuri de portret pe care le poti face: 1. portretul close-up; 2. portretul facial; 3. portretul corpului superior; 4. portretele in mediul inconjurator; 5. o posibila combinatie fericita dintre acestea.
In portretul meu am ales combinatia de "environmental" implretita cu fotografia "close-up" deoarece m-am gandit sa aduc in prim plan tendinta glamour a machiajului/rujului/ojei in raport cu culorile naturii. In acest caz nu mai este importanta nici evidentierea pe larg a imbracamintei si nici a intregii coafuri deoarece ar deveni un portret banal si prea putin convingator in concretetea mesajului initial. Deasemenea umerii au fost suficient evidentiati cat sa completeze armonios si pe deplin "intregul" modelului folosit. Peste toate fotografia mea reuseste sa ofere un mesaj.
Daca ne uitam la "portetul ianuarie", cel castigator - fireste, iti dau cuvantul meu de onoare ca nu pot sa descifrez niciun mesaj in acea fotografie. Iar funia nu stiu ce rol are. Daca are. Si, va rog sa ma credeti, chiar imi ridic aceasta problema cu cea mai naiva si sincera intentie (de aceea va rog sa nu starniti alte polemici...) Draga Sebastian Comsa, am amintit de "portretul ianuarie" deoarece as fi tare curios ce critica ai oferi acelui portret... nimic mai mult
Dupa cum se vede nu am sarit ca ars la critica, simtind nevoia sa-mi justific mai mult cadratura, taierile si mesajul fotografiei. Va recomand sa faceti la fel.
Felicitari sincere lui Morphy care a avut rabdarea sa ofere o impresie generala peste toate fotografiile expuse pana in prezent.
Luna este abia la inceput. Sunt convins ca vor aparea fotografii si mai bune!
Succes tuturor!
Sebastian Bleoju
sebys scrie:Mie imi place si imi transmite un mesaj pe partea de portret glamour si s-ar potrivi cu tema pe jumatate, acum sa fiu sincer nu prea vad fotografia sa se incadreze in partea de fashion - ii lipseste tinuta, unde persoana din fotografia ta ar prezenta vestimentatia.
RRS scrie:Sebastian(am vazut site-ul tau), si altii care au trimis foto... chiar aveti nevoie de aceasta recunoastere din acest concurs?
sebastianbleoju scrie:sebys scrie:Mie imi place si imi transmite un mesaj pe partea de portret glamour si s-ar potrivi cu tema pe jumatate, acum sa fiu sincer nu prea vad fotografia sa se incadreze in partea de fashion - ii lipseste tinuta, unde persoana din fotografia ta ar prezenta vestimentatia.
Uite ca si asta este destul de discutabil...
Pai concursul este Fashion & Glamour. Fotografia mea este glamour (sau beauty) prin expresia modelului (GLAMOUR GLEÁMĂR/ adj. farmec. (< germ. glamour)) si este si "fashion" (care corespunde gustului intr-un anumit moment) prin trendul culorilor primaveratice, naturale. Eu cel putin asta am gasit la http://dexonline.ro/definitie/modă
Eu prin fashion/moda nu inteleg doar "vestimentatii". Poate ma insel dar dictionarul mi-a oferit si alte intelesuri.
Sebastian Bleoju
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator