Acum este Mar Mai 13, 2025 1:47 am

Articole Nikonisti.ro

Se cauta fotografia lunii ianuarie: Portret

Mesaje mai vechi

Re: Se cauta fotografia lunii ianuarie: Portret

Mesajde starblind » Lun Ian 10, 2011 8:27 pm

emp scrie:poate acest conurs face un deserviciu firmei nikon la categoria dslr.un om obisnuit poate gandi ca asa cadre poate face si el cu compacta sau telefonul lui

Crezi ca o buna parte dintre ele nu este facuta cu compact? Nu pe dracu'. Crede-ma, cine e paralel cu fotografia, habar n-are ce-i ala compact, cei ala dslr, rangefinder etc. El are doar notiunea de aparat de fotografiat. Nu tu diafragma, nu tu blitz extern. Da-i cu flashul in moaca, sa se vada ca lumea! Eu vad aceste aspecte la generatia parintilor mei. Tatal meu se bucura ca un copil cind arunca un flash in ochii nepotului cu un CoolpixL21, ca vezi ce poza faina o iesit. Desi vede ce reusesc eu cu un D90, nu-si poate da seama care sunt acele elemente ale fotografiei care fac diferenta. Deja ma astept sa ma mustreze, ca fundalul la portret a iesit neclar :D . Exista acele 4 trepte ale cunoasterii:
1 Unconscious incapability.
2 Conscious incapability.
3 Conscious capability.
4 Unconscious capability.
Ei, daca aceste persoane se afla la nivelul 1, nu-i de mirat ca lasa data pe poza, ca bat cu flashul in ochii fetitei, ca saraca arata ca o...Doamne iarta ma... nici nu mai zic nimic.
Asta este, asta se intimpla cand e democratie.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics.
Even if you win, you're still retarded.
starblind

Mesajde bogdan_dumitru » Lun Ian 10, 2011 9:00 pm

Concursurile sunt cu atat mai serioase cu cat autoritatea membrilor juriului atarna mai greu.
Dar asta nu are nici o legatura cu democratia.
Cu democratia si democratizarea ar putea a avea legatura promovarea excesiva pana la penibil a marcii in mediile de socializare. Nici macar nu e de ras, e mai mult de (de)plans.

De-abia astept sa il aflu cine va juriza...parca imi si imaginez cum Andrei Pandele, Radu Grozescu, Dinu Lazar si altii dau piept parte in parte (50%-50%) cu voturile majoritatii de pe Facebook.
:lol:

La concursuri se cunosc membrii juriului inainte de a participa. Ce vor face domnii de la Skin? Vor aduce o lista de "like-uri" la cunostinta participantilor la concurs?
Cum naiba sa participi daca nu stii cine jurizeaza?

Jenant ce pot face oamenii astia pentru promovare. Promit inclusiv un D7000 pe care cei ce participa il vor primi in 2012.
Cantitatea conteaza, cui ii pasa de calitate.
bogdan_dumitru

Mesajde The Peacekeeper » Lun Ian 10, 2011 10:55 pm

Aia cu Facebooku' suna a o aberatie totala. Ce stie "Nea Dorel" care isi face poze sexi cu bunica-sa batrana in spate pe pat si le pune pe facebook, ce e aia fotografie. Ce stiu cativa copii socati ca I-phone-u' are camera de 2000 de MP despre exifuri si tehnici de fotografiere? Hai sa fim seriosi si sa nu aruncam saracul concurs in asa penibil incat sa-l lasam la latitudinea unor astfel de oameni.
Nikon L110, Nikon D3100, Nikkor 18-55/AF/VR, Nissin Speedlight Di28, fixe. Deviant Link http://ravennightwish.deviantart.com/
The Peacekeeper

Mesajde porcofon » Mar Ian 11, 2011 12:10 am

Nu va suparati (cei nemultumiti de 50% valoare voturi FB), daca aveti o expozitie interziceti accesul celor care nu se pricep la fotografie? Eu credeam ca arta este creeata pentru oricine.
Dupa ce vedeti un film nu spuneti daca v-a placut sau nu, pentru ca nu aveti studii de cinematografie (imagine, regie, actorie, etc.)?

Conform regulamentului "In cazul castigarii unei etape a concursului participantul trebuie sa faca dovada proprietatii aparatului foto digital Nikon cu care a facut fotografia precum sa prezinte si alte fotografii facute in acelasi context."

Presupunand ca la momentul anuntarii castigatorului nu mai detii aparatul cu care ai facut poza, esti descalificat?
Intreb asta pentru ca fotografia pe care vreau sa o trimit in concurs este facuta cu un D40. Acest aparat a fost scos la vanzare deoarece am achizitionat un D5000.
Multam.
"Nothing great in the world has been accomplished without passion."
porcofon

Mesajde salcianudan » Mar Ian 11, 2011 8:17 am

Am si eu o intrebare: am un L110, pot sa particip si eu la concurs? citisem in articolul despre concursul lunii si scria acolo ceva de genul, ca doar cei care au aparate DSLR pot participa (sau cel putin asa am inteles eu), e adevarat?
salcianudan

Mesajde d3vilm3 » Mar Ian 11, 2011 8:33 am

salcianudan scrie:Am si eu o intrebare: am un L110, pot sa particip si eu la concurs? citisem in articolul despre concursul lunii si scria acolo ceva de genul, ca doar cei care au aparate DSLR pot participa (sau cel putin asa am inteles eu), e adevarat?

Buna,
Nu tiu de ce ai inteles tu dar scrie clar ca cei care detin un aparat foto Nikon nu conteaza ca e D3s sau ca e un coolpix. Spor
---------------------------------------------------------------
Fotografie si retusare @ http://www.cjphoto.ro |
---------------------------------------------------------------
d3vilm3

Mesajde salcianudan » Mar Ian 11, 2011 8:47 am

Aha mersi muult
salcianudan

Mesajde salcianudan » Mar Ian 11, 2011 8:50 am

si inca ceva: pot sa ma joc putin cu blur-ul si alte cateva mici twick-uri
salcianudan

Mesajde sulzer1110 » Mar Ian 11, 2011 9:02 am

porcofon scrie:Nu va suparati (cei nemultumiti de 50% valoare voturi FB), daca aveti o expozitie interziceti accesul celor care nu se pricep la fotografie? Eu credeam ca arta este creeata pentru oricine.
Dupa ce vedeti un film nu spuneti daca v-a placut sau nu, pentru ca nu aveti studii de cinematografie (imagine, regie, actorie, etc.)?

Aici nu este vorba de acces la o expozitie sau de expunerea unei pareri, mai mult sau mai putin, oficiale in legatura cu un film sau unei fotografii.
Este vorba de cei care HOTARASC care fotografii merita sa intre in "expozitie" si despre cei care HOTARASC daca acel film "merita Oscarul".

Ar fi culmea ca la o expozitie nationala de fotografie, sau la decernarea premiilor Oscar, 50% din voturi sa se dea pe Facebook sau sa se dea like-uri pe Facebook.
Nikon D700 / Nikon D90 + Sigma 24-70mm/f2.8 + Sigma AF 70-200 f/2.8 DG HSM II APO Macro + Nikkor 50mm/f1.8 + Nikon SB-700+ Yongnuo Speedlight YN560 II
http://www.mariusbulzan.com
sulzer1110

Mesajde sulzer1110 » Mar Ian 11, 2011 9:06 am

salcianudan scrie:si inca ceva: pot sa ma joc putin cu blur-ul si alte cateva mici twick-uri

"Fotografiile inscrise in concurs vor putea fi editate pe urmatoarele coordonate: luminozitate, contrast, saturatie, nivele de culoare si crop. Latura mare a fotografiei trebuie sa aiba minimum 2000 de pixeli, iar rezolutia trebuie sa fie de minimum 240 dpi. De asemenea, fotografia trebuie sa pastreze ratia originala la care a fost realizata (de exemplu 3:2). Nu vor putea fi folosite ajustari legate de unghiul de fotografiere (de exemplu indreptarea liniei orizontului), nu se pot adauga elemente straine in fotografie sau sterge elemente existente, nu sunt permise lipirea sau suprapunerea mai multor fotografii. Orice alt procedeu de postprocesare in afara de cele cinci elemente permise enumerate mai sus este interzis."

- extras din regulamentul de participare.

...deci NU...
Nikon D700 / Nikon D90 + Sigma 24-70mm/f2.8 + Sigma AF 70-200 f/2.8 DG HSM II APO Macro + Nikkor 50mm/f1.8 + Nikon SB-700+ Yongnuo Speedlight YN560 II
http://www.mariusbulzan.com
sulzer1110

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Arhiva