Forumul comunitatii utilizatorilor Nikon din Romania
Bogdan Dulgheru scrie:Avem acum si explicatia de ce producatorii se incapatineaza sa creeze (inca) astfel de aparate (cu 1000x zoom): exista (inca) cumparatori (care nu fac deosebirea intre un raport si o dimensiune).
Avem si (inca) o confirmare a faptului ca prostia nu doare (verificata practic cel putin)
[Strict pentru initiatorul topicului: cel mai bun zoom pleaca/incepe de la o focala de 0(zero) mm]
leonardusius scrie:Salutari,
Am cumparat un Nikon D3200 cu obiectivul standard dar pe mine ma intereseaza sa achizitionez unul cu care sa am cea mai mare apropiere posibila (cel mai mare zoom optic). Nu stiu mai nimic in domeniu si va rod sa-mi dati un sfat. Multumesc.
RPP scrie:leonardusius scrie:Salutari,
Am cumparat un Nikon D3200 cu obiectivul standard dar pe mine ma intereseaza sa achizitionez unul cu care sa am cea mai mare apropiere posibila (cel mai mare zoom optic). Nu stiu mai nimic in domeniu si va rod sa-mi dati un sfat. Multumesc.
Pentru 3200 nu ai decat 18-300. Sunt doua variante, ambele cu diafragma variabila.
1. Varianta 1 cu diafragma maxima de 3.5/18mm - 5.6/300mm. Mai mare si mai greu.
2. Varianta 2 cu diafragma maxima de 3.5/18mm - 6.3/300mm. Mai compact si mai ieftin decat v.1
Evident exista si alte super tele care te duc dincolo de 400mm, fixe sau zoom dar iti cam trebuie sa-ti vinzi sufletul si o mana ca sa ti le poti permite. Judecand dupa noua achizitie D3200 nu cred ca e cazul tau.
Inteleg ca o ai nevoie sa folografiezi detalii aflate la distanta. Incearca sa nu judeci efectiv "zoom-ul" ci capatul tele a unui obiectiv.
De exemplu:
- 18-300 are un zoom de 16,6x (300/18) dar cu siguranta nu "ajunge" la fel de departe ca un 200-400mm care are un zoom de 2x.
Daca vrei totusi sa acoperi o gama cat mai larga, de la wide la tele e mai ok 18-300. Vrei strict super-tele iti vinzi matusa si jumate de familie si-ti iei 800mm/5.6 + un teleconverter. Un asemenea setup ar trebui, fara prea multe probleme, sa-ti permita sa fotografiezi plombele vecinei din blocul de peste strada cand face baie.
Mai sunt ceva variante de la Sigma, din care 150-500/5-6.3 e cel mai apropiat de pamanteni. Remarca faptul ca are doar 3.3x zoom dar te duce de aproape de 2 ori mai departe decat 18-300. Ai prins nuanta?
leonardusius scrie:Multumesc frumos de raspuns. Inca nu inteleg; cum un 200-400 2x duce mai ''departe'' decat un 18-300 16,6x ?
16,6>2 ????
leonardusius scrie:Multumesc frumos de raspuns. Inca nu inteleg; cum un 200-400 2x duce mai ''departe'' decat un 18-300 16,6x ?
16,6>2 ????
DannyMC scrie:...
@ ceilalti Baieti, omul a pus decent intrebarile, nu e nevoie de raspunsuri superior-condescendente!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori